Innholdsfortegnelse:

WIFI garasjeport fjernkontroll V2: 3 trinn
WIFI garasjeport fjernkontroll V2: 3 trinn

Video: WIFI garasjeport fjernkontroll V2: 3 trinn

Video: WIFI garasjeport fjernkontroll V2: 3 trinn
Video: Как проверить генератор. За 3 минуты, БЕЗ ПРИБОРОВ и умений. 2024, Juli
Anonim
WIFI garasjeport fjernkontroll V2
WIFI garasjeport fjernkontroll V2

Ikke lenge etter at jeg bygde min WIFI garasjeportkontroll, skjønte jeg at den manglet en spesifikk funksjon som ville være veldig nyttig for meg. Jeg ønsket å kunne fortelle om døren var åpen eller lukket fra appen. Dette vil kreve et par sensorer og noen endringer i både Wemos D1R2 -kortet jeg brukte så vel som Android -appen. Jeg brukte litt tid på å prøve å bestemme hvilken type sensor som ville være ideell for mitt formål. Jeg hadde 3 alternativer å velge mellom:

  1. Grensebrytere
  2. Lyssensorer (fotoreflekterende)
  3. Nærhetssensorer (eller Hall)

Jeg bruker garasjen min mye til trebearbeiding, og det skaper mye støv (til tross for bruk av støvoppsamling). Støv som kommer inn i brytere eller tildekker optiske sensorer vil gjøre dem mindre pålitelige. Nærhetssensorer ville imidlertid være immun mot dette, og dermed er det alternativet jeg valgte.

Trinn 1: Design og materialer

Design og materialer
Design og materialer
Design og materialer
Design og materialer
Design og materialer
Design og materialer

Jeg søkte etter forskjellige pakker for nærhetssensorer, og jeg bestemte meg for å bruke følgende to:

  1. NJK-5002C (lett å finne på eBay)
  2. Melexis US5781 i en TO-92-pakke (fra Digikey)

Planen min var at disse sensorene skulle oppdage den samme magneten montert i den øvre enden av dørpanelet når den var i to forskjellige posisjoner. Når døren er helt åpen, kan en sensor montert på enden av sporet (NJK-5002C) enkelt oppdage magnetens posisjon (se bilde). Når døren er lukket, vil den samme magneten (i mitt tilfelle) være omtrent 6 cm fra bunnen av varmekanalhuset. Jeg brukte den mer kompakte sensoren for det stedet. Sensorene i seg selv er ganske enkle å bruke. Jeg planla å bruke ytterligere to pinner på Wemos -kortet og trenger bare en 10k ohm motstand og en 0.1uF keramisk kondensator for US5781 -sensoren. NJK-5781-sensoren trengte ingen ekstra komponenter og kunne kobles direkte. Den har til og med en innebygd LED som lyser når den er aktivert.

Trinn 2: Testing av programvare og maskinvare

Testing av programvare og maskinvare
Testing av programvare og maskinvare
Testing av programvare og maskinvare
Testing av programvare og maskinvare

Jeg bestemte meg for å teste den på benken og erstatte en Wemos D1 mini med kontrolleren. Familien hadde kommet for å stole på at telefonene deres skulle åpne garasjeporten, og jeg kunne ikke bare ta bort Wemos -brettet uten å forstyrre alle. Begge sensorene aktiveres ved sensing av sydpolen til en magnet, og for å få det beste området valgte jeg den sterkeste magneten jeg hadde. Det var en Neodymium -magnet berget fra noe gammelt utstyr og målte 20 mm i diameter og 6 mm tykkelse. Begge sensoren vil utløse på omtrent 2 cm avstand fra den.

Jeg endret Wemos -koden for å oppdatere statusen til garasjeporten til appen. Det ville ikke bare sende ut en melding om døren var lukket eller åpen, men også sende en melding om døren "åpnet" eller "lukket" basert på dørens posisjon før du mottok "klikk" -kommandoen fra appen.

Android -appen ble fullstendig omskrevet med MIT App Inventor. Koden jeg brukte er vedlagt. Den avlyser aktivt meldinger fra Wemos -tavlen, og garasjeportstatusen oppdateres hvert sekund. Ettersom garasjeporten vår tar 13 sekunder å lukke, gir det tilstrekkelige oppdateringer om posisjonen.

Trinn 3: Montering av maskinvaren

Montering av maskinvaren
Montering av maskinvaren
Montering av maskinvaren
Montering av maskinvaren
Montering av maskinvaren
Montering av maskinvaren

Magneten ble installert (epokst) i en fordypning jeg boret i den øvre enden av garasjeportpanelet (se bilde). Fordypningen var bare omtrent 3 mm dyp og nådde ikke isolasjonslaget. NJK-5002C-sensoren trengte en monteringsbrakett, og den var laget av skrapaluminium jeg hadde. Ledningene måtte også utvides, og for det brukte jeg en 4 -leder telefonkabel. Jeg fjernet så mye som jeg trengte fra hver ende av kabelen og kuttet bort den fjerde lederen, siden jeg bare trengte 3. For å koble til Wemos -kortet brukte jeg noen parende Molex (0,062 ) kontakter som jeg hadde til overs fra et annet prosjekt Noen varmekrympinger ble brukt for å beskytte de utsatte endene.

US5781 -sensoren ble loddet til et lite stykke PCB sammen med motstanden og kondensatoren. Jeg lagde en lignende forlengelseskabel for den avsluttet med de samme Molex -kontaktene. For å beskytte modulen mot fysisk skade, bestemmer jeg meg for å sette den i epoxy. Jeg brukte et lite stykke med omtrent 20 mm diameter rør for å lage en form og enkelt tape over den ene enden. Jeg fylte formen med 5 minutters epoxy, stakk sensorenheten i den og lot den herde hardt. Av litt skrapaluminium lagde jeg en festebrakett for den også.

Wemos -brettet mottok deretter noen grisehaler med de matchende Molex -kontaktene, og alt ble deretter satt på plass. All kabling var sikret med stålbånd og klips, så ingenting hang i garasjen.

Det fungerer bra, og hvis jeg finner en annen "oppgradering", vil jeg sannsynligvis lage en egendefinert PCB for det og kanskje til og med bytte til å bruke et mye mer kompakt Wemos D1 mini -kort.

Anbefalt: