Innholdsfortegnelse:

Veggtransformator for prosjektstrømforsyning: 7 trinn
Veggtransformator for prosjektstrømforsyning: 7 trinn

Video: Veggtransformator for prosjektstrømforsyning: 7 trinn

Video: Veggtransformator for prosjektstrømforsyning: 7 trinn
Video: Трактористы (комедия, реж. Иван Пырьев, 1939 г.) 2024, Juli
Anonim
Veggtransformator for prosjektstrømforsyning
Veggtransformator for prosjektstrømforsyning

Lurer du på hva du skal gjøre med de gamle veggtransformatorene? Bruk dem til strømforsyninger for å kjøre elektronikkprosjekter!

Du trenger noen av disse: strømforsyning (gå med en junker) Alligatorklips med plaststøvler wire strippere eller kuttere nåletang multimeter noen tapepenn ca 10 minutter Du vil være interessert i å vite hva utgangsverdiene er. Denne oppgav 9 volt DC som utgang med 600 miliamp. Etiketten vil også fortelle hva polariteten er. Denne har en negativ på utsiden, positiv på innsiden. Den indikerte også at den kom fra en telefon. Jeg tror det var fra dumpen. Ingen vil gråte hvis dette er borte. Du bør kontakte en potensiell eier før du utfører denne operasjonen på en veggtransformator.

Trinn 1: Kutt av utgangspluggen

Kutt av utgangspluggen
Kutt av utgangspluggen

Sørg for at den har vært koblet fra en stund. De har en viss tiltale.

Klipp ledningene. Klipp den ene ledningen kortere enn den andre. Det er fint hvis det negative er kortere, men ikke vesentlig. Stort sett vil du gjøre det slik at de to tipsene ikke lett kan berøre hverandre. Hvis de kontakter, vil du sannsynligvis blåse sikringen, som du ikke vil bytte ut, og vil sannsynligvis få deg til å kaste transformatoren.

Trinn 2: Fjern ledningene

Strip ledningene
Strip ledningene

Strip begge ledningene omtrent en halv tomme.

Trinn 3: Ta på støvlene

Ta på støvlene
Ta på støvlene

Sett støvlene på ledningene. Den smale enden er borte fra trådenden. Hvis du har to farger, er det flott. Rød, oransje eller gul for positiv, svart eller grønn for negativ

Hvis du glemmer å ta på deg støvlene, kan du ta dem på, men det er vondt.

Trinn 4: Fest ledningen

Fest ledningen
Fest ledningen
Fest ledningen
Fest ledningen

Vri den strandede ledningen for å gjøre den sterkere og lettere å håndtere. Sett ledningen gjennom hullet i gator -klemmen, send den ut mellom de to tappene i håndtaket.

Bøy en av tappene over den synlige ledningen. Sørg for at du har en god mekanisk tilkobling. Hvis ledningen er løs, vil den falle ut. Det kan være lurt å bøye seg over den andre kategorien, men hvis du bestemmer deg for å bruke klippet igjen, kan du kanskje redde klippet og bruke den andre kategorien. Bare sørg for at du har en god forbindelse.

Trinn 5: Skyv støvelen over klippet

Skyv støvelen over klippet
Skyv støvelen over klippet

Stikk nesen på nåletangen inn i klemmen. Det er mye lettere å gjøre dette hvis du har munnen åpen.

Skyv gummistøvelen over gator -klemmen. Gjør det samme med det andre klippet.

Trinn 6: Test lederne

Test lederne
Test lederne

Plugg den inn

Sett multimeteret på passende innstilling for verdien du tror det er. Sett klippene på måleren. Kontroller målerens avlesning. Hvis du tar hensyn til det negative symbolet, kan du se hva polariteten til ledningene er. Merk ledningene med maskeringstape, spesielt hvis du ikke har støvler i forskjellige farger.

Trinn 7: Ære i fullførelsen

Ære i fullførelsen
Ære i fullførelsen

Denne tingen er gjort.

Du kan bruke den til å drive prosjekter. Hvis prosjektet er kresen om hvilken spenning du trenger, må du kanskje bygge en styrekrets. Hvis du bare driver noe som må gå, for eksempel en motor eller noe sånt, bør du bare kunne koble gator -klippene til prosjektet og komme i gang. Siden dette er en veggtransformator, vil den fortsette å trekke strøm selv om den ikke blir brukt. Koble den fra når den ikke er i bruk for å spare energi. Ha det moro!

Anbefalt: