Innholdsfortegnelse:

Bruke kommandomodulen for IRobot Create med Linux: 4 trinn
Bruke kommandomodulen for IRobot Create med Linux: 4 trinn

Video: Bruke kommandomodulen for IRobot Create med Linux: 4 trinn

Video: Bruke kommandomodulen for IRobot Create med Linux: 4 trinn
Video: Учите английский с помощью истории ★Уровень 1 — Учите ... 2024, Juli
Anonim
Bruke kommandomodulen for IRobot Create med Linux
Bruke kommandomodulen for IRobot Create med Linux

Siden iRobot ikke har gitt Linux -brukere en måte å bruke kommandomodulen, måtte jeg finne ut av det selv. Ikke bli skremt, det er ikke vanskelig i det hele tatt. Alt du trenger å gjøre er å kjøre et par skript. La oss komme i gang, skal vi?

Trinn 1: Få varene

For denne opplæringen antar jeg at du har en apt-basert pakkeleder. (dvs. du bruker et Debian -derivat, eller et Ubuntu -derivat) Rett og slett fordi apt = bra. Hvis du ikke gjør det, antar jeg at det er de samme pakkene for yum, men jeg kan ikke teste det. (Fedora liker meg ikke) Nå må du kjøre en lang og komplisert tingsdag:

sudo apt-get install avrdude avr-libc gcc-avrsudo apt-get remove brlttyOg ja, det er trygt å fjerne pakken. (Tips herfra) Hvis det gir deg en feilmelding om at den ikke er installert, er du flink, ikke bekymre deg.

Trinn 2: Skriv/få et program

Her er delen der du skriver programmet. Men for å teste den, kan du bruke et demoprogram. Kommandomodulen kommer med en CD, og på den er det 3 demoprogrammer. For å teste, bruk inngangsprogrammet. Kopier mappen "input" til et sted på datamaskinen din, for eksempel/home/user/avr/input.

Trinn 3: Rediger Makefile

Hvis du skrev ditt eget program, får du en makefile fra CD -en. Hvis du nettopp kopierte den over, så har du den allerede. Åpne den, og bruk finn/erstatt for å redigere disse to linjene:

86: DEBUG = dwarf-2… 204: AVRDUDE_PORT = com9 # programmerer koblet til seriell enhet(Disse tallene er linjenumre, hvis du vil gjøre det på den måten) Til

86: DEBUG = stikk … 204: AVRDUDE_PORT = /dev /ttyUSB0 # programmerer koblet til seriell enhetDet var ikke så vanskelig, var det?

Trinn 4: Kompiler/Last ned

Kompiler/Last ned
Kompiler/Last ned
Kompiler/Last ned
Kompiler/Last ned

Det har ikke vært så vanskelig så langt, og dette trinnet er ikke annerledes: Først kobler du til kommandomodulen, via USB, og kontrollerer at den er på. Trykk på Reset -knappen. Gå deretter til datamaskinen og åpne en terminal. Naviger til katalogen der programmet/makefilen er, og skriv:

lag alle programmerGå nå til opprettelsen og fjern kabelen. Trykk deretter på tilbakestillingsknappen, så starter programmet! Gratulerer!

Anbefalt: