Innholdsfortegnelse:

Garage Door Status Light Hack: 3 trinn
Garage Door Status Light Hack: 3 trinn

Video: Garage Door Status Light Hack: 3 trinn

Video: Garage Door Status Light Hack: 3 trinn
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! 2024, Juli
Anonim
Garage Door Status Light Hack
Garage Door Status Light Hack

Jeg bor i et hus hvor det ikke er lett å se om garasjeporten er åpen eller lukket. Vi har en knapp i huset, men døren er ute av syne. Tanken på å konstruere en slags bryter og strømforsyning var uønsket på grunn av stor sannsynlighet for feil, å være i et skittent og varmt eller frysende miljø. Jeg kjenner heller ikke en Arduino fra en ATMega328, så fancy wi-fi-løsninger var ikke aktuelt.

Det gikk opp for meg at det allerede må være en åpen/lukket bryter i åpneren for å fortelle enheten hvor døren var plassert og når den skulle stoppe. I min Liftmaster/Craftsman -enhet kalles det en "grensebryter", og den bruker 3,7 volt DC. Nå har jeg en statusindikator i huset mitt for prisen på to lysdioder, en motstand og litt ledning (Noen Chamberlain -enheter har samme bryter. Nyere enheter er programmert, men har kanskje fortsatt en slags fysisk grensebryter som du kan bruke).

Når motoren svinger den ene eller den andre veien, snur et festet gir en 3 tommers gjengestang som inneholder den +3.7 volt elektriske kontakten, som deretter beveger seg den ene eller den andre avhengig av hvilken vei døren beveger seg, og kommer i kontakt med en "opp" og en "Ned" elektrisk kontakt i hver ende. Spenningen mellom senter- og endekontaktene kan brukes til å tenne lysdiodene. Når senterkontakten grenser ut på den ene eller den andre siden, stopper prosessoren døren og en LED vil slukke og la den andre lyse.

Advarsel! Denne hacken fungerer bra, men jeg er ikke ansvarlig for skader eller skader du pådrar deg. Vennligst bare fortsett med at du er sikker på hva du gjør og på egen risiko.

Rekvisita

to lysdioder

motstandstråd

Trinn 1: Fest ledninger

Fest ledninger
Fest ledninger

Koble først fra enheten og fjern dekselet. Jeg festet 50 fot ledning til midten og hver endekontakt og koblet dem til lysdiodene inne i huset.

Det er noen ting du bør vurdere:

Hvor skal jeg feste ledningene mine til sensorene? Jeg ønsket ikke å kutte noen eksisterende ledninger, så jeg loddet mine til der de eksisterende ledningene festet. På bildet er de grå ledningene den midtre reisekontakten, og de gule og brune ledningene er opp og ned grensesensorer. Sørg for at den midterste ledningen er fleksibel og lang nok til å reise til hver ende. På dette tidspunktet spiller det ingen rolle hvilken kontakt som er 'opp' eller 'ned' - du kan bytte ledninger på lysdiodene hvis du vil endre hvilken LED som representerer opp og ned. Jeg brukte tykkere ledning de første 6 tommerene før jeg loddet til den tynnere ledningen, slik at jeg lett kan koble fra om nødvendig. Du kan se den store brede midtre elektriske kontakten, 'L' -formede endekontakter på de hvite gjengestengene, samt tannhjulene som snur den midterste stangen.

Jeg synes denne bryteren er strålende fordi den er så enkel, men robust og kan vare 20 eller 30 år i tøffe omgivelser. Det er også brukbart, utskiftbart og rimelig, i motsetning til nye datastyrte enheter.

Trinn 2: Koble til lysdiodene og motstanden

Koble lysdiodene og motstanden
Koble lysdiodene og motstanden

Hvilken verdi for LED -motstanden? Jeg la til nødvendig strømfallsmotstand, men fant ut at nok strøm fortsatt strømmet til å stoppe døren i midtstilling. Det tok omtrent 9000 ohm motstand før prosessoren sluttet å se strøm, men lysdiodene lyser fortsatt pent. Jeg plasserte motstanden i LED -enden slik at det ville være lettere å endre hvis jeg ønsket en annen verdi.

Hva slags ledning? Vi snakker om en så liten mengde spenning og strøm at jeg klarte å bruke tynne tråder av CAT-5 nettverkskabler jeg hadde liggende.

Jeg brukte lysdioder i forskjellige farger for å representere opp- og nedstatusen (du kan også bruke lysdioder i samme farge med etiketter, men det ville være vanskelig å skille opp fra ned fra et rom. Du kan også bruke en tofarget LED med tre leder). Det kan hende du finner ut at du må bruke sensitive/lyse lysdioder siden motstanden har en så høy verdi. Jeg loddet den midterste kontakten +3.7 volt ledningen til motstanden og deretter til de to LED-positive beina. Hver ende-sensor ledning festes deretter til ett LED negativt ben.

Trinn 3: Installer lysdiodene

Installer lysdiodene
Installer lysdiodene

Til slutt plasserte jeg lysdiodene på et gammelt ubrukt alarmpanel ved siden av åpningsknappen. Hvis plassen er trang, kan det være lurt å lodde motstanden to eller tre centimeter unna lysdiodene. Pærene på bildet er vanskelige å se, men det utsendte lyset kan sees over rommet. Som en ekstra bonus berøres ingen endekontakt når døren går opp eller ned, så begge lysdiodene lyser.

Alternativ: Hvis du bare vil vite når døren er opp (eller ned), kan du bare bruke to ledninger og en LED og bruke den midtre og bare en endekontakt.

Anbefalt: