Innholdsfortegnelse:

IR nærhetssensor .: 4 trinn (med bilder)
IR nærhetssensor .: 4 trinn (med bilder)

Video: IR nærhetssensor .: 4 trinn (med bilder)

Video: IR nærhetssensor .: 4 trinn (med bilder)
Video: Преподаватель-практик - Изучение ПЛК SCADA в промышленной автоматизации # 1 2024, Juli
Anonim
IR nærhetssensor
IR nærhetssensor

I dette prosjektet skal jeg forklare hvordan du lager en enkel IR-nærhetssensor ved hjelp av IR-lysdioder, LM358 Dual Op-Amp og noen grunnleggende elektroniske komponenter du kan finne på hvilken som helst lokal elektronikkbutikk.

Trinn 1: Hva er IR -nærhetssensor?

Hva er IR -nærhetssensor?
Hva er IR -nærhetssensor?

IR står for Infrarød som er et lys med bølgelengde som ikke er synlig for menneskelige øyne, men kameraer kan se det. Den brukes i mange applikasjoner, for eksempel TV-fjernkontroll og Nattvisionskameraer. I en nærhetssensor brukes en IR-LED og en fotodiode for å finne hindringer. IR-LED-en sender lys i foroverretning når et hinder er foran lyset reflekterer og fotodioden aktiveres med denne metoden. Hindring oppdages. Det er mange IR-moduler tilgjengelig online som er billige, de koster omtrent 200 kr eller ca 2-3 dollar. Som kan brukes i en hindring for å unngå robot eller linjefølgerrobot. I denne instruksen skal jeg vise deg hvordan du lager en enkel IR-nærhetsmodul som vil koste rundt 50-60 eller omtrent $ 1.

Trinn 2: Nødvendige komponenter

Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
Komponenter som trengs
  1. LM358 IC Link for USLink for Europe
  2. To 100ohm motstander. Link til US Link for Europe
  3. En 15k ohm motstand. (enhver verdi mellom 100-150 ohm vil fungere og en verdi mellom 10-15k ohm vil også fungere)
  4. To IR -lysdioder. (En IR -LED og en fotodiode kan også brukes, men da jeg syntes det var vanskelig å få tak i en fotodiode, brukte jeg IR -LED i stedet) sjekk disse LEDene og sensorene som du kan bruke. Lenke til USLink for Europe
  5. To hvite lysdioder. Lenke til USLink for Europe
  6. Breadboard. Link for US Link for Europe
  7. 10k ohm variabel motstand (valgfritt)

Disse delene er tilgjengelige på UTsource.netNår alle komponentene er samlet, kan vi gå videre til neste trinn …

Trinn 3: Opprette tilkoblinger

Gjør tilkoblinger
Gjør tilkoblinger
Gjør tilkoblinger
Gjør tilkoblinger

Følg kretsdiagrammet og gjør tilkoblingene, se bildet for å gjøre det enklere å replikere designet på et brødbrett. Først sett inn IC i brødbrettet. Neste koble Pin -nr. 4 av IC til jord og pin nr. 8 til +5v. Koble nå til Pin -nr. 2 til bakken. (Hvis du må angi mottakerens følsomhet, kan du legge til en 10k ohm variabel motstand til den. Koble den venstre terminalen til bakken og den høyre terminalen til +5V og koble den sentrale terminalen til pin nr. 2 på IC, Nå kan du variere følsomheten ved hjelp av den variable motstanden) Ta nå den hvite LED -en og koble den +ve terminalen/anoden (lengre ledning) til pin nr. 1 i IC. og koble en 100/150ohm motstand til -ve terminalen/katoden (kort ledning) og koble den andre enden av motstanden til Ground. Now få IR LED og koble den anode/ +ve terminal til +5v og Cathode/-ve terminal til jord via 100/150ohm motstand. Koble nå til den andre IR -LED -en i omvendt forspenning. Koble katode/-ve-terminalen til +5v og koble den anode/ +ve-terminalen til jord via 15k ohm motstand. Når mottakerens IR -LED er tilkoblet, kobler du til en ledning fra pin nr. 3 på IC og anoden til mottakerens IR LED. Med dette er tilkoblingene utført og kretsen er klar til å bli slått på av et 6v batteri. Når du slår på krets vil lysdioden være slukket, men når du tar hånden over IR -lysdiodene, skal den hvite lysdioden lyse. Hvis den ikke gjør det, må du kontrollere alle tilkoblingene på nytt og prøve igjen.

Trinn 4: Bruker

Sensoren kan brukes til mange prosjekter. Når den er fullført og testet, kan du lodde den til en PCB og lage en liten modul som de som selges på nettet. Den kan brukes til hindringsunngangsrobot eller linjefølgerrobot. Eller til og med for applikasjoner som bevegelse Jeg har gjort det til en etterfølgende robot og vil legge ut opplæringen også. Håper dette var nyttig og informativt. Hvis du har spørsmål, kan du stille. Takk …

Anbefalt: