Innholdsfortegnelse:

Krukke med blinkende lys: 3 trinn
Krukke med blinkende lys: 3 trinn

Video: Krukke med blinkende lys: 3 trinn

Video: Krukke med blinkende lys: 3 trinn
Video: Кто-нибудь из вас слышал о полуночной игре? Страшные истории. Мистика. Ужасы 2024, Juli
Anonim
Krukke med blinkende lys
Krukke med blinkende lys
Krukke med blinkende lys
Krukke med blinkende lys

En enkel oscillator som bruker en 74HC14 CMOS -omformer gjør en utmerket driver til å blinke lysdioder. Legg dem i en krukke og legg den i vinduet for en prangende skjerm.

Trinn 1: Lag kretsen

Lag kretsen
Lag kretsen

Kjør fire vertikale bussledninger med blank #18 ledning mellom topplokket og bunnplaten i glasset. Jeg brukte et tynt fenolmateriale for å støtte busstrådene. En plate for å erstatte topplokket på en Ball hermetisk krukke og en på bunnen for støtte. Du kan bruke perf bordmateriale som har kobberputer. En av ledningene brukes til den positive bussen og de tre andre er negative. Jeg starter med å spre det positive (pin14) og negative (pin7) til IC -ene. Lodd og støtt ICene til busstrådene.

Trinn 2: Skjematisk

Skjematisk
Skjematisk

Dette er skjematisk for en av IC -kretsene. Jeg klarte å passe 4 IC -er langs busstrådene. Bare ta loddetinn alle delene til IC -bena og bygg opp kretsen din. Hvis du bruker et vannløselig organisk kjernelodder som Kester 66, kan du vaske av fluksresten når den er ferdig. Verdiene for motstandene og kondensatoren er ikke kritiske. Nå er det på tide å kvitte seg med den ekstra blandingen av motstander og kondensatorer som bare ligger rundt butikken din. Du kan laste ned en pdf av skjemaet på min Jar-O-Circuits-side.

Trinn 3: Video

Jeg lagde en video av hvordan det ser ut når jeg blinker.

Anbefalt: