Innholdsfortegnelse:

IR-belysning (infrarød) del 1: 5 trinn
IR-belysning (infrarød) del 1: 5 trinn

Video: IR-belysning (infrarød) del 1: 5 trinn

Video: IR-belysning (infrarød) del 1: 5 trinn
Video: Как использовать инфракрасный датчик расстояния Sharp с Arduino (скачать код) 2024, Juni
Anonim
IR-belysning (infrarød) del-1
IR-belysning (infrarød) del-1

Hallo…

I denne instruksen vil vi lære litt om Night Vision, forskjellige måter å oppnå nattesyn og en enkel IR Illuminator Circuit for å hjelpe nattesynet til CCTV -kameraer.

Figuren ovenfor viser kretsdiagrammet for IR Illuminator Night Vision, som navnene antyder, er evnen til å se om natten, dvs. i svakt lys. Siden mennesker mangler (eller har svært dårlig) nattsyn, bruker vi teknologiske måter, dvs. kameraer med spesielle funksjoner. Selv om nattsynsteknologien og tilhørende utstyr er utviklet for militær bruk, blir det lett tilgjengelig for vanlig offentlig bruk.

Night Vision -teknologien, som en del av Enhanced Vision Systems, er en del av flysikkerhetssystemet, som hjelper piloten i bevisstheten rundt å unngå krasjer.

Moderne biler (for det meste i high-end biler) er utstyrt med Automotive Night Vision-system, som hjelper førerne til å se bedre i mørke eller dårlige lysforhold.

Trinn 1: Nødvendig maskinvare

Følgende komponenter har blitt brukt:

· 12V strømforsyning

· 30 IR -lysdioder (5 mm)

· 6 x 330Ω motstander (1/4 Watt)

· 3 x 2N2222 NPN -transistorer

· 12V relé

· 100KΩ potensiometer

· LDR

· 1KΩ motstand

· 10KΩ motstand

· 1N4007 Diode

Trinn 2: Kretsskjema og arbeid

Kretsskjema og arbeid
Kretsskjema og arbeid

Bildet ovenfor viser Circuit Schematic IR Illuminator.

Jobber:

Kretsen kan deles inn i tre deler: lyssensoren, relédriveren og IR -belysningen. Kombinasjonen av 100KΩ potensiometer og LDR fungerer som en potensiell skillelinje, og sammen med Darlington -paret hjelper de med å føle det omgivende lyset.

Etter hvert som lysintensiteten faller på LDR synker, endres motstanden og reléet aktiveres ved hjelp av drivtransistoren.

Når reléet blir aktivert, får IR -lysdiodene en bane til bakken og begynner å lyse. 100KΩ POT kan brukes til å justere følsomheten til lysforholdene.

Når det gjelder IR -lysdiodene, er de 5 mm infrarøde lysdioder med en spenning på 1,2 V og en fremoverstrøm på 20 mA. En serie med 5 IR -lysdioder er koblet til en strømbegrensende 330Ω motstand.

Seks slike kombinasjoner er koblet parallelt for å danne en IR Illuminator -serie med 30 lysdioder. Du kan enkelt legge til flere lysdioder, men sørg for at strømforsyningen har nok juice til å gi tilstrekkelig strøm.

Trinn 3: Fordeler med IR -belysning

  • Når de brukes i nattesyn, gir de god følsomhet og påvirkes ikke lett av omgivende lys.
  • De er betraktelig rimelige.
  • Hvis IR -lysdioder brukes som IR -belysning i nattesyn, gir de et pålitelig alternativ med lavt strømforbruk, god levetid og robust bruk.

Trinn 4: PCB -design

PCB -design
PCB -design

Figuren ovenfor viser PCB -designet til IR Illuminator ved hjelp av Eagle -programvare.

Parameterhensyn for PCB -design:

1. Sporbredde tykkelse er minimum 8 mil.

2. Gapet mellom plane kobber og kobberspor er minimum 8 mil.

3. Gapet mellom spor til spor er minimum 8 mil.

4. Minste borestørrelse er 0,4 mm

5. Alle sporene som har nåværende bane trenger tykkere spor.

Trinn 5: Fremstilling av PCB

PCB -produksjon
PCB -produksjon
PCB -produksjon
PCB -produksjon

Du kan tegne PCB -skjemaet med hvilken som helst programvare etter din bekvemmelighet. Her har jeg mitt eget design og Gerber -fil. Etter at du har generert Gerber -filen kan du sende den for fabrikasjon.

Som det alltid er sagt, foretrekker jeg LionCircuits for mine PCB -behov. De har de beste prisene og en veldig brukervennlig plattform. Jeg laster bare opp Gerber -filene og legger inn bestillingen på nettet, de tar seg av resten.

Jeg skriver snart del 2 av denne instruksen. FØLG MED!

Anbefalt: