Innholdsfortegnelse:

Supersonic Rocket Model Brahmos: 6 trinn
Supersonic Rocket Model Brahmos: 6 trinn

Video: Supersonic Rocket Model Brahmos: 6 trinn

Video: Supersonic Rocket Model Brahmos: 6 trinn
Video: How Supersonic Cruise Missile with Ramjet Works: BrahMos Missile 2024, Juli
Anonim
Image
Image

Dette prosjektet er en 3D -trykt interaktiv rakett bygget for utdanningsformål. For å være ærlig ser raketter vanligvis ganske hale ut bare et langt metallrør. Med mindre noen lanserer en eller noe er i nyheter, er det egentlig ingen som snakker om dem. Denne dummy interaktive modellene har som mål å endre det.

Denne designen er basert på verdens raskeste super soniske missil BrahMos designet av India og Russland. Hvorfor velge dette fordi det ser kult ut. Koden er veldig enkel, selv et skolebarn kan forstå den. Du kan se introvideoen for å se på hva du skal bygge.

Trinn 1: Ting du trenger

3D -utskriftsdeler
3D -utskriftsdeler

Ærlig talt krever det ikke mye. Det hele kjører på Node MCU og drives av en powerbank.

  • Node mcu
  • MPU 6050
  • perf bord
  • 2x 9g servomotor
  • Power bank
  • 3D -trykte deler
  • LCD -skjerm (valgfritt)
  • Lang USB -kabel og strømbank.

Du kan laste ned kode- og 3D -utskriftsfiler herfra

Trinn 2: 3D -utskriftsdeler

Du må laste ned stl -delene og få det 3D -trykt. Dette er versjon-0 om noen måneder, jeg skal oppgradere modellen. Hele kroppen er modulær, slik at du kan bruke de trykte delene andre prosjekter hvis du vil.

Last ned her

Trinn 3: Monteringsprosess

Hele gutten er snap fit. Du trenger ikke bruke lim. Det er ikke mye å snakke om her. Alt er der i videoen. Jeg vet ikke hvorfor jeg skriver dette.

Trinn 4: Flydatamaskin

Image
Image

Dette er TAARA "Terrestrial Advanced Autonomous Rocket Avionics" er en eksperimentell rakettflycomputer for modellraketter. Bygget for å lære nybegynnere om trykkvektorkontroll og grunnleggende teorier om kontrollsystemer.

Det er her alle de magiske tingene skjer. TAARA kontrollerer alle rakettens bevegelser. Hvis du laster ned koden fra github, er det en readme -fil som inkluderer. I og med at jeg har forklart hvordan alt fungerer. Også koden er tungt kommentert du kan følge når du følger med

Det kommer snart en opplæring om TAARA. Jeg vil oppdatere den her. Flydatamaskinen er i seg selv et veldig stort tema som er veldig vanskelig å dekke i en liten opplæring.

3D -trykte filer for dette er også inkludert i nedlastingspakken. Les også GitHub -siden for å forstå hvordan koden fungerer.

Trinn 5: Strøm og data

Kraft og data
Kraft og data

Du kan drive den direkte med PC -en, eller du kan bare bruke powerbank. Det hele går på 5V. Vennligst ikke gå over det.

Trinn 6: Hva er det neste ??

Hva blir det neste??
Hva blir det neste??

På dette tidspunktet er du ferdig. Men det er mer dette var versjon-0 I fremtiden planlegger jeg en betydelig oppgradering. Du vil kunne plotte og se data fra rakett direkte på datamaskinen din trådløst og gjøre haug med kule ting.

Det vil også være et lite oppdragskontrollprogram. Så legg igjen noen forslag nedenfor.

Anbefalt: