Innholdsfortegnelse:

Togglefunction Tutorial: 9 trinn
Togglefunction Tutorial: 9 trinn

Video: Togglefunction Tutorial: 9 trinn

Video: Togglefunction Tutorial: 9 trinn
Video: Lesson 98: Arduino 10 LED Push button Projects, Potentiometer LED Voltmeter and Traffic Light 2024, Juli
Anonim
Togglefunction Tutorial
Togglefunction Tutorial

Gå inn på

Trinn 1: Programvare

Programvare
Programvare

Gå sedan i programvare

Trinn 2: Installer Arduino

Installere Arduino
Installere Arduino

Velg det alternativet som passer best for din datamaskin

Trinn 3: Starta Med Arduino

Starta Med Arduino
Starta Med Arduino

Det kanskje ser ut så här i begynnelsen. Eller noe lignende iallafall.

Trinn 4: PinMode ();

PinMode ()
PinMode ()

Vi skal skrive grejer under "void setup ()", det som en skriver under der er bare en gång till arduinon. Det som vi kommer til å skrive her trenger du bare få vite en gång.

Vi kan begynne med å skrive "pinMode (7, INPUT);", 7: en sier til Arduinon at noe kommer til å skje der. Med INPUT så sier man at det kommer at komma ström från 7: an.

Sedan där under så skrev vi "pinMode (12, OUTPUT);" 12: an sier till arduinon at noe kommer att hända där. Med OUTPUT så sier vi at tar emot emot strøm där.

Trinn 5: Int

Int
Int

Det som skrivers i "void loop ()" kommer siden vi kan kjøre om og om igjen hele tiden til man stenger ner programmet når man setter på den.

Forst skriver vi "input = digitalRead (7);", da sier man till att "input" skal lese hva som kommer fra nummer 7 hele tiden.

Då må vi si til hva "input" är för något. Det gjør vi der oppe når vi skrev "int", når vi satte att "input" är lika med 0. "int" är att man kan definere en variabel. Så då skriver vi "input" där uppe då säger vi att "input" är lika med 0 i begynnelsen. Vi skal sette på en knapp på kopplingsbordet. Så når vi senere kommer trycka i den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

Trinn 6: Boolsk

Boolsk
Boolsk

Derfor oppe under int så ser du att det har kommet opp ett nytt ord. Boolsk er att man kan göra så att en variabel är true eller false. Denne variabel kallar vi just nu pin0n. Dette kommer sedan til å være en lampe som lar det være sant, ellers blir det feil.

lengre ner har det kommet opp en if-sats som mann kallar det. hvis-satser er veldig bra som vet og brukes i prinsippet om programmet i dag. Bare denne koden betyr at om input er like med 1 och pin0n är falskt når det blir pin0n true. Annars om input er 1 och pin0n är true så blir pin0n false. Input kommer sedan til vara 1 når vi prøver på knappen på kopplingsbordet.

Trinn 7: If-sats Till

If-sats Till
If-sats Till

Under den förra if-satsen så kan du skriva en till if-sats som skal si at att pin0n är sant, så den kan skicka ut ström genom port 12 ellers om pin0n är falsk så kan den inte skicka ut någon ström från port 12.

Nå har vi hela koden och ska bara göra våran krets mellom kopplingsbordet och arduinon.

Trinn 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Man tar en sladd (röda sladden) och kopplar den mellom kopplingsbordet og arduinonons 5V port.

Sedan så koppler man den röda sladden til en knapp som slipper gjennom strømmen över till andra sidan om man klikker på den. Om man ikke kan klikke på den så är strömmen fortsatt på samme sida som vi kan bruke to knapper til venner der den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in i arduinon. Anledningen till att man sätter en resistor där är för att arduinon inte klarar av å få i sig 5V hele tiden.

På andre siden av kopplingsbordet kan man sette en annen sladd (gula sladden), den sladden leder til port 7, det är här knappens funksjon kommer til bruk. For om man kan klikke på knappen så kommer det inn i strømmen i port 7. Vi vet fra tidligere at det er port 7 som bestemmer om vi skal skicka ut strøm eller ikke.

Når man trykker på den knappen og det kommer til å strømme til port 7 så kan den endre sin 0: a till en 1: a eller om den allerede har en 1: a så ska den endre från en 1: a till en 0: a.

Som vi vet tidligere så vet vi att om port 7 har en 1: a så ska port 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan og port 12 så finnes det en motstand som kan tilpasses strømmen som lampan vill ha. Dette kan man gjøre med Ohms lag som lyder. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så kan det finnas en jord som dödar all ström som är kvar.

Trinn 9: Klar

Klar
Klar

Nå kan du bare skikke i din kod i arduinon som kan kobles sammen med en kabel og klikk på knappen opp til venner i din kod.

Anbefalt: