Innholdsfortegnelse:

Hvordan en SMT -sjablong lages: 3 trinn
Hvordan en SMT -sjablong lages: 3 trinn

Video: Hvordan en SMT -sjablong lages: 3 trinn

Video: Hvordan en SMT -sjablong lages: 3 trinn
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Juli
Anonim
Hvordan en SMT -sjablong lages
Hvordan en SMT -sjablong lages

Mens gjennomgående hullkomponenter begynte som normen i elektronikkindustrien, førte oppfinnelsen av SMT-deler til at de ble erstattet. SMT -er muliggjorde mye raskere PCB -produksjon enn noen gang før ved å la et lag med loddepasta plasseres på alle brettene på brettet samtidig og få alle komponentene til å strømme tilbake samtidig. I den moderne elektronikkindustrien er en grunnleggende kunnskap om hvordan SMT -sjablonger er laget veldig nyttig for å bestemme riktig sjablong for prosjektet ditt.

Trinn 1: Oversikt

Selv om det er mange måter å lage loddepasta -sjablonger, både for industrielle og hobbyformål, er en av de vanligste måtene å bruke laserskjæring. I denne metoden brukes en datamaskinstyrt laser med høy presisjon for å kutte åpningene i sjablongen i henhold til et design gitt av en CAD- eller GERBER-fil. Lasere av høy kvalitet kan tillate avstand så tett som 0,15 mm mellom åpningene i loddepasta -sjablongene.

Selv om de alle deler de samme skjæremetodene, er det tre hovedstiler av loddemasse -sjablong som vanligvis tilbys. De er: metallstensiler, StickNPeel og StencilMate.

Trinn 2: Metallstenger

Metallstenger
Metallstenger
Metallstenger
Metallstenger

Metallstensiler er det tradisjonelle alternativet når det gjelder påføring av loddemasse. Hull som er kuttet i et metallplate, kalt "åpninger", gjør at loddemasse kan påføres PCB. Pålitelige og gjenbrukbare metallstensiler er tilgjengelige i innrammede, uinnrammede og prototypestiler. For en mer grundig veiledning om de forskjellige typene metallstensiler og fordelene og ulempene de gir, kan du også se på soldertools.net for SMT-sjablonger

Trinn 3: StickNPeel ™ og StencilMate ™

StickNPeel ™ og StencilMate ™
StickNPeel ™ og StencilMate ™
StickNPeel ™ og StencilMate ™
StickNPeel ™ og StencilMate ™

StikNPeel ™ og StencilMate ™ er andre alternativer for loddepasta -sjablong designet for å effektivisere omarbeidings- og reparasjonsprosessen. De er både raske og engangs sjablonger som ser ut til å forenkle omarbeidingsprosessen. Disse metallstensilene bruker lim for å feste seg til en bestemt del av brettet, noe som muliggjør lettere selektiv påføring av loddetinn når det er nødvendig under omarbeid. I stedet for å bruke en sjablong til å løse opp hele brettet, manuelt løse deler eller ganske enkelt skrape brettet, sparer disse sjablongene både tid og kostnader ved å la komponenter selektivt repareres eller byttes ut.

Anbefalt: