Innholdsfortegnelse:

LED -slange: 9 trinn
LED -slange: 9 trinn

Video: LED -slange: 9 trinn

Video: LED -slange: 9 trinn
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Juli
Anonim
LED slange
LED slange
LED slange
LED slange
LED slange
LED slange

I denne instruksen skal jeg vise deg hvordan du lager min skapelse, som består av mange lysdioder, det er en slangeform, LED -slangen. Min LED -slange er 1 meter lang, men du bestemmer hvor lang din skal være. Slangen er underholdende og ser kul ut. Den kan modifiseres, hackes og gjøres slik at den blinker, eller falmer inn og ut … Det er flere bruksområder for LED Snake:

  • Som nattlys
  • som hagepynt
  • som festdekorasjon
  • som feriedekorasjon
  • eller du kan til og med feste den til sykkelen din

Trinn 1: Komponenter

Komponenter
Komponenter
Komponenter
Komponenter
Komponenter
Komponenter

Du kommer ikke til å trenge mye komponenter til LED Snake.

  • Mange lysdioder, forskjellige farger, men samme spenning. (bilde 2)
  • Telefonkabel, 0, 5 mm (bilde 3)
  • 2 AA -batterier (bilde 4)
  • Et treplate som er minst 2 cm tykt (bilde 5 og 6)
  • En 2 AA batteriholder (helst batteriholderen som festes til en 9V batteriklemme, fordi du kan ta av batteriholderen og feste den til AC til DC adapteren) (bilde 7 og 8)
  • A4 -papir

I trinn tre gjør vi beregninger, hvor mye lysdioder og ledninger du trenger.

Trinn 2: Verktøy

Verktøy
Verktøy
Verktøy
Verktøy
  • Elektrisk drill
  • 10 mm bor
  • Wire cutter
  • Wireisolering stripper
  • Loddejern
  • Lodding
  • Bompenger for avlodding (bare i tilfelle)
  • Trelim (bilde 2)
  • Datamaskin og skriver (ikke vist)

Trinn 3: Beregninger

Beregninger
Beregninger
Beregninger
Beregninger

Ok, nå som du vet hvilke materialer og verktøy du trenger, kan du se hvor mye lysdioder og ledning du trenger: For hver ledd av slangen (bilde 1 og 2) trenger du 3 lysdioder og 2X 5 cm ledning som går til en annen lenke. Så for eksempel, la oss si at du vil lage en slange med 30 lenker, du trenger: 30 x 3 = 90 lysdioder 30 x 10 = 300 cm ledning For lysdiodene multipliserer du mengden kobling med 3og for ledningen du multipliserer mengden lenker med 10. I trinn 4 vil jeg vise deg hvordan du lager rammen, slik at du kan lage LED -formasjonen som på bilde 1 og 2.

Trinn 4: Lag rammen

Å lage rammen
Å lage rammen
Å lage rammen
Å lage rammen
Å lage rammen
Å lage rammen

I trinn 4 vil jeg vise deg hvordan du lager rammen slik at du kan lage LED -formasjonen, lenke. En LED -formasjon lager en LED -slangekobling. Jeg laget tegningen i et program som heter Electronic Symbols. (bilde 1)

Først må du laste ned dokumentet og skrive det ut, jeg laget det i flere formater. Planen består av tre 10 mm sirkler atskilt med 1 mm, og danner en trekantform. (du kan laste ned tegningen i tiff, bilde 2; jpg, bilde 3 og som et; word -dokument) Last ned planen, skriv den ut og bruk litt trelim på den på treplaten. Ta det elektriske boret og 10 mm boret og lag de 3 hullene i treet, prøv å gjøre det nøyaktig som mulig. Det er derfor du limte den trykte blåkopien, så den ville være presis. Du bør få noe som ser ut som på bilde 4 og 5. Merk papiret akkurat som på bildet 4 og 5, venstre pluss (+) vender mot høyre pluss (+) og venstre minus (-) vender mot høyre minus (-). Når det gjelder LED på toppen, er venstre side et pluss (+) og høyre side er minus (-) Make shore at LED-lampene passer perfekt inn i hullene! (bilde 6 og 7) I trinn 5 skal vi lodde lysdiodene og lage mange lenker, og jeg minner deg om at mange koblinger loddet sammen danner LED -slangen.

Trinn 5: Lodding av lysdiodene

Lodding av lysdiodene
Lodding av lysdiodene
Lodding av lysdiodene
Lodding av lysdiodene
Lodding av lysdiodene
Lodding av lysdiodene

I dette trinnet vil vi lodde lysdiodene, slik at vi lager en kobling av slangen. 1 lenke består av 3 lysdioder. I dette trinnet trenger du loddejernet, loddetinn, trådkutter, verktøy for avlodding og trerammen du bygde i forrige trinn.

Jeg foreslår at du ser på alle bildene for bildeneotater !!! Ta først trerammen og plasser to lysdioder, akkurat som på bilde 1 og 2, slik at den positive pinnen fra LED 1 vender mot den positive pinnen fra LED 2 (den lengre pinnen), og den negative pinnen fra LED 1 vender mot negativ pin fra LED 2 (kortere pin). Ta den positive (lengre) pinnen fra LED 2 og bøy den slik at den berører den positive pinnen på LED 1 (bilde 3) Ta nå den negative (kortere) pinnen fra LED 1 og bøy den slik at den berører den negative pinnen på LED 2 (bilde 4 og 5) Når du har gjort det, lodder du de bøyde pinnene til de stående. (bilde 6, 7 og 8) Ta den tredje LED -en og sett den i rammen slik at den positive (lengre) pinnen vender mot den stående positive pinnen til LED 1, og den negative (kortere) pinnen vender mot den stående negative pinnen på LED 2. (bilde 9 og 10) Bøy den positive pinnen til LED 3 slik at den berører den stående positive pinnen på LED 1, bøy den negative pinnen på LED 3 slik at den berører den negative pinnen på LED 2 og lodd den. (bilde 11 og 12) Klipp ut ledningene du ikke vil bruke, du vil bare bruke den positive og negative stående ledningen !!! (bilde 13 og 14) Trekk LED -formasjonen, lenken fra trerammen, og du er ferdig, du har laget 1 lenke, nå er det på tide å lage en haug flere av disse. (bilde 15) Gå til trinn 6 for noen tips, påminnelser og viktige regler for å lage LED -koblinger for slangen !!!

Trinn 6: Tips, regler, forslag

Tips, regler, forslag
Tips, regler, forslag
Tips, regler, forslag
Tips, regler, forslag
Tips, regler, forslag
Tips, regler, forslag

(bilde 1 viser mange LED -lenker i forskjellige farger) Du må lage mange LED -koblinger, men det er en veldig viktig regel:

GENT ALLTID PIN -KNAPPEN SOM DU GJELDE FIRS -EN, SÅ AT DEN POSITIVE STÅENDE PIN -KODEN ALLTID ER TIL VENSTRE OG DEN NEGATIVE STÅENDE PIN -KODEN ER HØYRE !!! (dette er veldig, veldig viktig fordi hvis de positive og negative pinnene bytter side

når det gjelder å koble dem sammen, vil noen LED -lenker lyse, noen vil ikke) Tips:

  • Hvis du har problemer med å ta LED -lenken fra trerammen, kan du bruke noen tang. (bilde 2)
  • Hvis du tilfeldigvis har et 3V batteri (bilde 3), kan du bruke det til å se om LED -lenken er loddet ordentlig og godt LED -en skal lyse (bilde 4)

Bilder 5 viser en loddet LED -formasjon med grønn LED, de ubrukte pinnene er ikke kuttet ennå. Bilde 6 viser en ferdig gul LED -lenke som ikke er trukket ut av rammen ennå. I trinn 7 forbereder vi ledningen og lodder koblingene sammen.

Trinn 7: Lodding av koblingene sammen

Lodding av koblingene sammen
Lodding av koblingene sammen
Lodding av koblingene sammen
Lodding av koblingene sammen
Lodding av koblingene sammen
Lodding av koblingene sammen

I dette trinnet vil vi lodde LED -koblingene, koblingene vi laget i forrige trinn.

La oss først forberede ledningen. Ta ledningen og kutt den i 5 cm biter (bilde 1). Gjenta dette til du får mengden 5 cm ledninger du trenger (bilde 2). Nå som vi kutter mengden ledninger vi trenger, er det på tide å fjerne isolasjonen fra endene på ledningene. Vi gjør dette ved å ta wireisoleringsstripperen og fjerne omtrent 7 mm isolasjon på endene av ledningene (bilde 3). Gjør dette på alle ledningene du klipper (bilde 4). Når vi har gjort det, er det på tide å begynne å lodde koblingene sammen. Ta 1 LED -lenke (bilde 5) og 2 stykker 5 cm ledning (bilde 6). Sett ledningene på LED -pinnene og lodd dem, jeg brukte den hvite brikken til den positive (lengre) pinnen, den blå delen til den negative (kortere) pinnen (bilde 7). Nå gjenstår det bare å kutte pinnene, og du skal få noe som ser ut som på bilde 8. Når vi har gjort det, tar vi en annen LED -lenke og den forrige loddet vi ledningene til og igjen loddetrådene fra LED -lenken 1 og til pinnene på LED -lenken 2 (bilde 9) Det er bildemerknader på bilde 9, jeg foreslår at du ser på den. Og herfra må du bare gjenta prosessen igjen og igjen og igjen. Lodd en ledning til hver pinne på LED -lenken 2 som går ned til LED -lenken 3, og lodd deretter ledningene fra LED -lenken 2 til pinnene på LED -lenken 3. Lod igjen en ledning på hver pinne på LED -lenken 3 som går ned til LED link 4, og lodd ledningene som kommer fra LED link 3 til pinnene på LED link 4, og så videre og videre … (bilde 10, 11 12, 13 og 14) Når du lodder hver ledd vokser og vokser slangen din vokser!

Trinn 8: Lodding av klippet

Lodding av klippet
Lodding av klippet
Lodding av klippet
Lodding av klippet
Lodding av klippet
Lodding av klippet

Det siste trinnet i dette prosjektet er å lodde ledningene til batteriholderen. I trinn 1 foreslo jeg at du kjøpte en holder for 2 AA -batterier som festes til en 9V batteriklemme, og grunnen er at du kan fjerne batteriholderen og feste den til en AC til DC adapter (bilde 3, 4 og 5). Hvis du planlegger å bruke den som dekorasjon for en fest, er det mye enklere og billigere hvis du kjører den med adapter.

Når du lodder hele LED -lenken din, er det siste trinnet å lodde 9V batteriklemmen, eller batteriholderen til de siste pinnene på den siste LED -lenken. (bilde 1 og 2) Fest den til en adapter eller sett 2 batterier, du velger selv, og la den lyse og forbløffe andre!

Trinn 9: DU ER GJØRT !

DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!
DU ER FERDIG!!!

GRATULERER!!!

Du er ferdig med LED -slangen din! Legg den opp slik at alle kan se og bli overrasket over skapelsen din! Du har laget din egen unike dekorasjon! Jeg håper du likte å lage din LED -slange! Legg igjen en kommentar, vurder og stem hvis du liker den i Instructables -boken! Takk skal du ha!

Anbefalt: