Innholdsfortegnelse:

Enkle eksploderte 3D -tegninger: 7 trinn (med bilder)
Enkle eksploderte 3D -tegninger: 7 trinn (med bilder)

Video: Enkle eksploderte 3D -tegninger: 7 trinn (med bilder)

Video: Enkle eksploderte 3D -tegninger: 7 trinn (med bilder)
Video: removing painful charcoal mask cream || removing blackheads💯👆🏻 #tranding #ytshorts #youtuber #fasion 2024, Juli
Anonim
Enkle eksploderte 3D -tegninger
Enkle eksploderte 3D -tegninger

Fusion 360 -prosjekter »

Å lage kule eksploderte tegninger er en lek i Fusion 360. På bare noen få enkle trinn kan du lage 3D -monteringsdiagrammer for prosjektene dine, og til og med 3D -animasjoner på kort tid.

Bilde
Bilde

Fusion 360 er gratis, og det er fantastisk. Jeg bruker den til alt jeg designer og lager. Klikk på en av koblingene nedenfor for å installere programmet med en gratis lisens.

Student- / lærerlisens (forny gratis hvert tredje år)

Hobbyist / oppstart (forny gratis årlig)

Følg med denne instruksjonsboken for å modellere din egen!

Trinn 1: Forbered modellen din

Bilde
Bilde

Vi skal bruke Animasjon -arbeidsområdet til å plassere delene slik at de eksploderer på tegningen. For å få dette til å fungere, må hver del som vil eksplodere være en komponent. Hvis designet ditt er en haug med Kropper, høyreklikker du på dem i nettleseren og konverterer til komponent (er).

Eksemplet jeg bruker her er min Coin Shuffleboard -modell fra en tidligere instruerbar.

Trinn 2: Bytt til animasjonsarbeidsområdet

Bilde
Bilde

Når du har et design åpent, blir arbeidsområdet Modell valgt som standard. Klikk på MODELL på venstre side av verktøylinjen og velg ANIMATION fra listen. Verktøylinjen bør endres, og du bør se en tidslinje nederst på lerretet.

Trinn 3: Flytt delene

Bilde
Bilde

På tidslinjen nederst, flytt den vertikale linjen til høyre med noen sekunder. I skjermbildet ovenfor er det flyttet til 4.0.

Bilde
Bilde

Klikk på den øverste mest (eller ytre mest) komponenten, og velg deretter Transform Component fra hurtigmenyen. Tanken er å flytte ting på utsiden til det lengste punktet i den eksploderte utsikten, og deretter flytte de indre delene slik at de er nærmere midten av tegningen. Ved avbildning tar du objektet fra hverandre og lar delene flyte i luften i rekkefølge.

Bilde
Bilde

Dra pilene på manipulatoren og flytt delen slik at den er over den neste delen som skal vises under den. I dette tilfellet er det Coin Cup (knappformet objekt på bildet ovenfor).

Bilde
Bilde

Velg den første komponenten du flyttet, og skift deretter+velg den neste du vil flytte. Høyreklikk og Transform komponenter for å flytte dem oppover slik at det er plass under den andre delen i sekvensen.

Bilde
Bilde

Gjenta dette trinnet for å skape mellomrom mellom delene som passer sammen. De to skinnene i mitt eksempel er allerede i avstand fra hverandre i modellen, så jeg må bare velge og Transform Components for å flytte den nedre delen ned.

Bilde
Bilde

Dette gir meg en visuell avstand som vil gi en god 3D -tegning.

Bilde
Bilde

MERK: Sørg for at visningen er satt til et av hjørnene på visningskuben i øvre høyre hjørne når du fullfører den eksploderte visningen. Tegningen du skal lage av dette må bruke et av disse hjørnene eller en flat side av terningen. I mitt eksempel har jeg valgt Home (det lille husikonet over visningskuben), som er hjørnet mellom TOPP, FRONT og HØYRE.

Bilde
Bilde

Bruk kontrollene nederst på tidslinjen for å kontrollere animasjonen, slik at du kan se hvordan den beveger seg! Du vil sannsynligvis legge merke til at kameraet (visningen) beveger seg også. Du kan slå det av hvis du vil, men vi kommer inn på det senere.

Trinn 4: Lag en tegning

Bilde
Bilde

Når du er fornøyd med den endelige plasseringen av alt, klikker du på Fil> Ny tegning> Fra animasjon.

Bilde
Bilde

Klikk OK.

Bilde
Bilde

Standardinnstillingene er fine, men hvis du vil kan du endre enheter, arkstørrelse eller bruke en mal her.

Bilde
Bilde

Den nye tegningen åpnes, og du blir bedt om å plassere visningen på siden. Du kan endre skalaen her til noe som passer på arket. Stilen er som standard synlige kanter, noe som gir deg en svart -hvit strektegning uten skjulte kanter. Kontroller at retningen samsvarer med animasjonen din (Hjem som standard), og klikk OK.

Bilde
Bilde

Nå har du en ren strektegning som du kan eksportere som PDF! Du kan slette tittelblokken hvis du vil, det gjør jeg vanligvis.

Trinn 5: Infomeldinger

Bilde
Bilde

Gå til TEKST> Leader på verktøylinjen, og klikk deretter på en hvilken som helst objektlinje på tegningen for å lage en infomelding. Du kan endre tekst- og tekstegenskapene, og klikk deretter Lukk. Du kan redigere disse senere ved å dobbeltklikke på dem.

Bilde
Bilde

Når du er fornøyd, klikker du på UTGANG> PDF for å eksportere en strektegning.

Trinn 6: Bonus: Animasjon

Siden du allerede har laget en animasjon, hvorfor ikke eksportere en video? Jeg bruker disse til instruktørene mine som animerte-g.webp

Bilde
Bilde

Hvis du vil at animasjonen din skal se ut som en svart -hvit strektegning, går du til View Controls øverst på lerretet og velger Visual Style> Shaded with Visible Edges Only.

Bilde
Bilde

Hvis animasjonen er for lang eller for kort, velg alle elementene på tidslinjen, og forkort deretter lengden med musen som vist. Hvis du ikke vil at kameraet skal bevege seg, kan du slette visningssporet øverst på tidslinjen. Uansett hvor du plasserer markøren på tidslinjen, registreres posisjonen til visningen hvis du flytter den. Hvis du ikke vil at visningen skal spilles inn, klikker du på Vis -knappen på verktøylinjen øverst på lerretet for å slå den av.

Bilde
Bilde

Når du er fornøyd med animasjonen, klikker du Publiser på verktøylinjen.

Bilde
Bilde

Velg innstillingene du liker i vinduet som dukker opp. Det er bedre å gå med høyere oppløsning med strektegninger fordi linjene er renere og filstørrelsen er liten siden det ikke er mye farge.

Bilde
Bilde

Velg et sted for å lagre animasjonen, og det er det!

Trinn 7: Eksploder

Bilde
Bilde

Jeg brukte en kombinasjon av GifRocket, iMovie og Photoshop for å få den endeløse loop-g.webp

Bilde
Bilde

Tegningen ovenfor kom rett ut av Fusion, alt jeg gjorde var å lage mine egne infomeldinger og lister i Illustrator (jeg ønsket å lage mine egne tegneserieaktige infoutrop).

Nå er det din tur, vis oss hva du har!

Anbefalt: