Innholdsfortegnelse:

Hindringsrobot som bruker ultralydsensor (Proteus): 12 trinn
Hindringsrobot som bruker ultralydsensor (Proteus): 12 trinn

Video: Hindringsrobot som bruker ultralydsensor (Proteus): 12 trinn

Video: Hindringsrobot som bruker ultralydsensor (Proteus): 12 trinn
Video: проект микробит, кодирование и технология нежа набор изобретателя 2024, Juli
Anonim
Hindringsrobot som bruker ultralydsensor (Proteus)
Hindringsrobot som bruker ultralydsensor (Proteus)

Vi støter generelt på hindringsunngangsrobot hvor som helst. Maskinvaresimulering av denne roboten er en del av konkurransen på mange høyskoler og i mange arrangementer. Men programvaresimulering av hinderrobot er sjelden. Selv om vi kunne finne den et sted, var informasjonen de hadde i det hele tatt ikke utilstrekkelig til å gjøre prosjektet vårt.

Så, uten ytterligere forsinkelse, la oss komme i gang!

Trinn 1: Introduksjon

Hvis du kom hit, vet du allerede hva en robot er for å unngå hindringer og hva den gjør. Kort sagt, Obstacle Avoidance Robot er en intelligent robot som automatisk kan registrere og overvinne hindringer på veien. For å oppdage et hinder må roboten bruke sensorer. Ultralydsensoren og Ir -sensoren kan brukes til å oppdage objekter eller hindringer mellom banen.

Obstacle Avoidance Robot har dynamisk styringsalgoritme som sikrer at roboten ikke trenger å stoppe foran et hinder som lar roboten navigere jevnt i et ukjent miljø, og unngå kollisjoner. Hovedmottoet for denne roboten er å unngå ulykken som vanligvis vil skje i overbelastede områder ved å bruke nødbrems.

Trinn 2: Krav

Krav
Krav

For programvaresimulering av robot for hindring av hindringer trenger vi:

  1. En pc
  2. Proteus programvare
  3. Arduino bibliotek for proteus
  4. Ultralydsensorbibliotek for proteus
  5. potensiometer (tilgjengelig i proteus) (POT-HG)
  6. L293D motordrift (tilgjengelig i proteus -programvare)
  7. Motor - DC (tilgjengelig i proteus -programvare)
  8. Virtuell terminal (tilgjengelig i proteus -programvare)
  9. strøm og jord (tilgjengelig i proteus -programvare)

Jeg har laget min første Arduino -robot ved hjelp av proteus -programvare. Jeg gir deg koblingene for nedlasting av proteus -programvaren og nødvendige biblioteker for å bygge en hindringsrobot. Det er en hindring for å unngå å bruke 3 ultralydsensorer. De fleste bibliotekene vil være tilgjengelige på www.theengineeringprojects.com. Jeg jobbet mye med arduino -koden og laget den beste algoritmen.

Trinn 3: Legge til komponenter i Proteus -programvaren

Ved å klikke på "p" kan vi legge til komponenter. Ovenstående bilder er til referanse for å legge til komponenter i den skjematiske fangsten av proteus -programvare.

Du kan lære å legge til et bibliotek i proteus -programvaren ved å bruke denne videoen:

www.youtube.com/watch?v=hkpoSDUDMKw

Trinn 4: BLOCK -DIAGRAM

BLOKKDIAGRAM
BLOKKDIAGRAM

Dette er det grunnleggende blokkdiagrammet for kretsen vår ved hjelp av komponenter. Vi skal konstruere kretsen ved hjelp av dette blokkdiagrammet.

Trinn 5: Algoritme

Algoritme
Algoritme

Dette er algoritmen når du bruker tre ultralydsensorer. Følg denne algoritmen tydelig, mens du skriver din arduino -kode. Jeg vil også gi arduino -kode, ikke bekymre deg.

Algoritme Forklaring:

  • start simuleringen.
  • Hvis avstanden mellom den midterste sensoren og objektet er større enn maksimal rekkevidde, beveger den seg fremover uavhengig av avstanden mellom de to andre ultralydsensorene og objektene. Bevegelse fremover er strengt akseptert.
  • Hvis avstanden mellom høyre og midtre sensor er mindre enn maks rekkevidde og avstanden mellom venstre sensor og objekt er mer, beveger den seg til venstre.
  • Hvis avstanden mellom venstre og midtre sensor er mindre enn maks rekkevidde og avstanden mellom høyre sensor og objekt er mer, beveger den seg til høyre
  • Hvis alle sensorene har mindre enn maksimal rekkevidde, kontrollerer den hvilken som er større i dem. Hvis høyre sensor har mer avstand enn andre to, beveger den seg til høyre. Hvis venstre sensor har mer avstand enn de to andre, beveger den seg til venstre. Hvis midtsensoren har mer avstand enn de to andre, beveger den seg fremover. Hvis alle sensorene har like avstander, stopper den.
  • Hvis avstanden mellom høyre, venstre sensor og objekt er større enn maks rekkevidde og avstand mellom midtre sensor er mindre enn maks område, kontrollerer den hvilken som er større i avstand mellom høyre og venstre sensor. Hvis høyre sensoravstand er større enn venstre sensoravstand, beveger den seg til høyre og Hvis venstre sensoravstand er større enn høyre sensoravstand, beveger den seg til venstre.

Trinn 6: Kretsdiagram

Kretsdiagram
Kretsdiagram

Gjør tilkoblingene dine i henhold til kretsdiagrammet ovenfor i proteus -programvaren. Gå sakte gjennom hver tilkobling og gjør tilkoblinger riktig.

Trinn 7: Kode

Last ned koden nedenfor og kjør den i arduino ideen før du limer den inn i kildekoden til proteus. Hvis et bibliotek ikke er installert, kan du installere det ved å gå til Skisse> Inkluder bibliotek> Administrer biblioteker> søk i det nødvendige biblioteket. Lim den inn i kildekoden til arduinoen i proteus -programvaren. du kan sjekke opplæringsprogrammer på youtube for å vite hvordan du limer inn koden i proteus -programvaren.

Trinn 8: Simulering

Simulering
Simulering
Simulering
Simulering
Simulering
Simulering

De tre eksemplene ovenfor er robotbevegelsen i alle mulige retninger, dvs. bevegelse fremover, venstrebevegelse, høyrebevegelse.

Trinn 9: Videosimulering

Dette er roboten for hindring av hindring i sanntid i Proteus -programvare. Jeg endret avstand mellom sensorene og objektene ved hjelp av potensiometer festet til ultralydssensoren.

Trinn 10: Biblioteksfiler

Arduino bibliotek:

www.theengineeringprojects.com/2015/12/arduino-uno-library-proteus.html

Ultralydbibliotek:

www.theengineeringprojects.com/2015/02/ultrasonic-sensor-library-proteus.html

Trinn 11: Installasjon

Følg trinnene i videoene for å installere den nødvendige programvaren for å simulere roboten for å unngå hindringer ved hjelp av programvare.

Proteus -programvare:

www.youtube.com/watch?v=31EabTgBnG8&feature=emb_logo

Arduino -programvare:

www.youtube.com/embed/TbHsOgtCMDc

Anbefalt: