Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage PCB hjemme Del 1: 4 trinn
Hvordan lage PCB hjemme Del 1: 4 trinn

Video: Hvordan lage PCB hjemme Del 1: 4 trinn

Video: Hvordan lage PCB hjemme Del 1: 4 trinn
Video: ТАЕТ во РТУ Исчезает за 1 Минуту! Творожное Печенье! Все Продукты у Вас уже Есть! Готовим Дома 2024, Juli
Anonim
Hvordan lage PCB hjemme Del 1
Hvordan lage PCB hjemme Del 1

I dag kan vi enkelt lage en trykt krets av høy kvalitet, ikke engang en profesjonell kvalitet, men en god kvalitet for hobbyprosjekter. hjemme uten noe spesielt materiale.

Hva er PCB?

Et kretskort (PCB) støtter og kobler elektronisk komponenter mekanisk ved hjelp av ledende spor, pads og andre funksjoner etset fra ett eller flere arklag av kobberark lamineret på et ikke-ledende underlag. Komponenter er generelt loddet på kretskortet til begge elektrisk koble dem til og fest dem mekanisk til den. Et kretskort har forhåndsdesignede kobberspor på et ledende ark. De forhåndsdefinerte sporene reduserer ledningene og reduserer dermed feilene som oppstår på grunn av tap av tilkoblinger. Man trenger bare å plassere komponentene på kretskortet og lodde dem. Ulike metoder for å lage PCB I vår serie vil jeg presentere 3 forskjellige måter å lage hjemmelaget PCB: Tegn en krets for hånd Stryk på glanset papirmetode Fotoresistmetode

Trinn 1: PCB -design

PCB -design
PCB -design

Det første trinnet i PCB -produksjonen er å designe brettet ved å konvertere det skjematiske diagrammet til et PCB -layout. Jeg har brukt PCB-droid for å designe kortet.

For denne delen har jeg laget en led blinkende krets med NE555.

Trinn 2: Tegning

Tegning
Tegning
Tegning
Tegning
Tegning
Tegning

Når du er ferdig med designprosessen, må du skrive ut det speilede oppsettet og klippe rundt. Etter det skjærer du et brett med størrelsen på kretsen pluss omtrent 3-5 mm per side. Poler deretter overflaten med litt sandpapir og rengjør den med litt alkohol for å lage en korrosjonsfri overflate.

Legg en indigo på kobberet og legg den trykte layouten på den. Merk hullene med en spiker og tegne grunnskisse fra sporene og putene bekrefter deretter streken med en permanent markør.

Trinn 3: Etsing

Etsing
Etsing
Etsing
Etsing

Du må være veldig forsiktig mens du gjør dette trinnet

Ta en plastboks og fyll den med litt vann. Ha 2-3 teskjeer med ferriklorid i vannet. Dypp kretskortet i etsningsløsningen Fecl3 reagerer med det umaskerte kobberet og fjerner det uønskede kobberet fra kretskortet. Kontroller hvert 4-5 minutt hvor mye kobber som er igjen på brettet Når prosessen er ferdig, fjerner du det fra oppløsningen og vasker det Du kan bruke en blanding av H2O2 (30%) og HCl (10%) for etsing i 1: 5 -rasjon.

IKKE RØR DIREKTE ETSERLØSNINGEN BRUK HANSKER ELLER KREFT

Trinn 4: Siste trinn

Siste trinn
Siste trinn
Siste trinn
Siste trinn
Siste trinn
Siste trinn
Siste trinn
Siste trinn

Med litt alkohol eller aceton kan du fjerne markøren helt og bringe kobberoverflaten tilbake. Etter det må du polere kobberet for å gi det et bedre utseende og for bedre lodding. Nå kan du bore hullene og lodde alle komponentene.

Anbefalt: