Innholdsfortegnelse:

UCL - IIoT - Fuktdatasamler: 6 trinn
UCL - IIoT - Fuktdatasamler: 6 trinn

Video: UCL - IIoT - Fuktdatasamler: 6 trinn

Video: UCL - IIoT - Fuktdatasamler: 6 trinn
Video: UCL-IIoT-Datalogger 2024, Juli
Anonim
UCL - IIoT - Fuktdatasamler
UCL - IIoT - Fuktdatasamler

Denne instruksen vil gi deg informasjon om fuktigheten fra smuss, som vil kunne sees på et brukergrensesnitt med node-rødt. Videre vil data bli samlet inn og lagt i en MySQL-database, dette kan hjelpe deg med å lære vanningsmønstrene for plantene dine, lære når de kommer til å trenge vann.

Trinn 1: Deleliste

Deleliste
Deleliste
Deleliste
Deleliste
Deleliste
Deleliste

1 x Arduino Mega 2560

1 x USB -kabel

1 x I2C LCD -skjerm

1 x Fuktjordssensor

Ledninger

Trinn 2: Kabling

LCD I2C -skjerm

GND> GND på arduino

VCC> 5V på arduino

SDA> SDA på arduino

SCL> SCL på arduino

Fuktighetssensor

GND> GND på arduino

VCC> 5V på arduino

Signal> A0 på arduino

Trinn 3: flytskjema

Flytskjema
Flytskjema

Dette flytskjemaet viser hva vi gjør med dataene fra arduinoen vår. Det hele starter med å samle dataene våre fra arduinoen vår, som deretter blir sendt til MySQL -serveren, hvorfra vi er koblet til med nodeRED for å få dataene vist i en skjerm.

Trinn 4: Kode

Kode
Kode
Kode
Kode
Kode
Kode

Koden for Arduino kan sees her, og den er også laget som et tekstdokument for å gjøre det enkelt å laste ned og implementere i Arduino IDE, slik at du kan laste den opp til din egen Arduino og se hvordan koden er strukturert.

Trinn 5: Node-RØD

Node-RØD
Node-RØD
Node-RØD
Node-RØD

node-red brukes i dette prosjektet til å sende og motta data, som vi deretter kan vise på et dashbord for å se informasjonen vi legger inn. Vi bruker node-red for å få tidsstempelet satt inn i MySQL-serveren vår, og for å samle inn dataene våre fra vår fuktighetssensor på vår Arduino. Slik sendte vi data til MySQL, og også hvordan vi samler den inn for brukergrensesnittet vårt, ved å hente dem fra databasen vår.

Du må kjøre og installere node-red ved å gå til https://nodered.org/docs/getting-started/installat… og følge veiledningen for hvordan du installerer og kjører node-red.

Når den er installert må du kjøre den gjennom CMD for å få den til å gå.

Koden fra min node-rød er lastet opp som en tekstfil i denne instruksjonsboken og må importeres til node-rød

Du må installere følgende biblioteker i node-rødt:

node-rød

node-red-dashboard

node-red-node-mysql

node-red-node-arduino

node-red-contrib-string

node-red-node-serialport

node-red-node-feedparser

dette er for å sikre at node-rød vil fungere prober med den node-røde koden som er gitt i denne instruerbare. Ellers vil denne flytningen bare gi deg feil.

Trinn 6: MySQL Wampserver

MySQL Wampserver
MySQL Wampserver
MySQL Wampserver
MySQL Wampserver

Wampserver brukes til å lage en MySQL -database, der vi kan lagre dataene fra vår Arduino, som i dette prosjektet er fuktighetssensorens data. Når du bruker Wampserver kjører serveren lokalt på datamaskinen din, og for å logge deg på databasen må du logge på med "root" og ikke angi en kode. For å kommunisere med node-rød er det viktig at MySQL som er satt opp i flyten inneholder den samme informasjonen som Wampserver-databasen din, ellers vil den ikke kunne koble seg til den.

I dette prosjektet har jeg opprettet en ny database kalt nodered og deretter opprettet en tabell kalt node. Du vil da opprette to rader, en for tid og en for fuktighet, dette vil bidra til å samle fuktighetsdataene som kommer fra sensoren, og tidsstempelet er gitt av node-red i dette tilfellet.

Wampserver kan installeres her:

Anbefalt: