Innholdsfortegnelse:

PCB MAKING-KALD OVERFØRINGSMETODE: 7 trinn
PCB MAKING-KALD OVERFØRINGSMETODE: 7 trinn

Video: PCB MAKING-KALD OVERFØRINGSMETODE: 7 trinn

Video: PCB MAKING-KALD OVERFØRINGSMETODE: 7 trinn
Video: Плата которая нужна всем! Автоматическое управление вентилятором. 2024, Juni
Anonim
Image
Image

hei i denne instruksjonene jeg skal vise deg hvordan jeg lagde kretskortene mine hjemme. jeg liker ikke varm jernpressemetode, derfor bruker jeg kald overføringsmetode med litt vri.

bortsett fra det, skal jeg også vise deg hvordan du kan bruke nålen som en borekrone og PCB -etsing ved hjelp av murinsyre.

for flere videoer og prosjekter abonnere på min YouTube-kanal klikk her- BHARAT MOHANTY

Trinn 1:

du trenger:-

{1} kobber kledd

{2} smertelindrende spray

{3} laserskriver

{4} nål

{5} drill/pcb håndbor

{6} murinsyre

{7} hydrogenperoksid

kretsdeler:-

{1} transistor (bc547) 4

{2} relé (6 volt) 4

{3} motstand (1k) 4

{4} diode (in4007) 4

{5} led (valgfritt) 4

{6} overskrift for kvinner og menn

Steg 2:

Bilde
Bilde

først og fremst trenger vi å designe kretskortet, for det kan du bruke hvilken som helst PCB -cad -programvare. Det er noen online PCB -designideer som er tilgjengelige som eagle, easy eda, men hvis du vil ha en dedikert PCB -cad

programvare som jeg gjør kan du bruke kicad, librepcb eller fritzing. alle disse tre programvarene er gratis og åpen kildekode og tilgjengelig for Windows, mac og linux. jeg liker fritzing fordi det er lett å forstå selv en nybegynner kan jobbe med det. her jeg designer en relébasert motordriver på et enkeltlags bord.

Trinn 3:

etter å ha designet tavle på en PCB -cad, skriver jeg ut det (speilbilde) på et papir ved hjelp av en laserskriver. her bruker jeg vanlig papir i A4 -størrelse, men det er best med blankt gammelt magasinpapir. etter det har jeg målt og kuttet en kobberkledd størrelsen på kretsmalen.

Trinn 4:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

før toneroverføring må vi rengjøre overflaten av kobberkledd. ta nå det trykte papiret og spray litt smertelindrende spray. den inneholder alkohol og litt naturlig olje (jeg kan ikke fortelle deg sammensetningen på grunn av eierskapsproblemet, men du kan alltid sjekke den på sprayboksen) denne sprayen reagerer med toneren og gjør den klebrig i en kort periode. jut put det på kobber kledd umiddelbart etter spray. la det tørke i minst 5 minutter. fjern deretter papiret. og du får et pent trykt brett hvis det er litt vått, la det tørke i ytterligere 5 minutter eller hvis du føler at noen deler ikke skrives ut, så tegne den med permanent markør.

OPPDATER:-

komposisjoner er

diklofenak dietylamin, linolje, metylsalisylat, mentol

Trinn 5:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

for PCB -etsing bruker jeg en del murinsyre to og en halv del av hydrogen paraoxide. murinsyre er ingenting annet enn den fortynnede hcl med mye urenheter. her fungerer hydrogenperoksid som en oksydator. nå vil jeg legge kledd på denne løsningen, jeg rører i løsningen for å gjøre etseprosessen raskere. etter etsning legg PCB -en i vann og vask den.

Trinn 6:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

nå er det på tide å fjerne all toner fra kretskortet for at du kan bruke tynnere, aceton, neglelakkfjerner eller bare skrubbe det ut. nå er det på tide å bore hullene. det er fullt mulig at du ikke får den riktige borekronen, så jeg bruker en nål til å lage hull.

Trinn 7:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

etter å ha boret hull, monter alle delene og lodd det …. og kretskortet er klart til bruk …..

Anbefalt: