Innholdsfortegnelse:

Line Follower Robot Arduino og L293D Shield: 4 trinn
Line Follower Robot Arduino og L293D Shield: 4 trinn

Video: Line Follower Robot Arduino og L293D Shield: 4 trinn

Video: Line Follower Robot Arduino og L293D Shield: 4 trinn
Video: robot race. line follower robot with arduino program 2024, Juli
Anonim
Image
Image

Line Follower er en veldig enkel robot ideell for nybegynnerelektronikk. Roboten reiser langs linjen ved hjelp av iR -sensoren. Sensoren har to dioder, en diode sender infrarødt lys, den andre dioden mottar det reflekterte lyset fra overflaten. Når de infrarøde strålene faller på den hvite overflaten, reflekteres de tilbake. Når infrarødt lys faller på en svart overflate, absorberes lyset av den svarte overflaten og ingen stråler reflekteres tilbake, så fotodioden mottar ikke noe lys. Sensoren måler mengden reflektert lys og sender verdien til arduinoen. Det er et potensiometer på sensoren, som vi kan justere følsomheten til sensoren med.

Trinn 1: Trinn 1: Hvordan det fungerer

Cdn
Cdn

Roboten reiser langs linjen ved hjelp av iR -sensoren. Sensoren har to dioder, en diode sender infrarødt lys, den andre dioden mottar det reflekterte lyset fra overflaten. Når de infrarøde strålene faller på den hvite overflaten, reflekteres de tilbake. Når infrarødt lys faller på en svart overflate, absorberes lyset av den svarte overflaten og ingen stråler reflekteres tilbake, så fotodioden mottar ikke noe lys. Sensoren måler mengden reflektert lys og sender verdien til arduinoen. Det er et potensiometer på sensoren, som vi kan justere følsomheten til sensoren med.

Trinn 2: Cdn

Arduino må nå ta beslutninger basert på dataene mottatt fra sensoren, til sensoren ikke oppdager noen svart linje den vil gå fremover. Hvis den venstre sensoren oppdager en svart linje, svinger roboten til høyre, og hvis den høyre sensoren oppdager en svart linje, svinger den til venstre. Roboten stopper når begge sensorene oppdager en svart linje samtidig.

Trinn 3: Liste opp elementene

Listeelementer:

1x Arduino Uno

2x ir sensor

1x L293D

4x TT motorer

ledninger

1x plexi 10 cmx14 cm

8x metallavstand 10 mm

1x batteriholder (6 deler)

6x batteri AA

1x bryter

Trinn 4: Trinn 4: Ir Sensor Configure

Trinn 4: Ir Sensor Configure
Trinn 4: Ir Sensor Configure

Før du slår på strømmen, må du kontrollere at du har koblet alt riktig. Kopier programkoden og last den opp til din arduino, og slå deretter på den serielle skjermen (i Arduino IDE -> Tools -> Serial Monitor). Plasser roboten din på den svarte linjen og sett potensiometeret slik at sensorverdien viser ≈ 1023, og på den hvite overflaten ≈ 33. Sketch ir configure download. Kopier koden nedenfor og last den opp til arduino. Ha det gøy ? Skisse nedlasting.

Anbefalt: