Innholdsfortegnelse:

Dobbel spenningsregulert strømforsyning: 4 trinn
Dobbel spenningsregulert strømforsyning: 4 trinn

Video: Dobbel spenningsregulert strømforsyning: 4 trinn

Video: Dobbel spenningsregulert strømforsyning: 4 trinn
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Juli
Anonim
Dobbel spenningsregulert strømforsyning
Dobbel spenningsregulert strømforsyning

En venn av meg som driver en elektronisk butikk ønsker å installere en gammel cd-rom som skal brukes som en frittstående cd-spiller i lastebilen hans. Hans problem var å finne en passende strømforsyning til dette formålet. En cd-rom bruker 2 strømforsyninger, 5 volt som brukes i sin logiske krets og 12 volt for sine servoer. Med disse parameterne trengte jeg å lage en dobbel regulator som produserer 5 volt og 12 volt utgang i en inngangsspenning. Lastebiler bruker vanligvis 2 blybatterier, så det vil være rundt 24 volt.

CD-rom bruker rundt 1,5 ampere strøm for 5 volt og 2 ampere for 12 volt. Med tanke på alle nødvendige parametere, vil det være tilstrekkelig å bruke to 7805 regulatorer for 5 Volt -forsyningen, men vi trenger høyere strøm for 12 volt. Ved å bruke en "old-school" -teknikk, vil vi bruke en 7812-regulator, men sette en ekstra transistor for å øke den nåværende kapasiteten til 5 ampere. Jeg vet at det er en overkill, men bedre trygg enn beklager.

Trinn 1: PCB og montering

PCB og montering
PCB og montering
PCB og montering
PCB og montering
PCB og montering
PCB og montering
PCB og montering
PCB og montering

Komponentliste:

IC1 og IC2 - 7805 -serien regulator IC3 - 7812 -serien regulator Q1 - MJ2955 NPN Transistor R1 - 1 ohm /.5 watt motstand R2 - 10 ohm /.5 watt motstand C1 og C2 - 4700 uF / 16 Volt elektrolytisk kondensator Heatsink Ved hjelp av diagrammet, gjør kretskortet, du kan se det i min forrige blogg. Sett tilstrekkelig kjøleribbe til alle IC -ene for å opprettholde en normal varme. Min PCB -design for diagrammet, dette er i samsvar med min plan om å sette alle regulatorer og transistorer i en kjøleribbe. Jeg hadde boltet alle varmegenererende komponenter med bare en kjøleribbe, som du kan se, senteret er MJ2955-transistoren, to 7805-er på høyre side og 7812 på venstre. Loddet alle komponentene, inkludert MOLEX-kontakten til CD-ROM-en, og dette prosjektet er klart for testing.

Trinn 2: Vedlegg og testing

Vedlegg og testing
Vedlegg og testing
Vedlegg og testing
Vedlegg og testing

Jeg kjøpte en generisk plastkapsling for prosjektet. Boret noen hull på den for å få riktig varmespredning. Under testen genererte MJ2955 varme, men ikke veldig mye, jeg kan fortsatt berøre den. Å koble den til CD-rom var stjerneklar og den spilte med en gang. Teoretisk sett er dette også aktuelt for å levere harddisker, men jeg må fortsatt teste dette selv. Jeg legger ut oppdateringer snart. Fargekonfigurasjon for MOLEX -kontakten: Gul - 12 volt Svart - Ground/NegativeRed - 5 volt

Dobbeltsjekk dette før du kobler til CD-ROM-en, dette vil steke enheten hvis den er invertert

Trinn 3: Alternativt diagram

Alternativt diagram
Alternativt diagram

For å ta opp kommentaren til koocotte angående de forskjellige spenningene fra to 7805 regulatorer, har jeg lagt til to dioder i forspenning på hver utgang i kretsen.

Trinn 4: Spenningsspenning og problemer med spenningsfall

Problemer med spenningsspenning og spenningsfall
Problemer med spenningsspenning og spenningsfall

-For å kontrollere de positive og negative spenningstoppene fra mekaniske releer når du slår av et kjøretøy (tomas kommentar), vil en enkel zener -bro gjøre utslaget. Dette vil "forhåndsregulere" inngangsspenningen til regulatorene.

1N5359B zenerdioder - 2 stk. -For å kompensere for spenningsfallet forårsaket av dioden som vi koblet til utgangene (+/-. 7 volt), bare erstatt de to 7805-ene med 7806-er. Dette vil gi oss omtrent 5,3 volt i utgangen.

Anbefalt: