Innholdsfortegnelse:

Akselerometerjakke: 5 trinn
Akselerometerjakke: 5 trinn

Video: Akselerometerjakke: 5 trinn

Video: Akselerometerjakke: 5 trinn
Video: Accelerator Jacket in motion 2024, Juli
Anonim
Akselerometerjakke
Akselerometerjakke

Designet av ThunderLily for et samarbeid med designer Minika Ko for KOllision -rullebaneshowet, smelter akselerator -om -eter -jakken mote, teknologi og kunst.

Ved hjelp av et akselerometer for å oppdage bevegelsesretningen, en flora -mikroprosessor og Neopixels, er jakken programmert til å endre farge på X-, Y- eller Z -aksene.

Materialer:

Flora mikroprosessor

Flora akselerometer

Flora Neopixels

Ledende tråd

Nåler

Vevd tape (ca. 1,5 meter)

_

Modell Amanda Sommers

Bilde @120foto

Trinn 1: Skisse

Skisse
Skisse

Å tegne designene dine gir det første trinnet i iterativ design, slik at du - designeren - kan brainstorme ideene dine på papir og kartlegge hvordan alle de forskjellige elementene vil justere seg.

Hvor mange lys vil du bruke?

Hvor vil du plassere akselerometeret og mikroprosessoren?

Trinn 2: Koble til og teste maskinvaren

Koble til og teste maskinvaren
Koble til og teste maskinvaren
Koble til og teste maskinvaren
Koble til og teste maskinvaren

Test først forbindelsene dine med krokodilleklipp før du begynner å sy.

Koble mikroprosessoren til Acclererometer:

GND -> gnd

SCL#3 -> SCL (#3 er nummeret på pinnen)

SDA #2 -> SDA (#2 er nummeret på pinnen)

3,3v -> 3V

Koble mikroprosessoren til Neopixels: VBATT (+ve) - +ve

*GND -> -ve terminal #6 -→

*Koble bakken først, og når du kobler fra, koble fra bakken sist.

Vær oppmerksom på at neopikslene er retningsbestemte, så sørg for at mikroprosessoren kobles til pilen som går inn i neopikslet → og utpilen kobles til neste lys.

Trinn 3: Legge til Neopixels

Legger til Neopixels
Legger til Neopixels
Legger til Neopixels
Legger til Neopixels

Vær oppmerksom på at når du velger stoffet ditt, må du kanskje tilpasse teknikkene dine. Denne jakken er designet for å demonstrere bevegelse og retning og vil bli brukt av en danser, så den vil bli utsatt for ekstrem retningsbevegelse. Strekkstoff kan være et problem når teknologi integreres i et plagg, spesielt når du bruker ledende tråd, da det kan gjøre forbindelsene ustabile. For å motvirke dette brukte jeg en stripe av vevd tape som er fleksibel, men ikke elastisk, og deretter påført denne på jakken.

Åtte neopiksler ser ut til å være maks som effektivt kan sekvenseres fra mikroprosessoren med et 3,5V liPo -batteri. Ledende tråd … er kjernen i de fleste av våre slitesterke prosjekter, men den har ikke mye strøm - prøv å kombinere flere tråder på +ve og -ve -terminalene for å redusere motstanden.

Sytips: Sørg for at sømmen rundt terminalene er stramme, løse forbindelser skaper problemer, flimrende lys eller ingen tilkobling i det hele tatt. For å trå nålen legg litt klart neglelakk på den ledende tråden, den stopper at den flosser og hjelper til med å herde enden slik at den lettere går gjennom nåløyet.

Trinn 4: Koding

Koding
Koding

Jakken vår er designet for å endre farge på X-, Y- og Z -aksene. Neopixelene endrer farge med et forfall (slik at fargen ser ut til å sive langs lysene). Du kan kopiere og lime inn koden vår i Arduino-koden, som er på bloggen vår på:

Sørg for å ha riktig brett satt for at koden skal fungere på floraen din: Tools/Board/Adafruit Flora. Hvis du bruker en annen mikroprosessor eller et annet akselerometer, må du tilpasse koden litt for å sikre at du inkluderer de riktige bibliotekene.

Trinn 5: Bruk den

Bruk den
Bruk den

Lys opp natten med akselerometerjakken.

Vi tilbyr moteteknologi og designklasser og sommerleir i NYC, hvor unge fashionistas og håpefulle ingeniører smelter kreativitet sammen med innovasjon mens de utforsker den spennende verden av bærbar teknologi.

Studentene lærer de faktiske teknikkene som trengs for å være motedesignere, og bruker deretter kreativiteten til å løse dilemmaer i den virkelige verden, og arbeider gjennom iterative designsykluser fra konsept til siste prototype. I disse sommerkursene dykker studentene ned i de fire søylene i bærbar teknologi: design, prosjektering, konstruksjon og bærekraft - læring av konseptuell design og hvordan de kan foredle ideene sine. Studentene får praktisk erfaring med mønsterutforming, sying og konstruksjon, lærer å programmere Arduinos og utforsker det grunnleggende innen elektroteknikk, prototyper og valg av tekstiler. For sitt kapteinprosjekt lager studentene et unikt stykke bærbar teknologi som forbedrer verden rundt oss.

www.thunderlily.com/summer-camp

Anbefalt: