Innholdsfortegnelse:

Velg sensorsubstitutter i Tinkercad -kretser: 3 trinn (med bilder)
Velg sensorsubstitutter i Tinkercad -kretser: 3 trinn (med bilder)

Video: Velg sensorsubstitutter i Tinkercad -kretser: 3 trinn (med bilder)

Video: Velg sensorsubstitutter i Tinkercad -kretser: 3 trinn (med bilder)
Video: #100TechTalk Technical Webinar 2024, Juli
Anonim
Velg Sensorsubstitutter i Tinkercad Circuits
Velg Sensorsubstitutter i Tinkercad Circuits

Tinkercad -prosjekter »

Etter design inneholder Tinkercad Circuits et begrenset bibliotek med vanlige elektronikkomponenter. Denne kuratet gjør det enkelt for nybegynnere å navigere i kompleksiteten i elektronikkens verden uten å bli overveldet. Ulempen er at hvis du leter etter et veldig spesifikt delenummer eller en versjon av en sensor som ikke er inkludert i deleskuffen, kan du ikke lage en eksakt kopi av kretsen din i simulatoren.

Heldigvis for oss alle, mesteparten av tiden, er det en måte å representere din ikke-inkluderte komponent ved å erstatte en lignende. Mange sensorer er like og faller inn i noen få store kategorier. Denne guiden hjelper deg med å velge et passende alternativ for din Tinkercad Circuit.

Rekvisita

Alt du trenger er en datamaskin med en internettforbindelse og en gratis konto på Tinkercad.com!

Trinn 1: Analoge sensorer

Analoge sensorer sender ut en variabel spenning og motstand når de aktiveres. Den mest generiske typen analog sensor er et potensiometer, og mer spesifikke typer inkluderer flexsensorer, fotoresistorer, mikrofoner, noen temperatursensorer, kraftfølsomme motstander (trykksensorer), piezo-elementer, noen IR-avstandssensorer og mer. I Arduino leses analoge innganger ved hjelp av analogRead (); eller "les analog pin" -blokken i Tinkercad.

Hvis den analoge sensoren du vil bruke har tre pinner, anbefaler vi at du bruker et potensiometer eller TMP36 temperatursensor som erstatning i Tinkercad -kretser, siden de begge også har tre pinner (strøm, jord og signal). Vær oppmerksom på at disse er litt forskjellige fra hverandre: et potensiometer er en rent resistiv sensor, og TMP36 forventer en regulert strømforsyningsspenning (2,7-5,5V).

Hvis din analoge sensor bare har to pinner, er den eneste egnede erstatningen i Tinkercad Circuits to-pinners fotoresistor (piezo-elementet i Tinkercad Circuits kan bare brukes som utgang).

Start simuleringen nedenfor og klikk på hver sensor for å teste handlingen:

Du kan også kopiere dette Tinkercad -designet til ditt eget dashbord.

Trinn 2: Digitale sensorer

Digitale sensorer
Digitale sensorer

Digitale sensorer faller inn i to hovedkategorier: signaler med høy/lav spenning og mer komplekse digitale signaler.

Noen sensorer i denne kategorien inkluderer trykknapper, brytere, vippeballsensorer, magnetiske sivbrytere, PIR -bevegelsessensorer og vibrasjonsbrytere. I Tinkercad Circuits kan du prøve en av de mange bryter- og trykknappene, men sjekk også tilt -sensoren og PIR -bevegelsessensoren, hvis simuleringer kan etterligne den digitale sensoren du prøver å tilnærme deg. Arduino leser høy/lav spenning signaler ved hjelp av digitalRead ();. Tinkercad -blokken for digitale innganger er "read digital pin". Start simuleringen nedenfor og klikk på hver sensor for å teste handlingen:

Du kan også kopiere denne Tinkercad -designen til dashbordet.

For mer komplekse sensorer som bruker dataprotokoller som i2c, er byttealternativene mer begrensede. Selv om du kanskje kan bruke det ekstra biblioteket ved å lime det inn i Arduino -skissen din, er det ikke en komponent som kan oppføre seg som din i2c -enhet.

Trinn 3: Ytterligere ressurser

Tilleggsressurser
Tilleggsressurser

Vi anbefaler å bruke merknadsverktøyet til å skrive notater på kretsen din når du foretar en erstatning. Dette kan bidra til å formidle intensjonen, selv om du ikke kunne vise den nøyaktige komponenten.

Ikke glem startene som er tilgjengelige i Tinkercad Circuits (i komponentskuffen), som kan hjelpe deg å komme i gang med mange grunnleggende sensorer veldig raskt.

For å lære mer om hvordan du integrerer sensorer i dine Arduino -prosjekter, kan du prøve våre nybegynner Arduino -leksjoner ved hjelp av Tinkercad Circuits.

Send komponentforespørslene dine til teamet! Selv om vi holder utvalg av komponenter lite med vilje, ser vi fortsatt på hva vi kan legge til for å gjøre Tinkercad Circuits enda bedre. Tilbakemeldingen din er en gave. Takk skal du ha!

Anbefalt: