Innholdsfortegnelse:

RGB lysboks: 7 trinn
RGB lysboks: 7 trinn

Video: RGB lysboks: 7 trinn

Video: RGB lysboks: 7 trinn
Video: SMART LED trappebelysning - Lys der det trengs, når det trengs! (HD) 2024, Juli
Anonim
RGB lysboks
RGB lysboks

I dette prosjektet vil jeg vise deg hvordan du lager en RGB -lysboks som har mange bruksområder, for eksempel fotografering.

Trinn 1: Matrisen

Matrisen
Matrisen

Jeg valgte å bygge min ut av individuelle RGB -lysdioder, da jeg hadde mange av dem igjen fra et tidligere prosjekt, men du kan bruke en LED -stripe for å gjøre dette prosjektet mye raskere. Jeg begynte med å samle lysdiodene mine og finne ut hvor stor jeg kunne lage matrisen. Jeg bestemte meg for å lage en 7x7 Matrix, så jeg trengte 49 lysdioder. Så jeg fikk et tynt stykke MDF og tegnet et 1 tommers rutenett på det. Jeg boret deretter 5 mm hull der jeg hadde merket det på rutenettet. Jeg pusset veden og malte den ene siden hvit. Jeg plasserer deretter alle lysdiodene i rutenettet.

Trinn 2: Koble til lysdiodene

Koble til lysdiodene
Koble til lysdiodene

Nå skal du koble alle lysdiodene sammen. Jeg begynte med å lodde et stykke ledning til de første LED -anodene og deretter stripe et stykke ledning tilbake og lodde det til neste LED -anode. Jeg gjentok dette for alle anodene og deretter de tre fargene.

Trinn 3: Forberede treverket

Forbereder treverket
Forbereder treverket

Jeg målte deretter matrisekortet og det bestemte at den innvendige dimeteren i boksen måtte være litt mindre. Når jeg hadde fått alle målingene, valgte jeg et stykke furu som var 100 mm bredt og skar det på bordsagen i en 45 graders engel til riktig lengde. Når jeg hadde kuttet alle delene i størrelse brukte jeg en ruter til å kutte to kanaler inn i innsiden av bitene.

Trinn 4: Konstruere kabinettet

Konstruksjon av vedlegg
Konstruksjon av vedlegg

Jeg fikk deretter et stykke akryl og pusset begge sider av det for å gi det et ugjennomsiktig utseende. Når alt var klart, boret jeg små styrehull i endene på furubrettene og brukte skruer for å holde det sammen. Når jeg hadde skrudd 3 sider sammen, gled jeg matrisen inn og akryl inn i sporene.

Før jeg skrudde på den andre siden, boret jeg et hull for strømkontakten og for IR -mottakeren. Jeg limte deretter mottakeren og strømkontakten på plass før jeg skrudde på den siste siden.

Trinn 5: Fullfør

Bli ferdig
Bli ferdig
Bli ferdig
Bli ferdig
Bli ferdig
Bli ferdig
Bli ferdig
Bli ferdig

Jeg plugget deretter inn lysboksen og slo den på med fjernkontrollen, og jeg har nå en RGB -lysboks som har mange formål, for eksempel fotografering.

Trinn 6: Bekreftelse

Jeg takker LCSC Electronics for partnerskapet.

LCSC Electronics er Kinas ledende distributør av elektroniske komponenter. LCSC selger et stort utvalg elektroniske komponenter av høy kvalitet til lave priser. Med over 150 000 deler på lager bør de ha komponentene du trenger for ditt neste prosjekt. Registrer deg i dag og få $ 8 rabatt på din første bestilling.

Anbefalt: