Innholdsfortegnelse:

LED binær klokke: 6 trinn (med bilder)
LED binær klokke: 6 trinn (med bilder)

Video: LED binær klokke: 6 trinn (med bilder)

Video: LED binær klokke: 6 trinn (med bilder)
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, Juli
Anonim
LED binær klokke
LED binær klokke

Dette er den andre revisjonen av min PIC -baserte LED -binære klokke. Den opprinnelige versjonen var det første PIC -prosjektet jeg prøvde, den brukte en PIC16F84A for å gjøre både tidtaking og kontrollere skjermmatrisen, dessverre holdt den ikke god nok tid og tjente omtrent et minutt hver uke. Denne andre versjonen er basert på en PIC16F628A som kjører på 4MHz for å kontrollere skjermen, den bruker også en DS1307 sanntids klokkebrikke for å gjøre tidvisningen. Hvert sekund sender DS1307 en puls til PIC -brikken, PIC leser deretter den interne tiden fra DS1307 over I2C -bussen og viser deretter tiden i binær på LED -displayet. Den nederste raden med lysdioder viser sekundene, de midterste radene viser minutter og den øverste raden er i flere timer. Tiden som vises på bildet er 01100: 010011: 011011 eller i desimal 12:19:27. Tiden er i 24 -timers format, så går opp til 10111: 111011: 111011 eller 23: 59: 59 kretskortet kan gjøres tosidig, eller som jeg har gjort her ensidig med 7 ledningslenker loddet på plass i stedet for det øverste kobberlaget. Den har en 5 volt regulator, så den kan drives fra en hvilken som helst 9 - 15 volt likestrømforsyning.

Trinn 1: Deler / verktøy

I tillegg til grunnleggende PCB- og loddeutstyr trenger du følgende komponenter: 1x PIC16F628A og programmerer1x DS1307 sanntids klokkebrikke1x 32.768kHz klokke crystal3x BC548 (eller lignende) transistor2x PTM trykknapper1x 78L05 regulator2x 220uF elektrolytiske kondensatorer17x Overflatemonterte LEDs1x DC7 kontakt overflatemonteringsmotstander 8x 100 ohm overflatemonteringsmotstander 1x 2k overflatemonteringsmotstand12x null ohm lenker (Eller 11 null ohm lenker og CR2016 reservebatteri) 1x 100nF overflatemonteringskondensator 50cm enkeltstrenget bell wire1x 9v - 15v DC strømforsyning med DC -kontakt

Trinn 2: Lag PCBer og programmer PIC

Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC
Lag PCB og programmer PIC

Det første trinnet er å lage kretskortene, PCB -oppsettet og skjemaene for hovedklokken og displaykortet er levert i Eagle -format. Klokke -kretskortet er tosidig, men det øverste laget består ganske enkelt av 7 lenker, dette betyr at kretskortet også kan lages som et enkelt lag med 7 ledninger i stedet. Dette er måten jeg valgte å lage det på, da jeg ikke kan lage dobbelt Skjermkortet bruker utelukkende overflatemonterte enheter mens hovedklokke-kretskortet bruker en blanding av overflatemontering og gjennomgående hullkomponenter. Det er viktig å programmere PIC-brikken med hex-filen før lodding i kretsen, da det ikke er noen ICSP -tilkoblinger på brettet.

Trinn 3: Komponenter av loddetinn

Loddebunnskomponenter
Loddebunnskomponenter

Lodd de 8 motstandene, 1 kondensator og null ohm lenke / reservebatteri som vist på undersiden av hovedklokke -kretskortet.

Trinn 4: Loddetoppskomponenter

Loddetoppskomponenter
Loddetoppskomponenter

Lodd deretter de gjennomgående hullkomponentene og sørg for å orientere de to brikkene, de 2 kondensatorene og regulatoren riktig.

Trinn 5: Loddeskjerm

Loddeskjerm
Loddeskjerm

Til displayet trenger du 17 overflatemonterte lysdioder, 6 100 ohm overflatemonteringsmotstander, 11 null ohm lenker og 9 2 cm lengder med bell wire. Lodde dem til kretskortet i henhold til diagrammet nedenfor, og sørg for at du lodder lysdiodene i riktig retning. Skjermkortet som vises her er en nyere versjon enn det som brukes på resten av bildene i denne instruksjonsboken, den har færre motstander, så det er lettere og billigere å lage. Vær forsiktig når du monterer null ohm lenker (motstander med null motstand) ettersom det er spor på kretskortet som går mellom de 2 loddetinnene, må koblingene plasseres slik at ingen av metallterminalene berører kretskortet spor mellom putene.

Trinn 6: Fullfør

Bli ferdig
Bli ferdig

Lodd skjermens PCB til hovedklokke -kretskortet, så gjenstår det bare å koble til strømmen. PSU må være minst 9v DC og trenger bare å bli vurdert til omtrent 200mA eller så, midtkontakten på DC -kontakten må være positiv og den ytre skal være 0v. Når strømmen er tilkoblet, skal klokken vise 22:03:00 og umiddelbart begynne å telle sekundene. Så gjenstår det bare å stille inn tiden, en av knappene brukes til å stille inn minutter og den andre angir timene, så snart du trykker på en av knappene, setter den sekundene til 0 og øker det tilsvarende displayet med 1.

Anbefalt: