Innholdsfortegnelse:

The Hangry Angler: How to Build Super Lo-Fi Sensors: 7 Steps
The Hangry Angler: How to Build Super Lo-Fi Sensors: 7 Steps

Video: The Hangry Angler: How to Build Super Lo-Fi Sensors: 7 Steps

Video: The Hangry Angler: How to Build Super Lo-Fi Sensors: 7 Steps
Video: "Grim Strider" concept to kitbash | Beyond the Blight collaboration with @BPCustomCreations 2024, Juli
Anonim
Image
Image
Magien bak mange sensorer
Magien bak mange sensorer

Denne sportsfisken kan ane hva slags byttedyr den skal spise! Men det som er ekstra spesielt med dette prosjektet er at det er laget med DIY, low-fidelity sensorer. Ved å bruke enkle materialer som papp og kretsmaling kan du lage dine egne ultratilpassede sensorer for omtrent alt du ønsker.

The Hangry Angler er et flott prosjekt for å komme i gang med rull-dine-egne sensorer. Følg med, og remiks den deretter for ditt eget sanseprosjekt!

Rekvisita

  • Kretsmaling (dvs. ledende blekk)
  • Ledende tråd eller avisolert ledning
  • Kartong omtrent 12 "x 16" x 2 "(en bærbar boks fungerer bra)
  • Ekstra papp
  • Multimeter
  • Arduino
  • Assorterte motstander
  • 2 RGB lysdioder
  • Hoppekabler
  • Twisty Ties
  • Saks

Trinn 1: Magien bak mange sensorer

Magien bak mange sensorer
Magien bak mange sensorer

Mens du bygger Hangry Angler, blir du kjent med to viktige konsepter som er magien bak mange sensorer: motstand og spenningsdelere. Vi vil bare gå over det som er nødvendig å vite for dette prosjektet her, men for en mer grundig forståelse, sjekk ut disse artiklene om motstands- og spenningsdelere.

Motstander motstår strømmen i en krets i varierende grad. Alt har litt motstand - wire har nesten 0, men det er fortsatt noe. Faktisk er mange motstander bare tett viklede ledninger av en bestemt type. Mindre ledende materialer har mer motstand. Kretsmaling er ledende (det kalles også ledende blekk), men mindre enn ledning, og derfor kan vi enkelt lage våre egne motstander.

En spenningsdeler er en slags krets som inkluderer to eller flere motstander. Spenningsdeleren er konseptet bak sensorer som knotter (dvs. trimpots), glidere, flex -sensorer og mer. Det er et viktig konsept for elektronikk, om enn en til tider forvirrende.

Den viktige delen å vite for dette prosjektet er at ettersom motstandsnivået varierer i en spenningsdelerkrets, gjør det også spenningsutgangen. En Arduino Uno kan lese spenning gjennom Analog In -pinnene. Derfor kan du se forskjellen mellom differensmotstander ved hjelp av Arduino Analog In -pinnen.

For dette prosjektet skal vi lage våre egne motstander og feste dem til tre typer fisk. Deretter kan vi bruke dem som en del av en spenningsdelerkrets for å kjenne hvilken fisk som er hvilken!

Trinn 2: Lag dine egne motstander

Lag dine egne motstander
Lag dine egne motstander
Lag dine egne motstander
Lag dine egne motstander

For å starte, skal vi lage våre egne motstander med kretsmaling!

For Hangry Angler ønsker vi å ha tre forskjellige motstandsnivåer. Klipp ut tre sirkler på omtrent 1 tomme på papir. Tegn deretter linjer med tre forskjellige lengder av ledende blekk for å lage tre forskjellige motstander. Jo lengre distanse man reiste, desto mer motstand. Wiggly linjer kan tillate deg å skape mer motstand i et mindre område. Sørg for at endepunktene er rett overfor hverandre.

Skjær ut tre pappfisk i forskjellige former og størrelser. De bør være minst en tomme i diameter, slik at motstandene får plass på baksiden av dem. Fest de tre motstandene på baksiden av de tre fiskene, og pass på at ett endepunkt er på toppen av fisken og ett nederst (se bildet ovenfor).

Test motstanden til hver motstand ved hjelp av et multimeter for å sikre at den er i et rimelig område. Vi vil at motstandene skal skilles fra hverandre, men ikke skille seg fra flere størrelsesordener. For eksempel vil en på omtrent 500Ω, 1,5kΩ og 5kΩ fungere bra.

Nå vil vi kunne ane de tre fiskene basert på deres unike motstand!

Trinn 3: Bygg LED -kretsen

Andreplass i sensorkonkurransen

Anbefalt: