Innholdsfortegnelse:

Programmering av MSP430 DIP ved bruk av en Ez430: 4 trinn
Programmering av MSP430 DIP ved bruk av en Ez430: 4 trinn

Video: Programmering av MSP430 DIP ved bruk av en Ez430: 4 trinn

Video: Programmering av MSP430 DIP ved bruk av en Ez430: 4 trinn
Video: Bose AMP Programming 1.2 2024, Juli
Anonim
Programmering av MSP430 DIP ved bruk av en Ez430
Programmering av MSP430 DIP ved bruk av en Ez430

Da jeg fant TIs ez430 USB -programmerer, så det ut til å være en av de enklere metodene for å komme i gang med en MCU. Hvordan kan jeg ta feil, det har ez i navnet! Det viser seg at det faktisk er enkelt… stort sett.

Ez430 er flott hvis du vil bruke de små målbrettene TI selger, men mangel på informasjon for den sanne nybegynneren er frustrerende når du prøver å gå til programmering av eksterne chips, og mengden teknisk info fra Texas Instruments er skremmende.

I denne korte artikkelen håper jeg å vise hvordan du kommer i gang med de DIP -prøvene du bestilte fra TI ved å bruke ez430. Jeg skal jobbe med den samme mikrokontrollerenheten (MCU) som på ez430 -målkortet, nemlig MSP430F2013. Enhver MSP430x2xx vil fungere med samme metode, og så vidt jeg vet bruker hele MSP430 -linjen de samme programmeringstilkoblingene. Hvis du bruker en annen pakke enn en dual-in-line-pakke (DIP eller DIL) eller en annen enhet enn MSP430x2xx, må du referere til databladet for enheten for å finne de riktige pin-plasseringene.

Trinn 1: Deler

Deler
Deler

For å programmere msp430 er det bare noen få deler du trenger. Her er listen: Wire IC -kontakt MSP430 MCU ez430 4 -pinners kontakt (.050 Grid interconnect) En rask merknad om 4 -pinners kontakten. Brukerguiden til ez430 viser Mill-Max-delenummeret. Mouser.com hadde dem på lager da jeg sist sjekket, og Mill-Max kan tilby prøver. Vær oppmerksom på at bildet har flere deler til prototavlen nevnt senere i artikkelen. Jeg brukte Kynar -belagt 30 gauge wire for viklingstilkoblingene.

Trinn 2: Plater

Tavler
Tavler
Tavler
Tavler
Tavler
Tavler
Tavler
Tavler

Å programmere en MSP430 krever bare 4 ledninger, inkludert Vcc- og Vss -tilkoblinger. Skjematikken nedenfor skal hjelpe. Dette er de eneste tilkoblingene du trenger for å laste ned et program til MCU. Jeg har bygget to programmeringstavler. Den første bruker et lite brødbrett, ZIF -kontakt og 4 ledninger fra en gammel IDE -kabel med 4 -pinners kontakten loddet til den ene enden. Zero Insertion Force -kontakten sparer bare innsats når MCU flyttes rundt. Den andre bruker en DIP-kontakt fra Mill-Max og noen pinner jeg hadde liggende, samt noen andre komponenter. Jeg har viklet de fleste tilkoblingene. Det var bare nødvendig å lodde 4 -pinners kontakten. I utgangspunktet er det et proto-brett uten oscillatoren. Se her for protokollskjemaet. Tabell 2-2 i TI-dokumentet slau144c (brukerhåndboken MSP430x2xx) viser ubrukte pin-avslutninger. Dette er viktig for prosjektbordet, men ikke programmeringen. MCU -en kjører ikke programmet med mindre du trekker RST -pinnen høyt ved hjelp av 47k -motstanden. En annen merknad på stikkontakter. Når du kobler ez430 -pinnene til den 4 -pinners kontakten, må du kontrollere at Vcc -tilkoblingen er riktig. Du kan bekrefte dette ved å se på skjemaet i brukerhåndboken for ez430. Legg merke til at R10 er festet til Vcc på ez430 -siden. Du bør kunne følge ledningen på brettet tilbake til nærmeste kontaktstift som er pinne 1 på kontakten. Som en side kan du bygge den 4-tråds programmeringsforbindelsen, kalt Spy-Bi-Wire, inn i din siste applikasjon, og du trenger ikke å fjerne brikken i det hele tatt. Hvis du bestemmer deg for å gjøre det på den måten, kan du koble MCU fra applikasjonens 3V strømkilde og bare koble pinne 2 og 3 (se J1) på USB -programmereren til MCU -en.

Trinn 3: Programmering

Programmering
Programmering

Som jeg nevnte, når du har maskinvaren klar, er ez430 enkel å bruke. IAR Kickstart -programmet som følger med enheten får deg raskt i gang. Det er et eksempelprogram inkludert som blinker en LED koblet til port 1.0. For å kjøre eksempelprogrammet på brettet ditt, kan du bare legge til LED og motstand på pinne 2 og 47k ohm trekk opp motstand på pinne 10, og du bør være av og blinke. En annen programmeringsressurs for å lære å bruke msp430 kan være funnet på dette nettstedet. Det er ganske mye det. Det er noen andre eksempler på programmer der ute. Hvis du vil prøve dem før du går inn i å programmere din egen, bør et raskt søk etter "msp430 -prosjekter" gi deg ganske mange resultater. Lykke til og god programmering!

Trinn 4: Nyttige koblinger

TIs MSP430 Pageez430 brukerhåndbok MSP430x2xx brukerhåndbok Mill-Max Socket datablad Leon Hellers side MSP430 programmering

Anbefalt: