Innholdsfortegnelse:

Mobil virtuell virkelighet ved hjelp av prosessering for Android (TfCD): 7 trinn (med bilder)
Mobil virtuell virkelighet ved hjelp av prosessering for Android (TfCD): 7 trinn (med bilder)

Video: Mobil virtuell virkelighet ved hjelp av prosessering for Android (TfCD): 7 trinn (med bilder)

Video: Mobil virtuell virkelighet ved hjelp av prosessering for Android (TfCD): 7 trinn (med bilder)
Video: КАКИМ БУДЕТ PORTAL 3 2024, Juli
Anonim
Image
Image
Setter opp behandling
Setter opp behandling

Virtual Reality (VR) er en av de nye teknologiene som kan være interessante, er fremtidige produkter. Den har mange muligheter, og du trenger ikke engang dyre VR -briller (Oculus Rift). Det kan virke veldig vanskelig å gjøre selv, men det grunnleggende er enklere enn det ser ut til. Hvis du har grunnleggende programmering og modellering ferdigheter kan du gjøre det. Vi brukte prosessering og blender. Denne instruksjonsboken er en trinnvis veiledning for å programmere et enkelt VR -miljø på telefonen. Alt du trenger er Android -telefonen din, (papp) VR -briller og programvare (programvare for bearbeiding og 3D -modellering). På slutten av denne instruksen vil du ha et rom med flere (bevegelige) objekter.

Trinn 1: Før du starter

Før du starter er det tre ting du må gjøre: 1. Last ned behandling, fra

2. Sørg for at telefonen er satt til utviklermodus: Dette kan være annerledes per telefon, nedenfor er det gitt et par alternativer: Android: Innstillinger> Om telefon> Byggenummer Samsung Galaxy: Innstillinger> Om enhet> Byggenummer LG: Innstillinger> Om telefonen> Programvareinformasjon> Byggnummer HTC One: Innstillinger> Om> Programvareinformasjon> Mer> Byggnummer

Når du finner delen Bygg nummer i innstillingene, trykker du på delen 7 ganger. Etter det 7. trykk, vil telefonen være i utviklermodus.

Etter dette går du til: innstilling> alternativ for utviklere> aktiver USB -feilsøking Sørg også for at telefonen godtar apper fra ukjente kilder.

3. Last ned og trekk ut filene fra denne opplæringen. En zip -fil er inkludert der alle filene er inkludert, så vel som filene som inkluderer 3D -fildata fra programmet vi brukte (Blender). Last ned og pakk ut denne mappen og plasser den et sted på datamaskinen din der du kan finne den. I trinn 4 blir du bedt om å åpne mappen igjen.

Trinn 2: Konfigurere behandling

Setter opp behandling
Setter opp behandling
Setter opp behandling
Setter opp behandling

Før du kan begynne må du sette opp behandling for å støtte Android -utvikling. Det første trinnet er å aktivere Android -behandlingsmodus ved å klikke på java -knappen øverst til høyre i skissevinduet. (bilde 1)

Dette vil be deg om en melding. Klikk på "last ned SDK automatisk", og behandlingen begynner å laste ned alle filene som er nødvendige for å lage Android -apper. (bilde 2)

Når denne prosessen er fullført, vil du kunne lage apper for android, som inkluderer VR -apper som vi vil fokusere på. For å få dette til å fungere må du velge ett alternativ til. Gå til Android og velg VR -fanen, dette vil sørge for at appen inneholder alle nødvendige biblioteker når den eksporteres. (bilde 3)

Nå er du klar til å begynne å jobbe med skissen din

Trinn 3: Skrive koden

Skriver koden
Skriver koden

Denne opplæringen handler ikke om å skrive koden selv. Men ved å bruke kommentarene som er inkludert i koden, vil du kunne forstå hva som skjer.

Nå kan du åpne.pde -filen som er inkludert i den ekstraherte mappen som du har lastet ned tidligere. Du vil se koden åpne seg og kan ta en god titt på den.

Trinn 4: 3D -modellen

3D -modellen
3D -modellen

Vi brukte Blender til å lage vår modell, dette er et gratis modelleringsprogram (https://www.blender.org/download/) eller bruk et annet modelleringsprogram. Hvis du ikke har erfaring med modellering, kan du også finne 3D -modeller online (https://www.thingiverse.com/). Mappen med 3D -modeller og kode er allerede opprettet for deg, men hvis du vil lage ditt eget prosjekt du må følge følgende instruksjoner.

- Lag en datamappe (kalt "data") i behandlingsskisse -mappen. (Skissen din må lagres først. Sørg for at du vet hvor den er lagret. Som standard er den inne i dokumentene/behandlingen/navnet_of_sketch i Windows)

- Eksporter: lagre 3D -modellen din som en.obj -fil - Inkludert.mtl -filen som refererer til teksturene (hvis du har noen)

- Hvis du har teksturer, plasser dem også i datamappen og sørg for at.mtl -filen refererer til dem riktig. (.mtl -filer kan for eksempel åpnes med notisblokk og inneholde ren tekst)

- Merk: En telefon kan ikke håndtere veldig komplekse modeller eller mange teksturer, så sørg for at modellen er lav poly og at du tar med så få teksturer som mulig. Jeg flislagt en tekstur på et fly, og det gjorde skissen uutholdelig treg.

Trinn 5: Kjør på enheten

Kjør på enhet
Kjør på enhet

Nå er du klar til å kjøre eksemplet på mobiltelefonen.

Sjekk først under fanen android og enheter om enheten din vises. Hvis dette ikke er tilfelle, må du kontrollere at du fulgte trinnene i trinn 1 i denne opplæringen.

Hvis enheten dukker opp, er du klar til å trykke på Kjør på enhetsknappen eller bruke snarveien ctrl+R. Behandlingen begynner å kompilere skissen og installere den på mobiltelefonen. Hvis behandling gir en feil, sjekk trinn ett av denne opplæringen eller sjekk koden din.

Trinn 6: Spiller VR -simulering

Spiller VR -simulering
Spiller VR -simulering

Når du er ferdig, starter Google Cardboard -appen, og du kan nyte den praktfulle opplevelsen av mobil VR.

Trinn 7: Våre kilder

Hovedoppsettet for appen har vært basert på informasjon fra følgende lenker. Disse inneholder god informasjon om hvordan du lager apper for Android ved hjelp av prosessering, inkludert VR.

android.processing.org/

android.processing.org/tutorials/vr_intro/i…

En stor hjelp med å skrive behandlingskoden din er det offisielle behandlingsstedet, som inneholder en liste med referanser.

processing.org/reference/

Hvis du trenger VR -briller, kan du kjøpe dem for svært lite penger på for eksempel:

www.amazon.com/slp/google-cardboard-viewer…

Hvis du vil ta en skjermdump av telefonen din, kan du bruke:

www.duapps.com/product/du-recorder.html

Anbefalt: