Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du en bærbar skjerm med husholdningsprodukter: 7 trinn
Slik rengjør du en bærbar skjerm med husholdningsprodukter: 7 trinn

Video: Slik rengjør du en bærbar skjerm med husholdningsprodukter: 7 trinn

Video: Slik rengjør du en bærbar skjerm med husholdningsprodukter: 7 trinn
Video: Hvordan rengjøre stasjonær PC 2024, Juli
Anonim
Slik rengjør du en bærbar skjerm med husholdningsprodukter
Slik rengjør du en bærbar skjerm med husholdningsprodukter

Hvis du er som meg, blir den bærbare datamaskinens skjerm skitten, utsmurt, gunky og full av fingeravtrykk. Og det er ikke engang alt.

Men hvordan rengjør du den uten å ødelegge den bærbare datamaskinen? Det er sikkert noe i hjemmet ditt som kan rengjøre det ordentlig og ikke vil skade skjermen. Ja, det er det, og denne instruksjonsfilen viser deg hva du skal bruke.

Trinn 1: Det du trenger

Hva trenger du
Hva trenger du
Hva trenger du
Hva trenger du
Hva trenger du
Hva trenger du
  • Eddik eller isopropylalkohol (gnidningsalkohol) (jeg bruker isopropylalkohol, men blandingsmengdene er de samme for dem begge)
  • Destillert vann
  • En myk bomullsklut (et frottéhåndkle)
  • 1 flaske sprøyte

Merknader/advarsler ALDRI drikk isopropylalkohol. Du blir syk og må pumpe magen eller få aktivt kull administrert. Ikke bruk tørkepapir, de er laget av trefiber og kan klø på LCD -skjermen. Ikke engang 100% resirkulert. Unngå å bruke produkter som Windex fordi disse inneholder ammoniakk og det kan ødelegge LCD-panelet. Bruk av en lofri mikrofiberduk er best, en "gammel T-skjorte" eller annen myk klut kan føre til støv og lo som kan være skadelig for selve datamaskinen. Hvis du er i tvil, test et lite område av skjermen først.

Trinn 2: Lag løsningen

Lag løsningen
Lag løsningen
Lag løsningen
Lag løsningen
Lag løsningen
Lag løsningen

Fortynn isopropylalkohol (ikke sprit, da den kan inneholde olje) til en løsning som er 50% alkohol og 50% med destillert vann / avionisert vann, eller ca. Du vil at de skal være jevne. Renset / flaskevann fungerer også bra. Du vil ikke at noen mineralmerker skal vises på skjermen, så sørg for at du bruker riktig vann. Hvis du husker fra det første trinnet (bildet vil være under igjen) isopropylen som jeg er bruk er 70 volumprosent, noe som betyr 30% vann. Så du vil sørge for å bare tilsette 20% vann til løsningen. Isopropylen din vil variere, men den selges vanligvis med 70% og 91% (tilsett 20% vann eller 41% vann). Du trenger ikke å være for perfekt med beløpene, men så nært som mulig er best. Hvis du ønsker å få 99,9% isopropylalkohol, slik at du kan gjøre 50/50 selv lettere, kan du se på How to "Salt Out" av medlem thinkahead.

Trinn 3: Blanding

Blande
Blande
Blande
Blande

Ha løsningen i en liten sprayflaske.

IKKE spray på selve skjermen.

Trinn 4: Søknad

Søker
Søker

Påfør løsningen på en bomullsklut, for eksempel en gammel T-skjorte, lofri mikrofiberklut eller en annen myk klut.

Bare ikke et papirhåndkle, noe slipende eller altfor mykt. En stor klut er best, siden det vil bidra til å redusere risikoen for å etterlate striper over skjermen fra fingertrykk.

Trinn 5: Slå av den bærbare datamaskinen

Slå av den bærbare datamaskinen, koble den fra strømadapteren og fjern batteriet før du rengjør den, eller du kan risikere å skade pikslene på LCD -skjermen.

Du trenger ikke et bilde for dette trinnet håper jeg.

Trinn 6: Rengjøring

Rengjøring
Rengjøring
Rengjøring
Rengjøring
Rengjøring
Rengjøring

Tørk av kluten med rengjøringsmiddelet langs skjermen, og sørg for å komme langs sidene og i hjørnene. Hvis du trykker for hardt, risikerer du å skade skjermen. Du vil ikke gjøre det.

Du kan se hvordan du bruker og tørker av kluten og de skitne skjermene på de to bærbare datamaskinene mine, samt hvor godt dette fungerer.

Trinn 7: Tips

Nyttige tips om dette emnet

  • Plast- og glassrensere som inneholder ammoniakk kan etterlate en film som forårsaker gjenskinn.
  • Dyre butikkkjøpte produkter inneholder den samme blandingen av alkohol og vann. Andre inkluderer etylenglykol. Du trenger virkelig ikke alle disse tilleggene, noe som kan være skadelig for helsen og miljøet.
  • Hvis du bruker for mye av løsningen og den er dryppende eller for fuktig, tørk den av med en myk klut og påfør mindre.
  • Vev, servietter og andre papirprodukter etterlater papirflak på skjermen. Det er bedre å ikke engang prøve å bruke dem. De kan til og med skrape polerte overflater.
  • Du vil ikke ha mineral flekker på skjermen, så ikke bruk vann fra springen.
  • Å bruke en 100% bomullsklut eller skjorte alene, uten alkoholblandingen, kan noen ganger gi de samme flekkfrie resultatene uten å måtte bry deg om å blande din egen løsning.
  • Hvis du er fotograf, kan du bruke dine lofri linseservietter i stedet for en myk bomullsklut.
  • Hvis du leter etter en billig måte å få tak i ferdige rengjøringsløsninger på, kan du prøve CD/DVD-renser, som ofte er 55% isopropylalkohol og ikke er skadelig for de fleste plastoverflater.
  • Lofri bomullsklut vil fungere best.
  • Hvis du er eier av et lakkert instrument, kan du bruke en tørr poleringsklut. Du må bruke litt mer kraft med tørket på flekker, men med flekker fungerer det helt fint.
  • Hvis du har linserenser for briller, sjekk baksiden for å se om den inneholder "Isopropanol", da den skal fungere like bra, og kan allerede komme i riktig sprayflaske.
  • Jeg har hørt at IBM bærbare datamaskiner har et sluk innebygd i det forseglede tastaturbrettet. De anbefaler å helle vann i tastaturet for å tømme eventuelle klebrige væsker (kaffe, pop osv.) Og la det lufttørke. Jeg vet ikke om dette i det hele tatt, men hvis du prøver det, planlegger du å sette av tid til å rengjøre den bærbare datamaskinen, slik at du ikke får det travelt og kan gjøre en grundig jobb. Rushing gjennom rengjøring av den bærbare datamaskinen vil føre til problemer og potensielle skader på den bærbare datamaskinen. Du bør gjøre en fullstendig rengjøring av den bærbare datamaskinen med jevne mellomrom for å holde den i gang.

Tips fra medlemmer Fra killerjackalope

Anbefalt: