Innholdsfortegnelse:

Slik bestiller du en SMT -sjablong: 4 trinn
Slik bestiller du en SMT -sjablong: 4 trinn

Video: Slik bestiller du en SMT -sjablong: 4 trinn

Video: Slik bestiller du en SMT -sjablong: 4 trinn
Video: Виниловый сайдинг! Секреты монтажа и полезные хитрости, о которых мало кто знает! 2024, Juli
Anonim
Slik bestiller du en SMT -sjablong
Slik bestiller du en SMT -sjablong

Ved konstruksjon av kretskort som bruker overflatemonterte komponenter, er nøkkelen presisjon og repeterbarhet ved å legge ned loddemasse. Selv om en sprøyte kan brukes for å oppnå dette, kan brett med et stort antall tett innbyrdes deler bli kjedelige å jobbe med ved hjelp av denne metoden. Et alternativt alternativ er å gå til SMT -sjablonger. Det disse sjablongene tillater er at loddepasta rulles ut på hver pute på PCB -en samtidig, noe som reduserer tiden det tar å bruke loddemasse på PCB -en og gjør prosessen lett duplisert. Skulle du velge denne metoden, kan det å velge riktig SMT -sjablong ha stor innvirkning på hvor godt prosjektet ditt fungerer. For å hjelpe deg med å velge riktig sjablong for produktet ditt, vil denne veiledningen gi en rask oversikt over hvordan disse sjablongene er laget, de tre hovedtypene SMT -sjablong og de egne fordelene og ulempene med hver sjablongtype.

Trinn 1: Hvordan sjablongene lages

Image
Image

De fleste loddepasta -sjablonger kan du kjøpe online fra BEST PCB Repair og SMT Stencils Store som er laget ved laserskjæring. I denne metoden brukes en datamaskinstyrt laser med høy presisjon for å kutte åpningene i sjablongen i henhold til et design gitt av en CAD- eller GERBER-fil. Lasere av høy kvalitet kan tillate avstand så tett som 0,15 mm mellom åpningene i loddepasta-sjablongene.

Trinn 2: Folie og prototype sjablonger

Innrammede sjablonger
Innrammede sjablonger

Den første typen sjablonger er folie og prototype SMT -sjablonger. Folie SMT sjablonger er laserskårne loddepasta sjablonger designet for håndtrykk eller med sjablongspenningssystemer. Disse laserskårne sjablongene trenger ikke å limes permanent i en ramme. På grunn av dette er disse sjablongene billigere enn innrammede sjablonger, samtidig som de reduserer kravene til lagringsplass. I motsetning til innrammede sjablonger, krever folie SMT -sjablonger ingen spesielle maskiner å bruke.

Prototype sjablonger, som foliestensiler, trenger ikke å limes inn i en ramme. Designet med manuell loddemasse -applikasjon i tankene, gjør prototypesjablonger det mulig å teste et design i små mengder og til lave kostnader.

Folie og prototype sjablonger er et bedre alternativ når kostnaden for et prosjekt må holdes lav. I motsetning til innrammede sjablonger, kan de også justeres manuelt, noe som gjør dem enklere å bruke. Imidlertid må man passe på at de er stilt opp riktig, fordi manuell påføring av loddemasse er mindre konsekvent enn når den påføres med en maskin.

Trinn 3: Innrammede sjablonger

SMT -innrammede sjablonger er laserskårne loddepasta -sjablonger designet for å fungere på SMT -utskriftsmaskiner. Denne typen SMT -sjablong limes permanent inn i en ramme, noe som gir mulighet for svært repeterbar kontinuerlig drift i volumproduksjon. Rammen til disse sjablongene gjør at de kan installeres i en spesiell maskin, noe som muliggjør enkel og nøyaktig gjentakelse av påføringsprosessen for loddemasse for storskala PCB -produksjon. Når kvalitet er verdsatt fremfor alt annet, er innrammede sjablonger et godt valg for repeterbarhet og nøyaktighet.

Trinn 4: Innpakning

Innpakning
Innpakning

Selv om dette ikke er en altomfattende guide, har den forhåpentligvis gitt nok informasjon om hvilken type SMT-sjablong som er best for prosjektet ditt. Se Soldertools.net for online bestilling med 24 timers eller mindre turnarounds.

Anbefalt: