Innholdsfortegnelse:

Line Follower på Tinkercad: 3 trinn
Line Follower på Tinkercad: 3 trinn

Video: Line Follower på Tinkercad: 3 trinn

Video: Line Follower på Tinkercad: 3 trinn
Video: Tinkercad Line Follower Robot: Push Button Edition | Tinkercad | 60 second Design Prep 2024, Juli
Anonim
Line Follower på Tinkercad
Line Follower på Tinkercad

Tinkercad -prosjekter »

A-Line Follower Robot, som navnet antyder, er et automatisert guidet kjøretøy, som følger en visuell linje innebygd på gulvet eller taket. Vanligvis er den visuelle linjen banen linjefølgeroboten går i, og det vil være en svart linje på en hvit overflate, men den andre veien (hvit linje på en svart overflate) er også mulig. Enkelte avanserte Line Follower Robots bruker det usynlige magnetfeltet som sine veier.

Store linjefølgeroboter brukes vanligvis i bransjer for å hjelpe den automatiserte produksjonsprosessen. De brukes også i militære applikasjoner, formål for menneskelig bistand, leveringstjenester etc.

Line follower Robot er en av de første robotene som nybegynnere og studenter ville få sin første robotopplevelse med. I dette prosjektet har vi designet en enkel Line Follower Robot ved hjelp av Arduino og noen andre komponenter.

Trinn 1: Nødvendige komponenter:

Nødvendige komponenter
Nødvendige komponenter
Nødvendige komponenter
Nødvendige komponenter
Nødvendige komponenter
Nødvendige komponenter

1. Arduino UNO (eller Arduino Nano)

2. L293D motordriver IC [Du kan kjøpe modul, eller du kan lage deg selv]

3. Girmotorer x 2

4. IR -sensormodul x 2 [Du kan kjøpe modul eller lage deg selv]

5. Koble til ledninger

6. Strømforsyning

7. Batterikontakt

Trinn 2: Arbeid med Arduino Line Follower Robot:

Arbeid med Arduino Line Follower Robot
Arbeid med Arduino Line Follower Robot
Arbeid med Arduino Line Follower Robot
Arbeid med Arduino Line Follower Robot

I dette prosjektet har jeg designet en Arduino -basert Line Follower Robot. Arbeidet med prosjektet er ganske enkelt: oppdag den svarte linjen på overflaten og beveg deg langs den linjen.

Som nevnt trenger vi sensorer for å oppdage linjen. For linjedeteksjonslogikk brukte vi to IR -sensorer, som består av IR LED og fotodiode. De er plassert på en reflekterende måte, dvs. side om side, slik at når de kommer i nærheten av en reflekterende overflate, vil lyset som sendes ut av IR LED bli detektert av fotodiode.

Når roboten beveger seg fremover, venter begge sensorene på at linjen skal oppdages. For eksempel, hvis IR -sensoren 1 i bildet ovenfor oppdager den svarte linjen, betyr det at det er en høyre kurve (eller sving) fremover. Arduino UNO oppdager denne endringen og sender signal til motorføreren tilsvarende. For å svinge til høyre, senkes motoren på høyre side av roboten ved bruk av PWM, mens motoren på venstre side kjøres med normal hastighet.

På samme måte, når IR -sensoren 2 oppdager den svarte linjen først, betyr det at det er en venstre kurve foran og roboten må svinge til venstre. For at roboten skal svinge til venstre, senkes motoren på venstre side av roboten (eller kan stoppes helt eller kan roteres i motsatt retning) og motoren på høyre side kjøres med normal hastighet. Arduino UNO overvåker kontinuerlig dataene fra både sensorene og snur roboten i henhold til linjen som ble oppdaget av dem.

Trinn 3: Kode:

For kreditt, vennligst følg mine følgende kontoer. Takk

For flere interessante prosjekter, kontakt meg på: Youtube:

Facebook -side:

Instagram:

Anbefalt: