Innholdsfortegnelse:

Langdistanse IR nærhetssensor: 3 trinn
Langdistanse IR nærhetssensor: 3 trinn

Video: Langdistanse IR nærhetssensor: 3 trinn

Video: Langdistanse IR nærhetssensor: 3 trinn
Video: Ir proximity sensor 2024, Juli
Anonim
Langdistanse IR nærhetssensor
Langdistanse IR nærhetssensor

Infrarøde sensorer er den beste modulen for objektdeteksjon, men problemet er at den fungerer for veldig kort rekkevidde. i denne artikkelen skal vi dele hvordan du kan øke rekkevidden og hvilke faktorer som påvirker rekkevidden.

Trinn 1: Materialer

IR -lysdioder x 2

IR fotoresistor x 2

BC548 transistor x 1

150 ohm x 2

4,5k ohm x 1

10K ohm x 1

PCB x 1

loddejern x 1

Loddetråder x 1

Trinn 2: Kretsdiagram

Kretsdiagram
Kretsdiagram

I kretsen i stedet for 10K ohm motstand, kan du bruke en LED for indikasjonen.

Merk:- vi bruker 2 IR-lysdioder som øker rekkevidden.

vi bruker transistorer fordi den oppgaven er å dekke maksimal avstand. vi kan også bruke dual-opamp med potensiometeret for å variere avstanden, men det er oppfordringen til et annet innlegg.

Trinn 3: Arbeid med IR -sensor

Arbeid med IR -sensor
Arbeid med IR -sensor

Senderen sender ut IR -lyset, og dette lyset traff objektet og reflekterer tilbake. Denne refleksjonen registreres av mottakeren.

IR-sensorene fungerer for kort rekkevidde, den maksimale avstanden der den fungerer som den skal er ca. 30-50 cm. For å øke dette området legger vi til enda en sender IR -LED. Hovedmålet er å avgi mer lys, slik at refleksjonen blir mer. Dette fungerer for meg ved hjelp av 2 IR -sendere. Jeg får en mer stabil utgang og rekkevidden økes med 30 ekstra cm.

Husk å bruke komponenter av høy kvalitet, noen billige kvalitetskomponenter er tilgjengelige, men de fungerer ikke som de skal. Jeg bruker mange dager da jeg skjønner det. Jeg har en pålitelig kilde der jeg kjøper alle komponentene.

Anbefalt: