Innholdsfortegnelse:

Bluetooth dørmonitor: 5 trinn
Bluetooth dørmonitor: 5 trinn

Video: Bluetooth dørmonitor: 5 trinn

Video: Bluetooth dørmonitor: 5 trinn
Video: Как работает Bluetooth? 2024, Juli
Anonim
Bluetooth dørmonitor
Bluetooth dørmonitor

I dette prosjektet vil jeg vise deg hvordan du lager en enhet som forteller deg om døren din er åpen. Bare koble til enheten via Bluetooth, så lenge du er innenfor rekkevidde, kan du se om døren er åpen eller lukket. Denne enheten er ikke bare begrenset til dører du kan bruke denne til mange applikasjoner ved å bare bytte sivbryteren med en annen bryter eller inndataenhet, og på telefonen vil den fortelle deg om inngangen er høy eller lav.

Trinn 1: Tilkoblingene

Tilkoblingene
Tilkoblingene

For denne enheten må du ha en HC-05 Bluetooth-modul og en Arduino (hvilken som helst Arduino vil gjøre, men pin-tallene i koden må kanskje endres) Jeg valgte å bruke en Arduino Uno. Du trenger også en sivbryter og en magnet for å feste til døren. Bluetooth har et mottaks spenningsnivå på 3,3 volt, ettersom Arduino har et 5v sendespenningsnivå, så en spenningsdeler må brukes. Bare koble alle delene sammen som vist i diagrammet.

Trinn 2: Kode

Kode
Kode

Jeg har inkludert noen kode som du kan bruke for enheten. Du kan endre biter av koden til behovene til det valgte programmet. Jeg har inkludert koden for en dørmonitor.

Når du er fornøyd med koden din, kan du bare laste den opp til Arduino.

Trinn 3: Hvordan bruke

Hvordan å bruke
Hvordan å bruke

Nå som koden er lastet opp og alle tilkoblinger er gjort, er det bare å slå på enheten og koble modulen via Bluetooth.

Du trenger en app for å motta informasjon fra enheten. Jeg brukte appen 'Bluetooth terminal HC-05', men du kan bruke hvilken som helst Bluetooth-terminalapp eller til og med skrive din egen tilpassede app for å vise dataene.

Når du vil vite statusen til døren/inngangen, bare send '1' til modulen, og den vil fortelle deg om været at døren er åpnet eller lukket.

Trinn 4: Bekreftelse

Jeg takker PCBWay & LCSC Electronics for partnerskapet.

PCBWay er en billig og pålitelig tjeneste der du kan produsere PCB -ene. Alle kretskortene er av høy kvalitet og ingeniørene er veldig hjelpsomme. Registrer deg i dag og få en velkomstbonus på $ 5. Ta en titt på gavebutikken deres og Gerber viewer.

LCSC Electronics er Kinas ledende distributør av elektroniske komponenter. LCSC selger et stort utvalg elektroniske komponenter av høy kvalitet til lave priser. Med over 150 000 deler på lager bør de ha komponentene du trenger for ditt neste prosjekt. Registrer deg i dag og få $ 8 rabatt på din første bestilling.

Anbefalt: