Innholdsfortegnelse:

Wire Break Alarm Circuit With IRFZ44N MOSFET: 11 trinn
Wire Break Alarm Circuit With IRFZ44N MOSFET: 11 trinn

Video: Wire Break Alarm Circuit With IRFZ44N MOSFET: 11 trinn

Video: Wire Break Alarm Circuit With IRFZ44N MOSFET: 11 trinn
Video: Simple wire break alarm circuit using IRFZ44n | @Electronic Projects | #23 | Circuiter Tamil 2024, Juli
Anonim
Wire Break Alarm Circuit Med IRFZ44N MOSFET
Wire Break Alarm Circuit Med IRFZ44N MOSFET

I dag i løpet av denne artikkelen har vi en tendens til å måle rekkevidde for å diskutere fordelene med trådbruddsalarmkrets med IRFZ44N MOSFET. IRFZ44N er assosiert i sykepleie N-kanal søtningsmiddel, MOSFET, som leverer høy utgang for enkel trådkuttet alarm. Denne kretsen fungerer i tillegg med forskjellige N-Channel Mosfets videre. Jeg vil takke Utsource for sponsing.

Introduksjon:

Wire Break -alarmen er en rimelig tilknyttet nødalarmkrets. det er et sløyfefølende element i den. Sløyfen kan være et greit stykke kobbertråd for kortslutning av 2 terminaler. Kretsen ønsker 9-12V for generell drift. Generelt, hvis vi har en tendens til å kutte denne ledningen, ble kretsen åpen. Det er flere applikasjoner for trådbruddsalarmkretser. Første gang når trådsløyfen er koblet til enn strømmen strømmer fra Vcc til GND gjennom en 33k elektrisk enhet. for øyeblikket når du kutter sløyfetråden, flyter nåtiden fra Vcc til MOSFETs Gate -pinne. Så det aktiverer MOSFET. Som et resultat ble MOSFET ledende. Som et resultat strømmer strøm fra Drain til forsyning. Så belastningen som er koblet til MOSFET er dampdrevet. du vil også bruke denne kretsen som en prosjektrapport for ødelagte ledningsdetektorer.

Hvordan vil Wire Break Alarm -kretsen fungere?

Dette er en veldig enkel krets som støttes av en MOSFET halvlederenhet. Når vi har en tendens til å tilby strøm til kretsen, strømmer denne fra 33k elektrisk enhet enn fra ledningssløyfen og går deretter til GND. Etter at du har kuttet sløyfetråden, flyter dette fra Vcc til MOSFETs Gate -pinne. Så det aktiverer MOSFET. Som et resultat ble MOSFET halvledende. Som et resultat strømmer strøm fra Drain til forsyning. Så belastningen som er koblet til MOSFET kommer til å bli kraftig. Her vil du koble til en strømbegrensende motstand. For lysdiodene og også summeren. Ellers kan den lysemitterende dioden smelte sammen. Så kan disse områdenehetens bruddalarmkretsprogrammer brytes.

Rekvisita

Komponentlister fra Utsource:

LED:

Relé:

Summer:

IRFZ44N:

9v batteri:

9V batteriklemme:

Motstand: 33k 100R-

Nødvendige enheter:

Loddejern:

Iron Stand:

Nesetang:

Flux:

Trinn 1: Se video:

Image
Image

Se videoen fra Creative Creator, og du vil forstå alt om alarmbruddskrets med IRFZ44N MOSFET.

Trinn 2: Trinn 1

Steg 2
Steg 2

Ordne alle delene til alarmbruddskretsen. Plasser 5MM lysemitterende diode og presolder (tinn) de lysemitterende diodebenene for høyere feste.

Trinn 3: Trinn 2

Ta nå en 5V summer og koble den til lysdioden parallelt. sørg for at du bare kobler til innenfor riktig polaritet. +ve burde være forbundet med +ve og -ve burde være forbundet med -ve. La oss markere dette som del 1.

Trinn 4: Trinn 3

Trinn 3
Trinn 3

Plasser IRFZ44N MOSFET og presolder (tinn) bena for bedre lodding. De 3 pinnene fra venstre til høyre er Gate, Drain, Source.

Trinn 5: Trinn 4

Trinn 4
Trinn 4

Koble den hundre og femti ohm motstanden med avløpspinnen til IRFZ44N Mosfet. Hvis du ikke har samme motstand (150 Ohm), vil du kunne bruke en hvilken som helst verdi mellom 100Ω og 300Ω motstand.

Trinn 6: Trinn 5

Trinn 5
Trinn 5

La oss nå koble del 1 -krets -ve med den andre pinnen på 150 -ohm -motstanden.

Trinn 7: Trinn 6

Trinn 6
Trinn 6

Koble nå 33k motstand til kretsen. Koble den ene enden av 33k motstand med IRFZ44N MOSFETs Gate Pin. og koble den andre enden +ve av kretsen del en.

Trinn 8: Trinn 7

Trinn 7
Trinn 7

Koble nå 9v batteriklemmer til kretsen. Koble +ve -ledningen til 9v -batteriklemmen med +ve -delen på kretsen del en. Ved neste Connect the -ve av 9v batteriklipset skal kobles til kildekoden til IRFZ44N MOSFET.

Trinn 9: Trinn 8

Trinn 8
Trinn 8

Koble nå sløyfetråden med MOSFETs GATE & SOURCE Pin. Denne sløyfetråden er sensortråden. Hvis vi kutter sløyfetråden, vil summeren, så vel som lysdioden, være PÅ.

Trinn 10: Trinn 9

Trinn 9
Trinn 9

Nå trenger du en nesetang for å kutte sløyfetråden. På denne måten fungerer trådbruddskretsen.

Trinn 11: Trinn 10

Trinn 10
Trinn 10

Kutt nå ledningen og sørg for at lysdioden og derfor summeren er på. Så dette kan være apparatet for alarmbruddskrets.

Konklusjon:

Alt i alt vil vi si at det er så mye bruk av trådbruddsalarmkrets. du vil bygge en krets for hjemmebeskyttelse med denne alarmtråden for kuttede ledninger. Elementene kvadrat måler dermed lave kostnader og kan bli funnet fra Utsource og i tillegg i innfødte utsalgssteder. en tilsvarende sikkerhetsbeskyttelse vil bli organisert med mikrokontrollere som Arduino, Raspberry Pi, PIC ICs og mange forskjellige kontrollere. de ser imidlertid ikke ut til å være rimelige. Så dette er ofte en enkel trådbruddsalarmkrets med ubetydelige elementer.

  • Vennligst abonner på min Youtube -kanal.
  • Besøk nettstedet mitt: CircuitBest.com
  • Sponsorlink: Utsource

Anbefalt: