Innholdsfortegnelse:

DIY lydadapter (hvilken som helst type): 5 trinn
DIY lydadapter (hvilken som helst type): 5 trinn

Video: DIY lydadapter (hvilken som helst type): 5 trinn

Video: DIY lydadapter (hvilken som helst type): 5 trinn
Video: Unboxing mic wireless ~ harga super murah 2024, Juli
Anonim
DIY lydadapter (hvilken som helst type)
DIY lydadapter (hvilken som helst type)

I denne veiledningen skal jeg lodde to RCA -komposittkontakter til en 3,5 mm "aux" -kabel, men prosessen er den samme for alle typer lydkabler du kan bruke (f.eks. XLR, 1/4 ", etc.).

Merk: Sørg for å lese gjennom hvert trinn helt før du prøver det.

Rekvisita

Loddejern og lodding

Eventuelle to lydkabler

Wire strippere

Hjelpende hender (valgfritt)

Elektrisk eller Gaffebånd

Varmekrymping (valgfritt)

Trinn 1: Strip ledningene

Strip ledningene
Strip ledningene

Klipp kablene og fjern dem, og sørg for å fjerne isolasjonen mens du forlater ledningene inne mer eller mindre uberørt. Bare å ha en eller to tråder igjen av en ledning vil resultere i en dårlig forbindelse når du går til lodding. Sørg for å kutte av nok ledning (1 "burde være tilstrekkelig) til å gi plass til varmekrympingen. Når du har fjernet utsiden, vil du fjerne omtrent en 1/4" av den isolerte tråden inni.

Trinn 2: Identifiser ledninger

Identifiser ledninger
Identifiser ledninger
Identifiser ledninger
Identifiser ledninger

Avhengig av hva du lodder, vil du enten se to eller tre ledninger inni. Du bør se en innvendig ledning innpakket i mer isolasjon, den positive spenningen. Det er en annen trådstreng rundt utsiden av det, dette er den negative spenningen. Match de to lydkablene slik at de negative kanalene berører og de positive berører også.

Merk: Hvis du har tre ledninger, lodder du en stereolydkabel. Du må matche den hvite isolerte ledningen (venstre kanal) med den tilsvarende ledningen på den andre kabelen (mest sannsynlig vil den også være hvit), og gjøre det samme for den røde isolerte ledningen (høyre kanal). Sammenlign også de negative kablene (ledningen rundt venstre/høyre kanal).

Hvis du lodder en stereokabel til to monokanaler, vil du dele den negative spenningen mellom alle tre.

Trinn 3: Legg til Heat Shrink

For å sikre at ledningene ikke blir korte, kutt av et stykke varmekrymping med lav diameter (lengden avhenger av hvor mye ledning som er eksponert) og fest det på hvert par matchende ledninger. Sørg for at det er nok plass til at du kan lodde ledningene tilstrekkelig sammen. Alternativt kan du bare bruke elektrisk/gaffateip for å isolere de loddede tilkoblingene (dette var det jeg gjorde).

Trinn 4: Lodd ledningene

Lodde ledningene
Lodde ledningene

Med ledningene og deres respektive kolleger tilpasset, klem dem så de berører og lodd dem sammen, varm opp ledningene med strykejernet og påfør loddetinnet slik at de fester godt. Unngå overdreven bevegelse av leddet under lodding, ellers risikerer du å få et kaldt loddepunkt.

Trinn 5: Etterbehandling

Finpuss
Finpuss
Finpuss
Finpuss

Hvis du brukte varmekrymping, bruk en varmepistol/tørketrommel/lighter eller loddejernet ditt for å krympe den til loddepunktene. Sørg for at den dekker hele den eksponerte ledningen.

Viktig: Avslutt det med å pakke det hele inn i elektrisk/gaffateip (jeg synes personlig at det er lettere å jobbe med gaffateip). Dette forhindrer potensielle shorts mellom linjene.

Hvis du hører forvrengning i signalet, har du enten loddet feil kanaler/ledninger sammen eller mest sannsynlig er de negative og positive ledningene rørende og korte. Jeg måtte skifte rundt hver tilkobling og pakke dem individuelt for å beskytte dem mot dette.

Anbefalt: