Innholdsfortegnelse:

Black Knight Robot: 5 trinn
Black Knight Robot: 5 trinn

Video: Black Knight Robot: 5 trinn

Video: Black Knight Robot: 5 trinn
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, Juli
Anonim
Image
Image
Rekvisita!
Rekvisita!

Gode nyheter alle sammen!

I dag skal vi lære å bygge en svart ridderrobot ved hjelp av Hummingbird Duo Robotics Kit og forskjellige papp- og papirmaterialer. Når du er ferdig, vil du ha en Black Knight Robot som reagerer på bevegelse! Sjekk bildet og videoen ovenfor for å se det ferdige produktet!

Trinn 1: Rekvisita

Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!

For dette prosjektet trenger du (vist ovenfra og ned, fra venstre til høyre i bilder):

diverse størrelser på pappesker og/eller plakatbrett (eller kartong)

1 Hummingbird Duo -kort (med strøm- og usb -kabler)

3 avstandssensorer

4 servoer

2 trefargede lysdioder

2 vibrasjonsmotorer (valgfritt)

varm limpistol, elektrisk tape og/eller tape

Trinn 2: Design

Design!
Design!

For å starte, bør du lage noen idéskisser av hvordan du vil at roboten din skal se ut. Ved å gjøre dette først, kan du planlegge grove størrelser på esker du måtte trenge, eller hvordan du skal klippe og brette plakatbrettet. Du bør bestemme grunnleggende proporsjoner av roboten og hvordan du vil at hver bevegelse skal se ut. Jeg vil vise skissene mine og forklare tankeprosessen min, men gjerne endre designet og bli kreativ!

I denne fasen bør du også eksperimentere med kolibri -duoen og alle deler. Hvis du vil vite hvordan du kobler deler til brettet, går du til denne siden: https://www.hummingbirdkit.com/learning/tutorials/connecting-electronics. Bruk litt tid på å jobbe med sensorene, servoene og lysdiodene, så du vet hvordan de alle fungerer! Servoer kan bare bevege seg 180 grader, så sørg for at du redegjør for dette i designet ditt. Det kan være nyttig å jobbe med disse tingene før du bygger roboten din, slik at du kan planlegge deretter.

Trinn 3: Bygg

Bygge!
Bygge!
Bygge!
Bygge!
Bygge!
Bygge!

Nå som du har planlagt alt på papir, er det på tide å begynne å bygge! Det er mange mulige måter å bygge dette på, men jeg brukte en lang, tynn boks til kroppen og rullet sammen plakatbrett for armsegmentene. Hver arm svinger i kroppen og i albuen.

Skru av den hvite delen av servoen som beveger seg og fjern den, slik at du kan lime den på innsiden av armene. Hver arm vil ha en av disse på innsiden, slik at de beveger seg sikkert med servoene. Du må kutte hull for delene som kobles tilbake til servoen. Du må også kutte slisser i armene, over der skruene går for servoene. På denne måten kan du montere en skrutrekker for å stramme servoene.

Begge servoene på høyre arm skal svinge opp og ned (med begge deler av armen vertikal). Den øverste servoen på venstre arm skal bevege seg mot venstre mot høyre med armen vertikal, og den nederste serveren skal bevege seg fra venstre til høyre med denne delen vannrett.

Du kan se noen bilder ovenfor av byggeprosessen min. Ta inspirasjon fra disse, men ikke vær redd for å prøve noe annet!

Trinn 4: Program

Program!
Program!

Nå er det endelig tid for å bringe roboten din til live (litt hva)! Ved å bruke if / else -setninger, bør du be roboten om å gjøre en bevegelse når en sensor utløses. Som du så i videoen av min ferdige robot, velger jeg å bruke et sverdskår og skjoldbevegelse. Du kan se et bilde av koden min ovenfor, men som med alt annet er jeg sikker på at det er mange måter å nærme seg programmeringen av denne roboten på. Jeg brukte snap, men du kan også bruke en rekke andre programmeringsspråk.

Noen problemer å passe på:

Ikke glem å angi startverdier for alle servoer og lysdioder! Roboten din trenger et utgangspunkt!

Plasser all koden i en "evig" sløyfe, ellers vil roboten aldri fullføre en bevegelse.

Hvis du bestemmer deg for å bruke 2 sensorer for sverdbevegelsen (som jeg gjorde), må du plassere if / else -setningen for en sensor, inne i else -setningen for den andre sensoren. Ellers vil de motsi hverandre.

Trinn 5: Mulige problemer …

Mulige problemer …
Mulige problemer …
Mulige problemer …
Mulige problemer …
Mulige problemer …
Mulige problemer …

Sørg for å sjekke servoene dine før du limer dem på. Det siste du vil er at robotarmen din skal være bakover, så må du lime servoen på nytt!

Sverdet ditt kan bøye, avhengig av hvordan du bygger det (plakatbrettet er ikke det mest stabile). Jeg fikset dette ved å legge til et langt metallstykke inne i sverdet (jeg brukte en spydtype, men ikke en spiss!).

Det ser ut til at maksvekten på servoer er et sted rundt 1 annen servo og materialene jeg brukte til høyre arm og sverd. I utgangspunktet skulle jeg ha en motor i sverdet, slik at posisjonen kunne justeres. Men med motoren kunne ikke armen rotere hele 180 grader. Så vær forsiktig med vekten på materialene dine!

Tenk på plasseringen av skjoldet ditt, først etter at jeg hadde limt min fast på armen, skjønte jeg at armen skulle være i midten av skjoldet. Å plassere armen nederst på skjoldet skaper ustabilitet. Imidlertid ville det vært vanskelig å flytte skjoldet mitt på grunn av plasseringen av sensorene mine.

Ikke vær redd for å begynne på nytt, eller endre designet etter en dårlig start! Bildene ovenfor viser mitt første forsøk, før jeg har en bedre ide om hvordan roboten skal se ut.

Denne roboten vil også mest sannsynlig være veldig fronttung, så du må kanskje legge til en motvekt eller støtte på baksiden av den.

Anbefalt: