Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage dato og klokkeslettlogging - Liono Maker: 5 trinn
Hvordan lage dato og klokkeslettlogging - Liono Maker: 5 trinn

Video: Hvordan lage dato og klokkeslettlogging - Liono Maker: 5 trinn

Video: Hvordan lage dato og klokkeslettlogging - Liono Maker: 5 trinn
Video: Part 1 - Around the World in 80 Days Audiobook by Jules Verne (Chs 01-14) 2024, Juli
Anonim
Hvordan lage dato- og klokkeslettlogging | Liono Maker
Hvordan lage dato- og klokkeslettlogging | Liono Maker
Hvordan lage dato og klokkeslettlogging | Liono Maker
Hvordan lage dato og klokkeslettlogging | Liono Maker

Introduksjon:-

I denne opplæringen lærer vi hvordan du lager dato og klokkeslettlogging med Arduino. Til dette formålet bruker jeg DS3231 & Micro SD -kortmoduler.

Hovedmodulen som brukes til logging av tid og dato er DS3231. DS3231 er en RTC -modul (sanntidsklokke). Sanntidsklokken kan gi sekunder, minutter, timer, dag, dato, måned og år informasjon. DS3231 kan drives med 3,3V eller 5V og et CR2032 litium knappcellebatteri driver RTC når den ikke er koblet til Arduino. DS3231 har også en innebygd temperatursensor. DS3231 bruker I2C -kommunikasjon med de to toveis linjene:

1_Seriell klokke (SCL)

2_Seriedata (SDA)

MERK:

Hvis du er interessant å lage dataopptaker eller datalogger for en sensor og registrere dataene i en fil. her er følgende lenker: 1-temperatur og lysintensitets datalogging

www.youtube.com/embed/gd-a8Y5GF3A

2-DHT11 dataopptaker med Arduino og micro SD-kort

www.youtube.com/embed/gd-a8Y5GF3A

Facebook -side: Modal = admin_t …

Datalogger:

En datalogger (også datalogger eller dataregistrator) er en elektronisk enhet som registrerer data over tid med et innebygd instrument eller sensor eller via eksterne instrumenter og sensorer. De er vanligvis små, batteridrevne, bærbare og utstyrt med en mikroprosessor, internt minne for datalagring og sensorer. Noen dataloggere grensesnitt med en personlig datamaskin, og bruker programvare for å aktivere dataloggeren og se og analysere de innsamlede dataene, mens andre har en lokal grensesnittenhet (tastatur, LCD) og kan brukes som en frittstående enhet. I dette prosjektet bruker jeg SD-kort til å lagre data ved hjelp av Arduino.

DS3231:

Dato og klokkeslett for en sensormåling eller en datapost kan inkluderes når du skriver data til et SD-kort ved hjelp av en sanntidsklokke (RTC) -modul, for eksempel DS3231. Sanntidsklokken kan gi sekunder, minutter, timer, dag, dato, måned og år informasjon. DS3231 kan drives med 3,3V eller 5V og et CR2032 litium knappcellebatteri driver RTC når den ikke er koblet til Arduino. DS3231 har også en innebygd temperatursensor. DS3231 bruker I2C -kommunikasjon med de to toveis linjene: seriell klokke (SCL) og seriell data (SDA). Slik kobles du til Arduino for dette tilkoblingsdiagrammet.

Micro SD-kortmodul:

Modulen (Micro SD-kortadapter) er en Micro SD-kortlesermodul, gjennom filsystemet og SPI-grensesnittdriveren, SCM-system for å fullføre fillesing og skriving av Micro SD-kort. Arduino-brukere kan bruke Arduino IDE direkte med et SD-kortbibliotekskort for å fullføre initialiseringen og lese.

Trinn 1:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fritzing:-

I denne opplæringen bruker jeg Fritzing -programvare for å lage skjemaer av prosjektet mitt.

først må jeg åpne Fritzing og deretter ta DS3231, Arduino UNO og Micro SD -kort. vi trenger å koble dem via jumper ledninger.

følgende er tilkoblingsstrategier:-

DS3231 -tilkoblinger med Arduino UNO:

DS3231 _ Arduino UNO

Gnd ----------------------- Gnd

VCC ----------------------- 5 volt

SDA ----------------------- Pin A4

SCL ----------------------- Pin A5

SD-kortforbindelser med Arduino UNO:-

SD -kort _ Arduino UNO

Gnd --------------------------------- Gnd

VCC -------------------------------- 5 volt

MISO -------------------------------- pin12

MOSI -------------------------------- pin11

SCK ---------------------------------- pin13

SCS ---------------------------------- pin 10

Steg 2:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Proteus-simuleringer:-

I dette prosjektet brukte jeg Proteus -programvare for simuleringer.

For det første må jeg åpne biblioteket for å ta komponenter og enheter. Jeg tar DS3232 og SD -kort og virtuell terminal for simuleringsformål. Fordi vi trenger Simuler tid og dato, under simuleringen ds3232 åpnes klokkevinduet der tid og dato kjører. vi kan sette startpunkter for dato og klokkeslett i Arduino -koding. I noen prosjekter brukes trykknappen til å angi dato og klokkeslett manuelt for dette formålet, vi må endre Arduino -koding tilsvarende.

Jeg bruker Arduino UNO for dette trenger vi en Hex -fil. Lag en Hex -fil av Arduino -kodingen din (jeg oppgir kode nedenfor) i Arduino IDE. last den deretter opp i Arduino Properties.

Jeg bruker SD -kortmodul. Jeg leverer SD -kortfil, last den opp i modulen din (følger med i beskrivelsen nedenfor). I Proteus til venstre under hjørnet er det en spillknapp som trykker på den og simuleringene starter. når simuleringen startet vil de to vinduene være åpne, virtuell terminal og ds3232 -klokke.

> Virtuell terminal viser innspilte data som;

SD -kort OK

rekord1

rekord2

rekord3

recrod4

rekord5

> klokkevinduet ds3232 viser tid og dato tilsvarende.

> under simuleringer vil en fil "Minnekortinnhold" åpne, denne filen inneholder data.csv datafil. I denne filen inneholder vi klokkeslett og dato, måned, dag og år. Hver forsinkelse (1000); disse dataene vil gjenta og data vil legge dem til i filen.

Trinn 3:

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

EXCEL Working:-

Åpne Excel og injiser data.csv -filen i den. data vil vises i kolonner og ta en linjediagram over tidskolonnen.

Trinn 4:

Anbefalt: