Innholdsfortegnelse:

Slik loddes en gjennomgående hullkomponent: 8 trinn
Slik loddes en gjennomgående hullkomponent: 8 trinn

Video: Slik loddes en gjennomgående hullkomponent: 8 trinn

Video: Slik loddes en gjennomgående hullkomponent: 8 trinn
Video: Дэниел Шмахтенбергер: Уничтожат ли нас технологии? 2024, Juli
Anonim
Hvordan lodde en gjennomgående hullkomponent
Hvordan lodde en gjennomgående hullkomponent

Det er to hovedtyper av gjennomgående hullkomponenter som vi vil gå gjennom i denne "How to Lodde" -guiden, aksial-ledede gjennomgående hullkomponenter og doble in-line pakker (DIP-er). Hvis du har gjort litt brødbrett, er du sannsynligvis allerede kjent med aksial-ledede motstander og DIP IC-er. Denne guiden vil være nyttig når du tar prosjektdesignene dine fra brødbrettet til kretskortet. Som hovedregel er aksial-blykomponenter lettere å lodde, men krever mer forberedelse av brettet før du faktisk begynner, mens DIP krever mer dyktighet, men mindre oppsett.

Før vi begynner, her er alt materialet du trenger:

  • Loddejern med meiselspiss
  • Wire Lodding
  • Loddefluks
  • Isopropylalkohol og vev for rengjøring
  • Acid Brush
  • Tang (for blyforming)
  • Loddetinn Wick
  • Kretskort (PCB)

Komponenter gjennom hull Hvis du leter etter et loddetreningssett for å illustrere noen av disse punktene, kan du prøve BEST Electronics for å lære hvordan du lodder opplæringssett på

Enten du lodder DIP- eller aksiale blyede komponenter, teknikkene som brukes er de samme, de viktigste forskjellene er at DIP-er har en polaritet og flere elektroder.

Trinn 1: Lodding av aksiale komponenter med bly

Lodding av aksiale komponenter
Lodding av aksiale komponenter

Før du begynner loddeprosessen, er det viktig å forberede stedet. Disse oppgavene tar bare noen få minutter, men gjør det mye lettere å få en god loddetilkobling.

Start med å rengjøre komponentledningene og kretskortet med isopropylalkohol og tørk dem med en ikke-partikkelformet kimwipe for å sikre at kretskortet er fritt for smuss eller støv. Rengjør loddejernstippen ved å få den til temperatur og tørke den på en fuktig vanninfisert svamp.

Tinn loddejernstippen ved å smelte en liten mengde loddetinn på spissen og tørke den av på svampen. Dette vil gjøre det lettere for deg å drive varme til loddetinnet.

Tinn putene ved å påføre loddetinn på putene og bruk loddeveien til å fjerne det. Dette vil gjøre det lettere for loddetinn å feste seg til putene. Vær forsiktig så du ikke bruker for mye press når du bruker loddeveien, da dette kan skade putene.

Trinn 2: Bøy ledningene

Bøy ledningene
Bøy ledningene

Mens du holder en av ledningene til komponenten med en tang eller bruker et "juletre" som vist, skyver du forsiktig komponentlegemet til ledningen er bøyd i en 90 graders vinkel. Gjenta dette for den andre ledningen. (Se relaterte videoer for disse teknikkene på BESTE Youtube -kanal).

Trinn 3: Plasser delen og kutt ledningene

Plasser delen og kutt ledningene
Plasser delen og kutt ledningene

Plasser komponenten, og pass på at ledningene er sentrert inne i de belagte gjennomgående hullene. Når delen er på plass, bøy komponentledningene tilbake for å holde komponenten på plass. Kontroller at komponenten ligger flatt på kretskortet.

Klipp av ledningene, og sørg for å la den være så lang at komponenten fremdeles holdes på plass, men ikke så mye at ledningene kan forstyrre noe annet på tavlen.

Trinn 4: Lodd delen

Påfør fluss på begge sider av kretskortet for å hjelpe med varmeledning. Flux hjelper deg med å holde loddeområdet rent og sørger for at fuktigheten er tilstrekkelig, en sentral del av å skape en god loddetinn.

Nå skal vi begynne å lodde. Sørg for å bare påføre loddetinn på undersiden av brettet. Regelen for gjennomgående hulllodding er at du kan sette fluss på begge sider, men bare lodde på en. Mens du holder kretskortet på plass med en varmebestandig pute, klistrer du loddetinn til den ene siden av ledningen og plasserer loddetangsspissen der puten møter ledningen. Påfør en liten mengde loddetinn på dette tidspunktet. Flytt deretter loddetråden til den andre siden av elektroden for å lage en loddebro.

Gjenta den samme prosessen for den andre elektroden.

Trinn 5: Rengjør og inspiser

Rengjør og inspiser
Rengjør og inspiser

Rengjør og inspiser sluttproduktet for å sikre at du er fornøyd med resultatene. Loddeskjøtet skal være skinnende i fargen, med en konkav filet og god fukting til blyet. Hvis du brukte et blyfritt loddetinn, kan skjøten være mer kjedelig i fargen enn om du brukte tinn-bly loddetråd.

Trinn 6: Lodding av DIP -er

Lodding DIP
Lodding DIP

Som før, rengjør PCB med isopropylalkohol og tørk det med et serviet.

Noter hakket eller pinnen 1 på komponenten. Dette hakket eller merkingen skal like opp med hakket eller merkingen på kretskortet. Sørg for at justeringen er riktig før lodding. DIP -er har en polaritet til dem, og hvis du ikke ordner dem riktig, kan det ødelegge brikken permanent.

Trinn 7: Påfør Flux and Lodde

Påfør Flux and Lodde
Påfør Flux and Lodde
Påfør Flux and Lodde
Påfør Flux and Lodde

Når delen er på plass, påfør flus på diagonalt motsatte ledninger på undersiden av kretskortet.

Fest litt loddetinn på ledningene for å holde delen på plass. Sørg for at komponentdelen er i flukt med brettet for å sikre en god tilkobling.

Loddetilkoblinger til alle andre ledninger. Sett tuppen av loddetråden ved siden av ledningen, og påfør deretter litt varme for å strømme loddetinnet tilbake. Lag en loddebro ved hjelp av samme prosess som ved lodding av aksiale blyede komponenter. Når du har gjort en rad med tilkoblinger, går du tilbake og fyller inn emnene i mellom. Sørg for å lodde de klissete ledningene sist, siden de holder brikken på plass.

Trinn 8: Rengjør og inspiser

Rengjør og inspiser
Rengjør og inspiser

Rengjør igjen eventuelle rester med isopropylalkohol og inspiser loddeskjøten for en glatt, skinnende overflate med god fukting.

MERK: For praktisk opplæring, se BEST for loddesertifisering og IPC-opplæringskurs.

Anbefalt: