Innholdsfortegnelse:

Laptopmaling: 9 trinn
Laptopmaling: 9 trinn

Video: Laptopmaling: 9 trinn

Video: Laptopmaling: 9 trinn
Video: DIY Paper Laptop | Miniature Laptop Making #shorts #ytshorts #YouTubeshorts #trending 2024, Juli
Anonim
Malingjobb for bærbar PC
Malingjobb for bærbar PC
Malingjobb for bærbar PC
Malingjobb for bærbar PC
Malingjobb for bærbar PC
Malingjobb for bærbar PC

I utgangspunktet skjedde alt da jeg kjøpte en bærbar datamaskin av en medarbeider for $ 13. Jo mer jeg så på det, desto mer mislikte utseendet mitt. Etter mudring av interweb, ville det eneste alternativet som virkelig ville passe mine behov være å male hele datamaskinen. Jeg nølte med å gjøre dette fordi jeg bor i en leilighet og jeg har veldig liten erfaring med spraymaling. Men min nysgjerrighet kom over noen av mine nøling, og dette er resultatet. Jeg vil også fortelle litt om eventyret jeg gjennomgikk, men jeg skal prøve å holde delene atskilt fra instruksjonene, slik at du ikke trenger å lese dem. ** Tydelige advarsler ** Dette vil mest sannsynlig ugyldiggjøre garantien din. De fleste selskaper liker å finne måter å komme rundt en garanti, og dette vil være en stor. Dette vil skade videresalgsverdien Husk at kul for deg er ikke kult for andre mennesker, med mindre du er virkelig fantastisk. Det er ingen vei tilbake! Når du først har startet er det vanskelig å bare si "Vel, dette tar lang tid, jeg skal bare stoppe" når du har ett lag med maling som ikke engang dekker grunningen. Dette vil ta lang tid! Hvis alt fungerte perfekt ville det ha tatt meg omtrent en og en halv uke hvis jeg ikke hadde noe annet å gjøre for den tiden, og det meste venter! Ting vil gå galt! I hvert fall for meg er dette et faktum av å være i live. Dette er første gang jeg skriver et instruerbart og spraymalingsprosjekt større enn en modellbil, så gi meg beskjed hvis du har noen tips for å gjøre noen av dem bedre.

Trinn 1: Rekvisita

Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!
Rekvisita!

Nødvendig "Primer (1 stor boks)" Fargemaling (3 store bokser; 2 primærfarger og 1 sekundærfarge) "Klar strøk (1 stor boks)" 220, 320, 400 vått sandpapir "Malertape (mange sier den blå typen fungerer bedre, men jeg hadde bare den hvite typen liggende.) "gammel avis (for å dekke de større delene du ikke vil male.) Valgfritt, men gjør tankene lettere." Slipekloss "Spraymaling håndtak/ pistol ting "Flyttbart klistremerke papir (jeg brukte det slik at jeg kunne skrive ut sjablongen min og kutte den ut derfra.) For sikkerhets skyld" Beskyttelsesbriller eller vernebriller av en eller annen type. "Ansiktsmaske (se etter den som anbefales for å male, så du kan pust.) "Et godt ventilert maleri (også slik at du kan puste.)

Trinn 2: Ta det fra hverandre

Ta den fra hverandre
Ta den fra hverandre
Ta den fra hverandre
Ta den fra hverandre
Ta den fra hverandre
Ta den fra hverandre

Nå kommer både den enkleste og vanskeligste delen av prosjektet. Du må skille alt for å identifisere delene som må males. Jeg fant ut at den svarte basen var komplementær til fargekombinasjonen jeg høvlet, så jeg lot den være i fred. Det er også en god idé å ta bilder eller notere hvordan du tok fra hverandre den bærbare datamaskinen.

Trinn 3: Slip ned

Sand er ned
Sand er ned
Sand er ned
Sand er ned
Sand er ned
Sand er ned
Sand er ned
Sand er ned

Nå som alle delene som skal males er blitt skilt fra de andre, vil du nå forberede alle delene til primeren. Denne delen av prosessen kan hoppes over, avhengig av hvilket merke av primer du bruker, men på sikt er det ikke en dårlig idé å slipe ned noen gjenstander for å få en skikkelig grovhet for å holde primeren. Dette er også tiden du vil gjøre andre store endringer, som å gjøre kutt i saken eller fylle lunder eller mangle deler med en epoxy, som Bondo. Siden jeg ikke hadde noen større endringer, kan jeg ikke forklare dette trinnet. Avhengig av hvor mange og hvor dype riper du har i ditt tilfelle, vil det avgjøre hvilket sandpapir du trenger å bruke her. Du kan kanskje bare kjøre rundt 400 sandpapir av sandpapir over et rent etui og gå ned med dette trinnet. Jeg begynte med 220 grus og jobbet opp til mine 400 for å sikre at det var rent.

Trinn 4: Grunning

Grunning
Grunning

Jeg tror dette ender opp med å være den viktigste delen av prosjektet fordi det er her den sanne fargen og styrken til malingsjobben vil bli bestemt. Jeg endte med å gå med seks strøk primer. Hvis du ikke allerede har en foretrukket sprøytemaling, foreslår jeg at du påfører ett lett strøk, så lar det tørke i anbefalt "tørr ved berøring" tid før du påfører neste strøk. Etter at det sjette strøket er påført, la det tørke i et døgn eller den anbefalte tidsrammen "tørr til våt sand", og slip deretter primeren glatt igjen. Jeg prøvde å slipe igjen etter 3. strøk med 320 og 400, men det endte med at jeg fjernet for mye grunning. Hvis du fjerner for mye grunning under slipingen, må du påføre tre strøk på nytt. Sørg for å treffe de svake områdene før du prøver å slipe grunningen.

Trinn 5: Malingen

Malingen
Malingen
Malingen
Malingen
Malingen
Malingen
Malingen
Malingen

Dette trinnet er omtrent som grunntrinnet, du vil legge et tynt/lett strøk og deretter la det tørke i anbefalt tid før du legger det neste strøket. Imidlertid er det noen få forskjeller. For det første vil du legge ned omtrent 9 strøk med hovedfargen. For det andre vil du slipe mellom 6. og 7. strøk. Ikke slip den 9. strøk med mindre du planlegger å gi den bærbare datamaskinen en speilfinish (merk: hvis du ønsker å legge til en speilfinish, ville jeg ikke pusse lenger enn 400 før etter at sjablongen er malt). For mer informasjon om en speilvendt overflate, kan du lese gjennom denne siden: https://www.instructables.com/id/Appling-a-Mirror-Finish-by-hand/**Hvis du ender opp med en skikkelig dårlig appelsin skrell tekstur som jeg gjorde og ønsker å få det til å se renere ut, bare slip ned malingen glatt igjen. Påfør deretter to eller tre lag på nytt for å se om disse strøkene tørker bedre enn de siste. Det største problemet jeg hadde med denne malingen var at den var for "gummiaktig", det er den beste beskrivelsen jeg kan komme med. Den pusset ikke så fint som primeren gjorde. Det fikk meg til å tro at jeg valgte en latex -type maling i stedet for emalje. Også denne malingen hadde et dårlig problem med oversprøyting, og fargen gikk overalt!

Trinn 6: Sjablonger

Sjablonger
Sjablonger
Sjablonger
Sjablonger
Sjablonger
Sjablonger

Dette trinnet pleier å være både enkelt og litt temperamentsfullt. Først må du finne en måte å feste sjablongen din på den bærbare datamaskinen. Den viktigste delen av dette er at du ikke vil legge igjen en rest når den fjernes. Jeg brukte et flyttbart klistremerkepapir, men jeg tror malerens tape ville fungere helt fint også. De neste trinnene er litt forutsigbare og selvforklarende, så jeg vil bare liste dem raskt i rekkefølge: Klipp ut designet, plasser sjablongene der du vil male, sørg for at kantene er godt festet og dekk til områdene du gjør ønsker ikke å bli malt. Også, som alle de andre trinnene der jeg snakker om maling, vil du bruke lett spray, men for dette trinnet brukte jeg bare brukte 4 strøk og slipt det ikke når som helst. Til slutt, når malingen har tørket helt, fjern sjablongene forsiktig. Avhengig av malingen som brukes, vil det være en veldig god idé å kjøre et skarpt eller riflet objekt forsiktig rundt kantene på sjablongene, slik at de kommer jevnt unna. ** Jeg gjorde bare et en -tonet emblem som er enkelt; for mer detaljerte instruksjoner om å male et flerfarget design, gå til https://www.instructables.com/id/Spray-paint-stencil-for-laptop/En annen grunn til at jeg ikke fant maling jeg gjorde til dette prosjektet, er at da jeg fjernet sjablongen, selv etter at jeg hadde kjørt et riflet objekt rundt kantene, festet det fortsatt malingflis til papiret mer enn den bærbare datamaskinen. Hvis du støter på dette problemet er det egentlig bare 3 ting du kan gjøre: 1) Slip ned hele sjablongen og begynn på nytt fra hovedfargen; 2) Bruk en pensel for å berøre områdets for hånd; 3) Prøv å ignorere de små feilene og bytt ut de større flekkene på riktig sted og la den klare pelsen holde dem på plass.

Trinn 7: Pelsen ingen vet at den har på seg

Pelsen ingen vet at den har på seg
Pelsen ingen vet at den har på seg
Pelsen ingen vet at den har på seg
Pelsen ingen vet at den har på seg

Det er to grunner til at en klar pels er en god idé; for å gi den en liten glans og for å redusere slitasje på selve malingen. Dette trinnet er i utgangspunktet en gjentagelse av alle de andre maletrinnene som påfører 4 strøk og bør ikke slipes bortsett fra på en speilvendt overflate. Det er heller ikke en dårlig idé å la den klare pelsen tørke en dag eller to for bare å ha ro i sinnet om at den er fullstendig herdet. Dette mest på grunn av mengden håndtering i siste trinn. Det er noen viktige fakta du må være oppmerksom på når det gjelder et klart strøk: Det er vanskeligere å fortelle hvordan det klare belegget legger seg på den bærbare datamaskinen til det tørker. Riper, støt, fingeravtrykk og andre feil vil mest sannsynlig vises mer merkbar med tillegg av et klart strøk. Hvis du gjør noen fryktelige feil på dette stadiet av prosessen, må du helt ned til hovedfargetrinnet eller slutten av sjablongtrinnet og gjøre den mer detaljerte speilfinishen.

Trinn 8: Fullføring

Fullføring!
Fullføring!
Fullføring!
Fullføring!
Fullføring!
Fullføring!

Gratulerer!! Du har fullført alt det kjedelige og repeterende maleriet. Imidlertid er det nå 6 pent malte brikker som må bli en vakkert malt og fungerende bærbar datamaskin igjen. Hvis du tok gode notater eller bilder under demonteringsfasen, bør det være like enkelt å sette sammen den bærbare datamaskinen som å bare snu prosessen. Du bør ønske å være veldig forsiktig når du knipser noen områder sammen fordi kraften kan føre til at de malte områdene flis. ** Jeg beholdt ikke så gode notater som jeg burde ha, fordi jeg måtte justere og bytte ut hengslene 4 ganger før de var riktig justert, og jeg kunne lukke lokket til den bærbare datamaskinen.

Trinn 9: Feilene og problemene

Feilene og problemene
Feilene og problemene
Feilene og problemene
Feilene og problemene
Feilene og problemene
Feilene og problemene

Denne siden skal vise deg noen bilder av problemene og feilene som dukket opp under hele denne prosessen. Heldigvis er de fleste feilene som oppstod ikke veldig synlige med mindre du sitter ved siden av den. Den verste feilen som skjedde med den bærbare datamaskinen min er hele fiaskoen med sjablongene. ** Bare husk, den eneste personen som trenger å være fornøyd med dette prosjektet er eieren (e) av den bærbare datamaskinen. Og for meg var jeg bare glad for å få den sammen igjen og farget nydelig.

Anbefalt: