Innholdsfortegnelse:

Teller og kontroller for MicroBit -rom: 4 trinn
Teller og kontroller for MicroBit -rom: 4 trinn

Video: Teller og kontroller for MicroBit -rom: 4 trinn

Video: Teller og kontroller for MicroBit -rom: 4 trinn
Video: Аномально вкусно‼️ ЧЕХОСЛОВАЦКИЙ СУП ИЗ ФАРША. Жена Липована в шоке. 2024, Juli
Anonim
Teller og kontroller for MicroBit -rom
Teller og kontroller for MicroBit -rom

Under en pandemi er en måte å redusere overføringen av viruset å maksimere fysisk avstand mellom mennesker.

I rom eller butikker vil det være nyttig å vite hvor mange mennesker som er i det lukkede rommet til enhver tid.

Dette prosjektet bruker et par sensorer til å oppdage folk som kommer inn og ut av et rom. Kretsen kan monteres på dørkarmen slik at folk går forbi den når de går ut og kommer inn.

Det fungerer ved å ha to lysavhengige motstander (LDR) satt til å oppdage en person som passerer enheten. Etter hvert som lysnivået faller på en LDR øker, øker strømmen av strøm gjennom motstanden. Dette kan måles med microBit.

En person som forlater rommet vil først krysse det “indre” LDR, og det vil bli oppdaget av microBit. Hvis det er mer enn én person i rommet, trekker det en fra beboerantallet.

En person som kommer inn i rommet vil først krysse det “utvendige” LDR, og det vil bli oppdaget av microBit. Hvis det er færre enn de maksimalt tillatte personene i rommet, vil det legge 1 til antall personer som bor. Hvis den utvendige detektoren passeres, og det allerede er maksimalt tillatte personer i rommet, vises et "stoppskilt" og en advarselslyd spilles.

Valgfritt kommandosenter

Det er en andre microBit som er kommandosenteret. Det ville være hos kassereren eller læreren. Hver gang noen kommer inn eller forlater rommet, sendes romtellingen trådløst til kommandosenteret microBit. Hvis maksimal belegg er nådd, piper også kommandosenteret microBit og viser advarselssymbolet.

Brukeren kan også øke eller redusere maksimal belegg ved å bruke knappene A og B for å endre maksimal beleggsverdi. Ved å trykke på knapp A og knapp B sammen, sendes den nye maksverdien trådløst til mikrobittet i romtelleren hvor maksimal beleggverdi oppdateres.

La oss bygge dette prosjektet!

Rekvisita:

Romsbelegg

  • BBC microBit
  • Brødbrett
  • Lysavhengig motstand (2)
  • 1K Ohm motstand (2)
  • Piezo summer
  • Tilkobling av ledninger
  • Alligator klippekabler (5)

Kommandosenter (valgfritt)

  • BBC microBit
  • Piezo summer
  • Alligator klippekabel (2)

Trinn 1: Bygg romtellerkretsen

Bygg romtellerkretsen
Bygg romtellerkretsen
Bygg romtellerkretsen
Bygg romtellerkretsen

Koble opp kretsen som vist i diagrammet. Du kan bruke patchkabler for krokodilleklips for å koble utgangskablene, GND- og 3V -ledningene til pinnene på microBit.

Sørg for at polariteten til piezo -summeren er riktig orientert. Hvis det er en kortere pin, går den til GND og den lengre pin går til Pin 0 på microBit. Hvis de er like lange, spiller retningen ingen rolle.

Dobbeltsjekk ledningene dine, og la oss få koding!

Trinn 2: Test kretsen din

Test kretsen din
Test kretsen din

Før du bruker tid på å gjøre all kodingen for telleren, kan du bruke noen minutter på å enten skrive inn denne LDR -kalibreringsskissen eller laste opp den vedlagte skissen.hex -filen til microBit.

Når du løper, vil skissen vise deg en liten diamant på displayet når den oppdager at hånden din dekker den lysavhengige motstanden. Test begge analoge pinnene 1 og 2 før du går videre til neste trinn.

Trinn 3: Koding av telleren for rombelegg

Koding av telleren for rombelegg
Koding av telleren for rombelegg

Skriv inn kodeblokkene på diagrammet, eller last opp.hex -filen til microBit.

Variabelen maxOccupancy kan justeres for å passe til belegggrensen i rommet.

LevelDrop -variabelen er verdien for lysreduksjon som må overskrides før microBit teller en person som kommer inn/ut av rommet. Du må kanskje justere denne verdien ut fra lyset i rommet ditt.

Når du laster den opp, kan du prøve å føre hånden din over den "utvendige" lysavhengige motstanden. Antallet rom bør øke.

Når du fortsetter å "gå" inn i rommet, vil du til slutt overstige maxOccupancy -verdien, og et "stoppskilt" vil vises på LED -displayet, og en kort melodi vil spilles som en hørbar advarsel. Ingen flere personer kan komme inn i rommet.

Før hånden over den "indre" lysavhengige motstanden, og romtallet bør begynne å falle hver gang du dekker den lysavhengige motstanden.

Greit! Du har en romteller som er bygd!

Vil du gjøre det enda BEDRE? Les videre!

Trinn 4: Bygg kommandosenteret og kode det

Bygg kommandosenteret og kode det
Bygg kommandosenteret og kode det

Koble til en annen microBit som følger.

Koble kortsiden av en andre piezo -summer til GND -pinnen på microBit ved å bruke en patchkabel for alligatorklemmer.

Koble den lengre siden av summeren til Pin 0 på microBit ved hjelp av en annen patch -ledning. Igjen, hvis pinnene er like lange, spiller retningen ingen rolle.

Dette settet med kodeblokker bruker radiofunksjonene til microBit.

Skriv inn kodeblokkene basert på diagrammet, eller last opp.hex -filen som er levert til microBit.

Hver gang mikrotittet på rommet oppdager en inngang eller utgang, sender det gjeldende romtall til overvåkingsstasjonen. Hvis den maksimale beleggingsgrensen overskrides, sender den en '99' som overvåkingsstasjonen oppdager, og viser deretter 'stoppskilt' og spiller av advarselslyden.

Brukeren kan øke maksimalbelegggrensen ved å trykke på knapp B på microBit.

Brukeren kan redusere maksimal beleggsgrense ved å trykke på knapp A på microBit.

Hvis du trykker på knapp A og knapp B sammen, sendes den nye maksimale beleggingsverdien til mikrobittet for rombelegg. Du vil se en 'u' på den andre microBit -skjermen for å indikere at verdien er oppdatert. Nå vil telleren for romopphold fungere basert på den nye verdien.

Jeg håper du synes dette var lærerikt morsomt og informativt!

GÅ NÅ GJØR NOE UNDERLIGT !!

Anbefalt: