Innholdsfortegnelse:

Hvordan reparere ødelagte eller revne fleksible / fleksible kabler: 5 trinn
Hvordan reparere ødelagte eller revne fleksible / fleksible kabler: 5 trinn

Video: Hvordan reparere ødelagte eller revne fleksible / fleksible kabler: 5 trinn

Video: Hvordan reparere ødelagte eller revne fleksible / fleksible kabler: 5 trinn
Video: Гениальные Лайфхаки, Которые Действительно Работают ▶3 2024, Juli
Anonim
Hvordan reparere ødelagte eller revne fleksible / fleksible kabler
Hvordan reparere ødelagte eller revne fleksible / fleksible kabler

Faktisk størrelse på kabelen var 3/8 tommer bred

Trinn 1: Reparasjon av ødelagt flexkabel for elektronikkutstyr

Reparasjon av ødelagt flexkabel for elektronikkutstyr
Reparasjon av ødelagt flexkabel for elektronikkutstyr

Bildene nedenfor inneholder alle trinnene og instruksjonene for å reparere fleksible kabler

Reparasjon av ødelagte fleksible kabler, bildet er for stort for å vise detaljer. Verktøy og forsyninger påkrevd: Loddemasse, saks, loddejern, loddetinn, maskebånd, barberblad for enkelt kant, flatskrutrekker

Steg 2:

Bilde
Bilde
  • Trinn 2: Klipp den revne delen helt til fra to rette kanter med saks.
  • ELLER
  • Hvis kutting ville fjerne for mye lengde, mens det var vanskeligere, kutte eller rive så rett som
  • mulig at det ikke-revne området får to halvdeler. Følg deretter instruksjonene nedenfor.

Trinn 3:

Bilde
Bilde

Trinn 3: Med Single Edge Razor Blade skrapes oversiden av den ene halvdelen av kabelen, og avslører bart kobber. Vær forsiktig så du ikke fjerner kobber, da det kan bryte av. Ta deg god tid! Det er en treg prosess. Vend deretter andre halvdel av kabelen til baksiden og skrap den for å avsløre bart kobber. Omtrent 1/8 til 3/16 tommer er alt som er nødvendig på hver halvdel. Tydeligvis vil du ikke kunne skrape sporene så presist som bildene.

Trinn 4:

Bilde
Bilde

Trinn 4: Spred et tynt lag med loddemasse over alt eksponert kobber med kobbersider opp. Ikke bekymre deg for å få det på andre deler av kabelen. Varm pastaen ved hjelp av et loddejern slik at den fester seg til kobberdelen av kabelen. Gjør dette til begge sider. Eventuell gjenværende pasta bør rengjøres på dette tidspunktet med et løsningsmiddel eller rengjøringsmiddel, vær forsiktig så du ikke tørker for aggressivt på kobber for ikke å slippe den ut av plasten. Med loddetinn går en veke over det loddede kobberet og fjern overflødig loddeoverflate bør bare ha et tynt lag når det er gjort.

Trinn 5:

Bilde
Bilde

Trinn 5: Bruk maskeringstape, teip ned den øverste eksponerte foliesiden først. De legger kobbersiden nedover halvparten over kanten til tapen ligger så perfekt som mulig og overlapper omtrent 1/8 tomme, påfør også maskeringstape å holde på plass. Påfør en liten mengde loddemasse i krysset mellom de to delene. Varm opp toppfolien til noe av loddemassen trekkes under de to lagene. Deretter bruker du en flat skrutrekker eller barberblad til å holde det øverste laget nede mens du skyver av loddejernet og setter bladet på plass til loddetinn er avkjølt i 30 sekunder. Sjekk tilkoblinger hvis OK rydde opp eventuell gjenværende loddemasse. Hvis leddet ikke ser bra ut, varmes det opp igjen og skilles fra de to lagene, og prosessen gjentas om nødvendig. Hvis det er for mye loddetinn, bruk loddeveien for å fjerne, om ikke nok, påfør mer loddemasse og varm opp leddet som før.

Anbefalt: