Innholdsfortegnelse:

Laser Pen Sound Visualiser: 3 trinn (med bilder)
Laser Pen Sound Visualiser: 3 trinn (med bilder)

Video: Laser Pen Sound Visualiser: 3 trinn (med bilder)

Video: Laser Pen Sound Visualiser: 3 trinn (med bilder)
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, Juni
Anonim
Image
Image
Bygg Visualiser
Bygg Visualiser

I denne guiden vil du finne ut hvordan du lager din egen lydvisualiser med enkle ressurser. Lar deg se en visuell fremstilling av lyd, musikk eller hva du kan koble til en høyttaler!

MERK - Denne guiden bruker en laserpenn som kan forårsake alvorlig øyeskade hvis den brukes feil, så vær forsiktig.

Rekvisita

  • Laserpenn
  • Høyttaler
  • Lydkilde (f.eks. Telefon, bærbar PC osv.)
  • Plastfolie
  • Gummistrikk
  • Speilfragment (speilball, gammel CD)
  • Dobbeltsidig tape

Trinn 1: Bygg Visualiser

Å bygge Visualiser
Å bygge Visualiser

Begynn med å pakke filmfilmen over høyttaleren for å lage et segl. Avhengig av størrelsen/formen på høyttaleren din, må du kanskje plassere den i en bolle og pakke folien over bollen. Hvis du ikke har plastfolie, kan du bruke en ballong, badehette - noe elastisk som vil skape et segl. Jeg brukte et gummibånd for å holde filmfilmen på plass, men du kan imidlertid bruke en kabelbinder som et alternativ.

For det reflekterende elementet (som vi skinner laseren på) brukte jeg fragmenter fra en billig speilball og satte dem fast med dobbeltsidig tape. Du kan imidlertid også bruke speildelen fra en tom CD/DVD.

Hvor du plasserer speilfragmentene er viktig for projeksjonens form, så prøv å plassere det så sentralt som mulig. Men ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige plasseringer når alt er konfigurert.

Trinn 2: Komme i gang

Komme i gang
Komme i gang

Koble lydkilden til høyttaleren, for videoen min sendte jeg lyd fra datamaskinen min med en 3,5 mm kabel til høyttaleren.

Hvordan du ordner laseren og høyttaleren din vil påvirke hvor projeksjonen havner i rommet ditt. På dette tidspunktet er det utrolig viktig at du er forsiktig med laseren og unngår øynene. Avhengig av laserens styrke kan det forårsake alvorlig skade.

Du trenger noe for å holde laserpennen på plass. Jeg bruker et sett med "tredje hender" for å holde min, men du kan ganske enkelt balansere den på noen bøker og tape den ned. I mine eksperimenter fant jeg ut at jo mer spiss vinkelen er, jo mer rund vil de projiserte figurene være. Etter hvert som vinkelen mellom laser- og høyttaleroverflaten blir mer stump, strekker projeksjonen seg til en tynn linje med ikke mye horisontal bevegelse.

Trinn 3: Se lyden

Ser lyden
Ser lyden
Ser lyden
Ser lyden

Når pennen og høyttaleren er konfigurert slik du vil, kan du begynne å spille lyden og et voila - du visualiserer lyd!

I mine eksperimenter fant jeg lavere/bassere lyder 'visualisert' bedre - men volumet gjorde også en stor forskjell ettersom høyere lyder 'begeistret' filmene, og derfor speilet, mer. Dette er fordi mer luft beveger seg og skyver filmfilmen frem og tilbake.

For å lage musikkvideoen min slo jeg bare av alle lysene og brukte telefonen til å filme. Du vil kanskje legge merke til at det ser annerledes ut i opptak enn i person, og dette har å gjøre med kameraer som fungerer annerledes enn menneskelige øyne.

For en bedre forklaring på dette, har forsker Steve Mold en fantastisk video der han forklarer hva som skjer.

Anbefalt: