Innholdsfortegnelse:

Endre USB -hodetelefonene: 7 trinn
Endre USB -hodetelefonene: 7 trinn

Video: Endre USB -hodetelefonene: 7 trinn

Video: Endre USB -hodetelefonene: 7 trinn
Video: How to Connect WiFi internet to PC without WiFi Adapter ? 2024, Juli
Anonim
Endre USB -hodetelefonene
Endre USB -hodetelefonene

Alle som noen gang har spilt videospill eller sett filmer med 5.1 surround -lyd vet at det er ganske fantastisk. Siden disse oppsettene koster så mye penger, er det noen andre løsninger for å få surroundlyd på PCen. 5.1 hodetelefoner med surroundlyd har vært tilgjengelig i flere år. Noen av dem er "USB", så du trenger ikke engang teknisk lydkort for å bruke dem. Nå lurer du sannsynligvis på hvordan du kan sende lyd via USB? Du kan ikke. Disse USB -hodetelefonene (og alle andre USB -hodesett og telefoner) bruker et integrert USB -lydkort som kommuniserer med din PC som et internt lydkort ville, bare gjennom USB -grensesnittet. Noen ganger er lydkortene integrert rett i hodetelefonene, men noen ganger er kretsene innkapslet i en boks langs hodetelefonkabelen. Dette var tilfellet for hodetelefonene på $ 30 som jeg kjøpte fra Tigerdirect. Hva får jeg til? Jeg vil vise deg hvordan du kan gjøre disse billige hodetelefonene til to separate enheter: et veldig funksjonelt 6-kanals USB-lydkort og et par surroundlydhodetelefoner du kan bruke med hvilket som helst lydkort. Jeg håper du liker å lese.

Trinn 1: Hvordan fungerer surround-hodetelefoner?

Hvordan fungerer surround-hodetelefoner?
Hvordan fungerer surround-hodetelefoner?
Hvordan fungerer surround-hodetelefoner?
Hvordan fungerer surround-hodetelefoner?

Surround lydhodetelefoner bruker tre høyttalere per øre: en foran, en bakre og en senterkanal. Midtkanalen er en vanlig, stor hodetelefonhøyttaler. Høyttalerne foran og bak ligner mer på høyttalere i øretelefoner, og er koblet til små rør som leder lyden foran og bak øret. Konseptet er enkelt, men det krever et 6-kanals lydkort for at det skal være ekte surround lyd som støttes riktig av spill og DVDer.

Trinn 2: Materialer og verktøy

For dette prosjektet trenger vi: Materialer:- USB-hodetelefoner med innebygd forsterker (lydkort)- Prosjektboks- 3 x 3,5 mm hodetelefonkontakter- 3 x 3,5 mm hodetelefonkontakter- Rød og svart ledning- Litt loddet brødbrett (valgfritt) Sikkerhetsutstyr:- Øyevern- Ventilert område for lodding Verktøy:- Loddejern- Multimeter- Bor og passende størrelse bits- Skrutrekker- Varm lim- Wire stripper- nål-nese tang- Wire cutter

Trinn 3: Lydkortet

Lydkortet
Lydkortet
Lydkortet
Lydkortet
Lydkortet
Lydkortet
Lydkortet
Lydkortet

Som jeg nevnte, krever hodetelefoner eller hodesett på USB et integrert lydkort for å fungere. Dette paret har en som er på linje med hodetelefonene, i midten av hodetelefonkabelen. Den er ikke veldig stor, men hodetelefonene er festet permanent til den. Vi må endre dette. Vi åpner det lille huset ved å fjerne skruene fra baksiden. Vi kan se mange kondensatorer og en indikator -LED. Hodetelefonene er koblet til kretskortet med en enkelt plugg. Vi skal kutte ledningen mellom denne kontakten og hodetelefonene og erstatte den med tre 3,5 mm hodetelefonkontakter.

Trinn 4: Identifisere ledninger

Identifisere ledninger
Identifisere ledninger

For at dette skal fungere riktig, må vi identifisere hvilke ledninger som skal gå til hvilke kanaler i høyttalerne. Åpne hver side av hodetelefonene. Gjør dette ved å trekke av øreputene med skum og fjerne skruene som er skjult under dem. Ta av det ytre skallet på hodetelefonene, avslør høyttalerne. Ta trådkuttene og kutt ledningen mellom hodetelefonene og lydkortet, omtrent 6 tommer fra lydkortet. Vi trenger ledning på begge sider av kuttet, så ikke for kort til lydkortet. Vi må fjerne ledningene på hodetelefonsiden. Fjern det ytre belegget for å avsløre de åtte eller så ledningene. Strip hver slik at du har ca. 1 cm barmetall avslørt. Ta multimeteret og sett det til motstandsmodus. En innstilling med lav ohm vil gjøre det bra. Sett de to sonder sammen og observer hva som skjer på skjermen/indikatoren. Den skal lese nær 0 ohm. Ta nå en av ledningene på enden av hodetelefonkabelen, og legg en multimeterprobe på den. Plasser den andre sonden rundt på kontaktene til de enkelte hodetelefonhøyttalerne. Når du har funnet riktig ledning, vil multimeteret ditt vise nær 0 ohm. Merk fargen og hvilken høyttaler den kobles til på et stykke papir. Vi må kartlegge hvilken kanal hver ledning tilsvarer, slik at vi kan koble til kontaktene våre korrekt. Gjør dette for alle ledningene. Det bør være en felles ledning for hver høyttaler, men den andre ledningen som er koblet til hver høyttaler bør være unik. Nå må vi koble til 3,5 mm plugger, slik at hodetelefonene våre kan brukes.

Trinn 5: Koble til hodetelefonkontaktene

Tilkopling av hodetelefonkontakter
Tilkopling av hodetelefonkontakter
Tilkopling av hodetelefonkontakter
Tilkopling av hodetelefonkontakter
Tilkopling av hodetelefonkontakter
Tilkopling av hodetelefonkontakter

Vi må identifisere hvilke tilkoblinger som er hvilke loddepunkter på pluggene. Bruk multimeteret ditt på motstandsinnstillingen igjen, og legg den ene sonden på spissen og den andre på et loddepunkt. Fortsett å prøve til du finner den tilsvarende, som vil registrere rundt 0 ohm. Merk disse på et stykke papir, så du husker hvilken som er hvilken. Som følger: TIPS er LEFT-kanalen. MIDDELEN er RIGHT-kanalen. BASE er GROUND. Jack-illustrasjonen nedenfor er fra https://www.ehow.com/how_114206_replace-headphone-plug.html Ta hodetelefonkontaktene og lodde 3 tommers trådlengder til hver tilkobling i dem. Lodd en svart ledning til jordforbindelsen og to røde til venstre og høyre tilkobling. Lodd disse ledningene på plass på hodetelefonkabelen. Lodd alle tre jordede ledningene til den ene jordledningen fra hodetelefonene. Diagrammet nedenfor viser tilkoblingene. Da jeg var ferdig innkapslet jeg min i en liten plastbeholder. Et varmekrympeslange med stor diameter vil også fungere godt. Koble hver enkelt til en MP3 -spiller, en etter en, for å sikre at de fungerer. Du bør høre en viss mengde lyd i hvert øre mens du tester dem. Hvis du er bekymret for å skade MP3 -spilleren, må du sette multimeteret på hver jack -tilkobling og selve høyttaleren og kontrollere at hver tilkobling bare er koblet til én gang, og at det ikke er noen shorts til bakken.

Trinn 6: Lydkortet, forts

Lydkortet, forts
Lydkortet, forts
Lydkortet, forts
Lydkortet, forts
Lydkortet, forts
Lydkortet, forts

Nå som hodetelefonsiden er ferdig, kan vi starte på lydkortsiden. Det vi gjør er nøyaktig det samme, bortsett fra å bruke hunkontakten i stedet for hanpluggen. Kabling er nesten identisk. Slipp den gjenværende ledningen som før gikk til hodetelefonene. Strip hver enkelt tråd og lodd dem i en linje på et tomt brødbrett. Dette vil holde ting ryddigere og enklere. Lodd flere 3 tommers ledningssegmenter til hodetelefonkontaktene, slik vi gjorde med pluggene. Skaff deg en prosjektboks som komfortabelt vil inneholde alle disse komponentene, og bor hull for hodetelefonkontaktene å montere i. Bor et hull på den andre siden av esken for at USB -kabelen skal komme ut av den hvis den kobles til PCB -en med en kontakt. Sørg for at hullet er stort nok til å føre kontakten gjennom. Hvis den ikke bruker en kontakt, må du enten lodde ledningene og mate dem gjennom hullet, eller bruke en fil til å skjære et hakk i prosjektboksen for at ledningen skal hvile i. Med kontaktene på plass, ved hjelp av trådfargekartet vi laget før, lodd de tilsvarende ledningene til de riktige kontaktene. Prosessen virker forvirrende, men hvis vi har dokumentert det godt, blir det en bit av kaken. Når det er gjort, kobler du USB -kontakten til PCen. PC -en din bør gjenkjenne den som "USB -lyd", og du kan bruke de modifiserte hodetelefonene og siden Høyttaleroppsett i delen Lyder og lydenheter i kontrollpanelet for å sikre at alle kanalene fungerer. Hvis alt fungerer som det skal, må du kontrollere at kontaktene er godt festet og lukke esken.

Trinn 7: Fullfør

Fullstendig!
Fullstendig!

Du har nå et fullt funksjonelt 6-kanals USB-lydkort og et par 6-kanals surroundlydhodetelefoner. Hva kan du gjøre nå som du ikke kunne før?- Bruk en standard 6-kanals høyttalersett på hvilken som helst bærbar datamaskin med USB.- Bruk 6-kanals hodetelefonene dine på en hvilken som helst PC med et 6-kanals lydkort.- Bruk alle hodetelefoner på hvilken som helst bærbar datamaskin med bedre lydkvalitet og mindre forstyrrelser.- Bruk dine 6-kanals hodetelefoner som vanlige hodetelefoner på hvilken som helst PC, bærbar datamaskin eller MP3-spiller. Til en pris på rundt $ 15 for endringen og $ 30 for hodetelefonene, var dette prosjektet vel verdt det for meg. Forhåpentligvis prøver noen ut fra instruksjonene mine her. Spør meg gjerne hvis du har spørsmål. Takk for at du leste!

Anbefalt: