Innholdsfortegnelse:

LED Art Car Tank. FadeCandy + RPi: 3 trinn
LED Art Car Tank. FadeCandy + RPi: 3 trinn

Video: LED Art Car Tank. FadeCandy + RPi: 3 trinn

Video: LED Art Car Tank. FadeCandy + RPi: 3 trinn
Video: Timelapse Final Fantasy Gunblade Printed on a CR-30 2024, Juli
Anonim

Av KroloFølg Mer av forfatteren:

String Art Dome
String Art Dome
String Art Dome
String Art Dome
LED UV Ship Bar
LED UV Ship Bar
LED UV Ship Bar
LED UV Ship Bar

I denne instruksen vil jeg demonstrere hvordan du kan kartlegge lysdioder til ujevne former ved hjelp av 3 Fade candy boards, Raspberry Pi3 og første forsøk på python. Vennene mine har gitt meg i oppgave å oppgradere sin kunstbil som er formet som en tank, så jeg tar den ideen og gir et nytt design. FadeCandy-kortene er et adafruit-produkt, så de har en flott oppsettopplæring:

Dette instruerbare bygger på det grunnleggende oppsettet.

For dette prosjektmaterialet som følger:

5 ark med 1/2 kryssfiner (sørg for at det er de gode, ikke forvrengte tingene)

987 WS2811 utendørs lysdioder

1 bringebær Pi

3 Fade Candy Boards og mini usb -kabler

30a 5v psu

20v 5v psu (Dette var det jeg hadde rundt)

3 leder 22awg wire (strandet)

Silikonlim x 4 rør

Cameo spraymaling x 8 bokser

Verktøy som brukes:

Trådløs drill

15/32 bor

Sirkelsag

Jig så

CnC -maskin (valgfritt)

Bordsag

Båndsliper

Dremel slipemaskin

Trinn 1: Design, klipp og mal

Design, klipp og mal
Design, klipp og mal
Design, klipp og mal
Design, klipp og mal
Design, klipp og mal
Design, klipp og mal
Design, klipp og mal
Design, klipp og mal

Først begynte jeg med målinger av den eksisterende strukturen, i dette tilfellet en golfbil. Den ene siden vil være laget av 2 paneler og dørsiden med 3. Siden lysdiodene er 3 fra hverandre bestemmer jeg meg for å gjøre avstanden 2 1/2. Tanksporene jeg laget av 1 x 2 x 1/2 kryssfiner kuttet på bordsag og slipet med remsliperen. Girene og valsene jeg lagde med CNC-maskinen. Merk forsiktig av et rutenettmønster jeg forhåndsborer med en liten bit slik at 15/32 biten ikke går. Jeg brukte en dremel slipemaskin for å avrunde hvert hull foran og bak. Når du setter inn lysdiodene du vil maksimere effektiviteten, ikke bekymre deg for hvilke tall som ligger ved siden av, vi skal bekymre oss for dem senere. Hvordan de fysisk passer best. Jeg brukte klart silikonlim for å holde hver på plass på riktig dybde. Jeg hadde ikke nok tid til å lage kontakter, så jeg loddet det meste på plass

Trinn 2: Nummerering og kartlegging

Nummerering og kartlegging
Nummerering og kartlegging
Nummerering og kartlegging
Nummerering og kartlegging
Nummerering og kartlegging
Nummerering og kartlegging

Hver port på fade candy kan støtte opptil 64 lysdioder. Vi bruker en variabel størrelse for hver tråd avhengig av hvordan designet er lagt opp. Jeg begynte å markere hver LED med en markør, men endte med å bare markere sluttnumrene. Dette er den kjedelige delen, å telle og sette dem i et Excel -regneark (jeg liker å bruke åpent kontor). Avhengig av hvordan du plasserer lysdiodene i en horisontal eller vertikal matrise, kan du bruke autofyllfunksjonen til å gjøre det enklere. Etter at hver side ble kartlagt i excel, kan vi bruke dem til å ordne matrisen rundt i koden. Du kan også eksportere regnearket som en csv for raskt å legge dem til i koden. I en slik hast utelukket jeg et tall (341) mellom tavlene, og i stedet for å gjøre en hel haug med omskriving brukte jeg det til slutt som en null plassholder for å lage flerdimensjonale matriser med like lengde.

Vær oppmerksom på at jeg for det meste brukte 50 LED -strimler, men ikke alltid på fcserver.json -filen, så tallene må justeres

Trinn 3: Koding

Jeg hadde bare noen få gode timer til å kode denne tingen før den måtte rulle ut døren, så tilgi meg om det er deler som er ineffektive. Først portet jeg over hjulfunksjonen fra arduino neopixel -koden, slik at vi kan forenkle ett tall til farge i stedet for tre. Jeg kopierer deretter tallene fra regnearket til matriser om hvordan jeg vil sekvensere dem, og lager dermed animasjonsrammer. Looping gjennom en flerdimensjonal matrise forenkler ting, men krever at den er like lang, så jeg byttet ut LED -en jeg ikke bruker for å gjøre matrisen jevn. Jeg endte opp med et testmønster pluss to gode funksjoner.

Det er forskjellige måter å starte et program på oppstart. Jeg redigerte xyz.desktop -filen for standardbrukeren og la til en linje for å starte python -skriptet, så ingen annen handling er nødvendig for at denne tingen skal lyse med strøm på.

For mitt første Python -prosjekt var det morsomt, og jeg håper at ved å vise koden min vil hjelpe noen av dere der ute.

Anbefalt: